Klasszikus

A tervek szerint halad a rekonstrukció

2008.03.31. 00:00
Ajánlom
2007 júliusában 10 milliárd forintnyi európai uniós forrást ítélt meg a kormány a Zeneakadémia rekonstrukciójára. A project előkészítese a terveknek megfelelően zajlik: jelenleg a Liszt Ferenc téri központi épület, a Wesselényi utcai kiegészítő oktatási épület, valamint a Nagymező utcai konzervatóriumi épület építési engedélyezése zajlik.

A Liszt Ferenc téri központi épület, a Zeneakadémia épületének rekonstrukciójához szükséges generál tervezési feladatokat a 2003-as tervpályázatot követően lefolytatott közbeszerzési ajánlatok alapján az MNDP Építőművészeti Kft. végzi, építész vezető tervezők: Magyari Éva, Pazár Béla és Potzner Ferenc. A közbeszerzési eljárás során a Wesselényi utca 52. sz. alatti kiegészítő oktatási épület és a Nagymező utca 1. sz. alatti konzervatóriumi épület generál tervezési feladatait pedig a Mányi Építész Stúdió Kft. nyerte el, melynek építész vezető tervezője Mányi István. A nyertes tervezőkkel a szerződéskötésekre 2007. december végén, illetve 2008. január elején került sor.

Az építési engedélyek várhatóan már április végére rendelkezésre állhatnak, így a korábbiakban kitűzött ütemtervben foglalt határidők maradéktalanul tarthatók. A tervek szerint a Wesselényi utcai épület felújítása 2008-ban, a Nagymező utcai Konzervatórium épületének felújítása 2008-ban, míg a Liszt Ferenc téri épület rekonstrukciója 2009 őszén kezdődhet el.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Levelei bizonyíthatják Chopin homoszexualitását

Több férfihoz is szerelem fűzte a nagy lengyel zeneszerzőt, Frédéric Chopint. Mindezt olyan levelek bizonyítják, amelyeket eddig szándékosan rejtettek el, fordítottak vagy magyaráztak félre.
Színház

Aki eljátszott mindent, amit magyar színművész eljátszhat – 85 éves Törőcsik Mari

1935. november 23-án született Törőcsik Mari Kossuth-nagydíjas, kétszeres Kossuth-díjas színművész, a Nemzet Színésze, aki egy Heves megyei községből, Pélyről indulva vált a hazai színjátszás egyik legnagyobb alakjává.
Színház

Otthonában köszöntötte Törőcsik Marit a Nemzeti társulata

A művészek a járványhelyzetben is teljesítették Törőcsik Mari tavalyi kívánságát, mely szerint nem kér mást, csak hogy idén is eljöjjön hozzá az ő drága Nemzetije.
Színház

Elhunyt Böröndi Tamás, a Vidám Színpad igazgatója

Az ismert és sokak által szeretett színész, színházigazgató 65 éves volt.
Könyv

Alkoholista anyáról szóló első regény kapta az idei Booker-díjat

A skóciai születésű, Amerikában élő Douglas Stuart könyve érdemelte ki a legrangosabb brit irodalmi elismerést.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus interjú

Karmester negyven év alatt – interjú Rajna Martinnal

Úgy véli, ilyen nincsen: karmester negyven alatt. Ő ennél még fiatalabb, viszont egyre gyakrabban halljuk a nevét. Rajna Martin a legfiatalabb dirigens volt, aki Junior Príma-díjat kapott, számos hazai zenekarral dolgozott már együtt. Azt mondja, ehhez a szakmához nem lehet eleget tudni, és éppen ez benne a jó.
Klasszikus magazin

Levelei bizonyíthatják Chopin homoszexualitását

Több férfihoz is szerelem fűzte a nagy lengyel zeneszerzőt, Frédéric Chopint. Mindezt olyan levelek bizonyítják, amelyeket eddig szándékosan rejtettek el, fordítottak vagy magyaráztak félre.
Klasszikus ajánló

Nagy dobásra készül a Virtuózok – Indul a hatodik évad!

November 20-án, péntek este egy felvezető adással veszi kezdetét a népszerű komolyzenei tehetségkutató műsor legújabb évada, amely idén átlépi az ország határait.
Klasszikus hír

Újabb nemzetközi díjat hozott el a Concerto Budapest, Keller András és Szabó Stein Imre koncertfilmje

A Bronz Lovie Award és egyben a nemzetközi közönségszavazás nyertese lett a Concerto Budapest és Keller András, Szabó Stein Imre által rendezett koncertfilmje.
Klasszikus ajánló

Junior Prima díjátadó és gálakoncert online

Tizenharmadik alkalommal vehetik át a zeneművészet legkiemelkedőbb fiataljai a Junior Prima Díj magyar zeneművészet kategóriájának elismeréseit. Az MVM Zrt. idén is tíz hazai tehetséget díjaz, ez alkalommal bárki ingyenesen követheti az online megrendezett díjátadót és a fiatal zenei géniuszok gálakoncertjét 2020. november 26-án 19:30-tól a mvmjuniorprima.hu oldalon.