Klasszikus

A világ legnagyobb gospel show-ja

2004.11.22. 00:00
Ajánlom
Say Yes – Mondj Igent! a mottója a The Harlem Gospel Singers & Band új produkciójának, amely üzenet és egyben kérés is; felhívás a békés együttélésre, a kölcsönös tiszteletre és a megingathatatlan hitre egy emberibb világért.

A társulat alapítója a briliáns művész, Queen Esther Marow gospel sztár, aki örök mentora és művészeti vezetője a világ leghíresebb gospel formációjának. Fáradhatatlanul és rendíthetetlenül harcol a közömbösség és igazságtalanság ellen és az akarat szabadságáért, Dr. Martin Luther Kinggel és Mahalia Jacksonnal együtt aktívan részt vett a polgárjogi mozgalmakban. Sokoldalú és energikus személyiségként olyan emberekkel lépett színpadra, mint Duke Ellington, Ray Charles, Bob Dylan, B. B. King, Harry Belafonte, Chick Korea és még sokan mások.

A nemzetközileg is elismert társulat most minden energiáját, inspirációját és kreativitását a „Say Yes” című új előadásba fektette. Az együttes tagjai generációjuk legjobb művészei közül kerülnek ki. A kiemelkedő zongorista és szintetizátor-játékos, Terry Burrus zenei vezetésével a gospel-veterán Charles Lyles tiszteletes, Dorrey Lyles testvér, a fiatal felfedezettek – a szoprán Rosena Hill és Belinda Munroe – egyesítik erejüket az idei turnéra. Először csatlakozik a társulathoz a tenor Tyrone Davis, Rodney Archie és Dennis Hinson, illetve a bariton Allen Steed és a bass-bariton Marvin Lowe. A rendező a nemzetközileg elismert David H. Bell. A produkció 2004. december elsején este nyolc órától a Budapest Kongresszusi Központban, 2-án pedig Győrben, az Egyetemi Csarnokban hallható.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Liliom mint intellektuális művész – ifj. Vidnyánszky Attila rendezése a Vígben

A Vígszínház hatalmas színpadát is szinte szétfeszítő, óriási díszletben mutatták be Molnár Ferenc emblematikus darabját, a Liliomot. A kisemberek szinte elvesznek a térben, de tragédiájuk elemi erővel tör át a rivaldán.
Jazz/World

Írók, akiknek szövegeiben ott lüktet a jazz

A jazz és az irodalom keveredéséből igazi varázsital jön létre, ha avatott kezek keverik. Olyan prózaírókat gyűjtöttünk össze, akik a jazz és az irodalom iránti szenvedélyüket igazi esszenciába oltották.
Klasszikus

Plácido Domingo koncertjén álló tapsot kaptak a Virtuózok

A legendás tenor Gertler Teóval, Abouzahra Amirával és Abouzahra Mariammal lépett fel Dániában. A kis virtuózok álló ovációt kaptak, és hatalmas motivációt az előttük álló feladatokhoz.
Zenés színház

Anna Nyetrebko lesz az idei Bécsi Operabál díszvendége

Anna Nyetrebko orosz-osztrák sztárszoprán és férje, Yusif Eyvazov azerbajdzsán tenor lesz az idei Bécsi Operabál díszvendége.
Plusz

Hogyan tűnik le a hedonista művész mítosza?

A művész alkoholista és drogfüggő típusa halványodni látszik, helyettük már aszkéta művészeket csodáljuk, akik naponta 10-12 órát is képesek dolgozni. Miért?

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus macska

Ez a Mahlert hallgató macska az új netes kedvencünk

Mahler IX. szimfóniájának zárótétele csupa szenvedély, és ezt a négylábúak is átérzik. Ez derül ki ebből a videóból.
Klasszikus icma

Rangos nemzetközi díjat kapott Várjon Dénesék lemeze

Várjon Dénesé mellett Bartók-művek felvételeit is díjazta a rangos ICMA zsűrije.
Klasszikus virtuózok

Plácido Domingo koncertjén álló tapsot kaptak a Virtuózok

A legendás tenor Gertler Teóval, Abouzahra Amirával és Abouzahra Mariammal lépett fel Dániában. A kis virtuózok álló ovációt kaptak, és hatalmas motivációt az előttük álló feladatokhoz.
Klasszikus hír

Az Óbudai Danubia mutathatja be Kurtág György operáját itthon

Előreláthatóan 2020-ban. Jövőbeli terveiről tájékoztatta a sajtót Óbuda 25 éves zenekara.
Klasszikus videó

Gyönyörű Bach-klipet forgatott Yo-Yo Ma

A világ 36 helyszínére viszi el Yo-Yo Ma Bach-csellószvitjeit. Íme a projekt lenyűgöző első klipje.