Klasszikus

A világzene sztárjai a VIDOR Fesztiválon

2005.09.01. 00:00
Ajánlom
A VIdámság és a Derű ORszágos Seregszemléjét negyedik alkalommal rendezik meg Nyíregyházán szeptember 2. és 10. között. A minőségi szórakoztatás, az igényes humor számos művészeti ágazatot felölelő fesztiválján neves zenészekkel, együttesekkel találkozhatnak a világzene rajongói.

A Kossuth téren minden nap két ingyenes koncerttel várják az érdeklődőket. A fellépők között olyan világsztárok lesznek, mint a tizenhárom tagú kubai együttes, a Compay Segundo Orchestra, amely most először lép fel Magyarországon; a szintén tizenhárom tagú francia zenekar, a némi sanzonnal, rap-pel és reggae-vel fűszerezett latin muzsikát játszó La Familia; a Goran Bregovic Wedding and Funeral Orchestra, amelynek vezetője olyan kultuszfilmek zenéjét írta, mint az Arizóniai álmodozók, az Underground vagy a Cigányok ideje; vagy a hetvenhét évesen is lenyűgözően könnyed és szellemes zongorista, Maurice el Médioni. A hazai együttesek közül többek között a Romano Drom, a Vujicsics, a Hétrét, a Muzsikás és a Csík Zenekar lép a közönség elé.

A fesztivál keretében klasszikus és népzenei koncertekre is ellátogathatnak a vidorságra vágyók: a nyíregyházi McDonald'sban például nem csak az olaj sercegését, de klasszikus fuvola- és gitárzenét, kórusmuzsikát, dalokat és rézfúvós kamarazenét is hallhatnak majd a betérők.

A teljes, részletes program az alábbi honlapon olvasható.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Végigsöpör a tao-változások előszele a színházi szakmán

Az Orlai Produkciós Iroda és a Veres1Színház is csatlakozott a vészharangot megkongató magánszínházakhoz, akik a társasági adókból történő kultúratámogatási lehetőség megszűnése miatt kerültek nehéz helyzetbe.
Vizuál

Színházi reklámfogás volt a megtalált Picasso-festmény

Hamisnak bizonyultak a hat éve ellopott Picasso-festmény felbukkanásáról szóló hírek. A kép megtalálását bejelentő holland írónő elmondása szerint "tréfa áldozata lett". Egy belgiumi színházi produkció alkotói közölték, hogy ők csapták be a megtalálót és hamisítvány a Romániában talált, Picassónak tulajdonított festmény - közölte a holland NOS televízió.
Klasszikus

Ismét tehetséges fiataloké az Óbudai Társaskör színpada

Gitármuzsika, az év fiatal jazz-zenészei és olaszmánia Óbudán.
Vizuál

A Ruben Brandt és a Napszállta tarolt Sevillában

Milorad Krstic akció-thrillere a legjobb forgatókönyv, a legjobb elsőfilm és az andalúz forgatókönyvíró szövetség díját is elnyerte a sevillai filmfesztiválon, Nemes Jeles László filmjét pedig a legjobb európai koprodukciót megillető Eurimages-díjjal tüntették ki.
Színház

Szikszai Rémusz: "A hídszerepet szeretem"

A magyar és román színjátékhagyomány, a független alkotói lét és a kőszínházi tagság között, a színészet és a rendezés között is hidat képez. Szikszai Rémusz Kult50-ben megjelent portréja.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus gyereknap

A 8 éves Máté vezényelhette a Budapesti Fesztiválzenekart

A Gyermekek Világnapján Fischer Iván átadta a pulpitust egy kisfiúnak: Máté Dvorák VI. szimfóniájából vezényelhetett az együttes élén.
Klasszikus hír

Átadták a Junior Prima Díjakat zeneművészet kategóriában

Tíz fiatal tehetség vehette át a 2018-as Junior Prima Díjat zeneművészet kategóriában kedden a Müpában Budapesten.
Klasszikus ajánló

Ismét tehetséges fiataloké az Óbudai Társaskör színpada

Gitármuzsika, az év fiatal jazz-zenészei és olaszmánia Óbudán.
Klasszikus érdi tamás

Miért nem vették fel a Zeneakadémiára ezt a tehetséges zongoristát?

Ezt kérdezte a legendás Leon Fleisher, amikor először találkozott Érdi Tamással. A torontói Királyi Konzervatórium zongora tanszakán látássérültként is elfogadták a fiatalember jelentkezését, ezt a napot örökíti meg a következő szemelvényünk a zongoraművészről szóló könyvből.
Klasszikus nfz

A zene ajándék

A Nemzeti Filharmonikus Zenekar és a Nemzeti Énekkar 2018/2019. évadának koncertjeire már feltölthető ajándékkártyával is vásárolhatóak jegyek.