Klasszikus

A Warner Classics kiadó nem ad ki több új lemezt

2006.06.14. 00:00
Ajánlom
A klasszikus zenei kiadók között a legtekintélyesebbek közé sorolt Warner Classics úgy tervezi, lényegében „visszavonul”, és kizárólag régi lemezek újrakiadásával foglalkozik ezentúl.

A kiadó lépése meglepő, hiszen az elmúlt években jelentős sikereket könyvelhetett el. A Warner Classics az első „nagy” klasszikus zenei lemezkiadó volt, amely internetes üzletágat indított, lemezei április óta letölthetőek honlapjáról. Olyan kiváló művészekkel készített felvételeket, mint Pierre-Laurent Aimard, Nikolai Lugansky, Maxim Vengerov, Placido Domingo, Susan Graham vagy Renee Fleming. Tony Blair brit miniszterelnök júniusi vatikáni látogatásán a kiadó gondozásában megjelent, Daniel Barenboimmal és a Berlini Filharmonikusokkal felvett Mozart zongoraverseny-lemezeit adta ajándékba XVI. Benedek pápának. A 9 CD-s sorozathoz tartozó bónusz DVD-n Barenboim Schiff Andrással játssza Mozart két zongorára írt versenyművét a Solti György vezette Angol Kamarazenekarral. A „visszavonulás” után az EMI, a Universal és a Sony-BMG maradnak az élen.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Elmaradnak a Billy Elliot előadásai

Tizenöt előadás marad el a két éve futó Billy Elliotból. A közelmúltban kormányközeli oldalról kritizált musicalnek egy ezernyolcszáz férőhelyes színházat kellene megtöltenie gyakran naponta kétszer.
Vizuál

Amit ne hagyjon ki a Múzeumok Éjszakáján

Hasznos tudnivalók és szerkesztőségünk tagjainak tippjei.
Színház

Működik a kémia Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka között

Megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok új Shakespeare-bemutatójának, a Rómeó és Júlia próbái Hegedűs D. Géza vezetésével.
Zenés színház

Lőrinczy György: Ezen az úton mennék tovább

Az Operettszínház főigazgatója büszke arra, hogy sokszínű intézményt vezethet és újfajta közönséget vonz a színházuk. A kultura.hu-nak adott interjúban azt is bejelentette, újra pályázik a vezetői pozícióra.
Klasszikus

„A kezdetekben minden zene kamarazene volt”

Kokas Katalin és Kelemen Barnabás világhírű hegedűművészek által alapított Fesztiválakadémiát július 23-29-ig rendezik a Liszt Ferenc Zeneakadémián.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus humor

Molto scherzando: Ilyen, ha a karmester szelfibotra cseréli a pálcát

Persze csak a Photoshop segítségével, egy komoly karmester soha nem tenne ilyet!
Klasszikus

Ez a klarinétos nem jutott be álmai iskolájába, mert a barátnője hamis elutasító levelet küldött neki

Szegény Eric Abramovitz hétéves kora óta egy Los Angeles-i konzervatóriumban akart tanulni, de a barátnője nem akarta, hogy a fiú olyan messze költözzön tőle, és akcióba lépett.
Klasszikus ajánló

Fidelio Klasszik: Ha leszáll az éj, írni kezd

A Fidelio és a Klasszik Rádió 92.1 közös magazinműsorának június 23-i adásában vendégünk lesz Érdi Szabó Márta, Dr. Földvári-Oláh Csaba, Horváth János Antal és Vaskor Gréta.
Klasszikus hír

Magyar Örökség Díjat kap az Óbudai Danubia Zenekar

A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő együttest az MTA dísztermében tüntetik ki szombaton további hat díjazottal együtt.
Klasszikus hír

Senki nem akart négyoldalas Mozart-kéziratot venni 163 millióért

A Figaro házassága utolsó felvonásának egyik zenei vázlata az előzetes becslések szerint 500 ezer euróért kelhetett volna el egy árverésen. Nem vette meg senki.