Klasszikus

A Zeneakadémia hírei

2007.01.26. 00:00
Ajánlom
Magyarország legfiatalabb Liszt-verseny győztese, Balázs János a Zeneakadémia Nagytermében január 26-án ad koncertet, január 29-én pedig az opera tanszakos növendékek mutatják be vizsgaelőadásukat az intézmény Kistermében.

Balázs János, a pécsi Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraverseny 18 éves győztese Liszt-estre várja a zenekedvelő közönséget január 26-án, este fél nyolctól. Balázs János, aki számos sikeres koncertet adott itthon és külföldön, ezen az estén mutatkozik be először a Zeneakadémia Nagytermében. Az ifjú zongorista Liszt Ferenc-műveket és átiratokat játszik majd, amelyek legtöbbje kimagasló technikai tudást követel.

A koncert első részében Liszt három korszakalkotó műve csendül fel, a második részben pedig Chopin-, Schumann- és Schubert-dalok átiratait, Paganini híres témájára írt etűdjét, a La Campanellát, valamint Donizetti és Auber operáira írt parafrázisait hallhatja majd a közönség.

2007. január 29-én, este hét órakor kerül sor a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem első évfolyamos opera szakos hallgatóinak félévi vizsgaelőadására. A fellépő hallgatók kivételes tehetségükről, felkészültségről adnak számot a hangverseny keretében, amelyen Gluck: Iphigenia Taurisban, valamint Mozart: Figaro házassága című műveinek részletei lesznek hallhatóak. Külön említést érdemel, hogy a hallgatók közül Cser Krisztián és Balogh Tímea – Gluck operájában nyújtott alakításukat követően – a Figaro házasságának két szerepét is éneklik. A mintegy 400 férőhelyes Kisteremben hallható előadás látogatása ingyenes.

(2007. január 26. 19:30 Zeneakadémia Nagyterem (Budapest)
Balázs János zongorahangversenye; 2007. január 29. 19:00 Zeneakadémia Kisterem (Budapest) - A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem opera szakos hallgatóinak félévi vizsgaelőadása; km.: Balogh Tímea (Iphigenia, Cherubino, Marcellina), Rácz Rita (Iphigenia, Susanna), Polyák Valéria (Iphigenia, A grófné), Cser Krisztián (Orestes, Antonio, Bartolo), Geiger Lajos (Pylades, Figaro), Szegedi Csaba (Thoas, A gróf), Kiss Tivadar (Basilio); tanárok: Andor Éva, Halmai Katalin, Marton Éva, Sólyom-Nagy Sándor; zenei vez.: Oberfrank Péter; színpadi játék: Kovalik Balázs)

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Színház

Keverni nem csak a fakanállal lehet: Marie Curie nem mindennapi élete

Marie Curie története sok szempontból a századforduló és a 20. század története. A radioaktivitás úttörő kutatójának életét feldolgozó monodráma egy egyedülálló tudós történetét meséli el, akinek volt bátorsága szembemenni a hagyományos női szerepkörrel.
Zenés színház

Peller Károly: „Többet készülünk rá, mint egy gálakoncertre”

Augusztus 3-án és 4-én a budai várban adnak gálakoncertet az Operettszínház művészei. Peller Károly a felkészülés folyamatáról mesélt.
Zenés színház

Jonas Kaufmann, Anna Nyetrebko és Erwin Schrott a budapesti mozivásznon

Az Uránia moziban július 19-én és a rákövetkező hetekben operacsillagok koncertfilmjeit láthatja a nagyközönség.
Vizuál

Drótmese – Nézze meg online a fiatal magyar alkotó díjnyertes animációját!

Pataki Szandra stop motion animációja egy drótszálakból felépített világban játszódik, ahol senki sem vonhatja ki magát az egymásnak feszülő erők hatása alól.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus kórus

Solti Árpád nyerte a Mátrai Művészeti Napok zeneszerzői pályázatát

Solti Árpád műve nyerte el a Vox Mirabilis és a Muzsikál az Erdő Alapítvány zeneszerzői pályázatának fődíját, amelyet a Mátrai Művészeti Napok jubileuma alkalmából hirdettek meg
Klasszikus fidelio klasszik

Fidelio Klasszik: Koncertektől hangos kastélyok és várak

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 21-én lesz hallható a 92.1-en.
Klasszikus molnár anna

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Klasszikus ajánló

Így telik a Klassz a pARTon! fesztivál (és ajánlunk néhány következő koncertet is)

Július 8-án a Pesti Vigadóban startolt a Klassz a pARTon! fesztivál, amelynek a következő héten Szigligeten, Balatonfüreden és Paloznakon lesznek koncertjei. A Danubia Zenekar, Érdi Tamás, Vásáry Tamás és a Concerto Budapest a fellépők között.
Klasszikus hír

Ők a King’s Singers új tagjai

A következő évtől Edward Button kontratenor és Nick Ashby basszbariton a legendás énekegyüttes új tagjaiként állnak színpadra.