Klasszikus

"A Zongora" sorozat záró koncertje - Skuta Miklós

2007.03.30. 00:00
Ajánlom
Skuta Miklós rendhagyó koncertjét hallgathatja meg a közönség "A Zongora" sorozat záró hangversenyén a Zeneakadémián április 3-án.

Olyan rangos nemzetközi zenei fesztiválok, mint a Varsói Ősz, a Davosi Nemzetközi Zenei Fesztivál, a Salzburgi Fesztivál, a Zürichi Jazz Fesztivál, a Saalfeldeni Jazz Fesztivál, vagy a bécsi Musikvereinben és a Salzburger Festspiele-ben tartott koncertjei után Budapesten köszönthetjük a világszerte elismert szlovák zongoraművészt.

Skuta Miklós nemcsak a klasszikus zene kiváló interpretátora, hanem elismert jazz-muzsikus és komponista is. Műsorának első részében Bach Goldberg variációk című műve szerepel, mellyel a zongoraművész világszerte nagy sikert aratott. Lemezfelvétele a legjobb értékelést kapta (2x5 csillag) a BBC Music Magazine 2004. novemberi számában, a kritika Glenn Gould emlékezetes felvételéhez hasonlította. A művet nagy sikerrel játszotta 2006-ban Cannes-ban a MIDEM-en is. Következő Bach felvételét, "Works for keyboard" címmel 2006. februárjában ugyanilyen értékelés mellett felterjesztették az "Év legjobb szóló lemeze" címre – szintén Angliában.
A koncert második felében a sokoldalú művész jazz zongoristaként is bemutatkozik: improvizációit is nagy érdeklődéssel várja a magyar közönség.

"A Zongora" sorozat 2007/2008-ban is folytatódik a Zeneakadémián: Murray Perahia, Ránki Dezső, Piotr Anderszewski, Kirill Gerstein és Grigory Sokolov koncertjeire kerül sor a következő szezonban.

(2007. április 3. 19:30; Zeneakadémia Nagyterem (Budapest) - Skuta Miklós zongoraestje; Bach: Goldberg-variációk Jazz improvizációk)

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Rendeltek egy pepperonit, a pizzafutár egy Beethoven-szonátát is eljátszott ráadásként

Íme egy sztori arról, hogy az is arany lehet, ami nem fénylik. A tizennyolc éves Bryce Dudal pizzát kézbesített Detroitban, amikor észrevette, hogy a házban egy zongora áll. Nem tudott ellenállni.
Vizuál

24 óra alatt eltűnt a legújabb utcai Banksy-mű

Az egyik legismertebb kortárs művész minden munkájának feltűnése eseményszámba megy. Ilyen hamar viszont ritkán tűnnek el alkotásai.
Klasszikus

Ma kezdődik a Kaposfest

A kamarazenei irodalom alapműveire helyezik a hangsúlyt a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon (Kaposfest), amelyre augusztus 13. és 19. között kilencedik alkalommal kerül sor a somogyi megyeszékhelyen.
Zenés színház

Miklósa Erika az örökbefogadásról mesélt: Nagyon vártuk ezt a kislányt!

Az operaénekesnő és férje, Csiszár Zsolt a Családvarázs sorozatban mesélt arról, hogy milyen kockázatot jelentett egy olyan csecsemőt magukhoz venni, aki halva született.
Zenés színház

Ritka hangfelvétel került elő Birgit Nilsson svéd operaénekesnőtől

Egyedülálló hangfelvétel került elő a legendás svéd szoprán, Birgit Nilsson (1918-2005) korai szakaszából, a hatperces operarészletet CD-n adják ki az énekesnő születésének 100. évfordulója alkalmából.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus bencze máté

Bencze Mátéért szurkolhatunk a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyén

A Virtuózokban megismert fiatal szaxofonos augusztus 18-án, a verseny elődöntőjében elsőként áll színpadra Edinburghben.
Klasszikus ajánló

Fáy Miklós: „Nem a zenekar, nem a komponista, hanem maga a szimfónia a főszereplő"

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. Az augusztusi szám tartalmából.
Klasszikus kulissza

Előkerült még egy hangfelvétel, amelyen Rahmanyinov játszik Rahmanyinovot

A Szimfonikus táncok című művének zenekari próbái idején a zeneszerző a zongorához ült, hogy demonstrálja, hogyan képzeli a darabot. Ennek a felvétele jelent most meg.
Klasszikus óbudai társaskör

Óbudai Társaskör Művészeti Munkáját Támogató Egyesület

A pártoló tagsággal nemcsak a kedvezményeket veheti igénybe, de tagdíjával hozzájárulhat a hosszabb távú tervezéshez, a minőségi előadások létrejöttéhez.
Klasszikus hír

Ma kezdődik a Kaposfest

A kamarazenei irodalom alapműveire helyezik a hangsúlyt a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon (Kaposfest), amelyre augusztus 13. és 19. között kilencedik alkalommal kerül sor a somogyi megyeszékhelyen.