Klasszikus

Ábrahám Márta 2011-es mesterkurzusa

2011.04.23. 08:00
Ajánlom
A Zeneakadémia hegedűtanára ötnapos hegedű és kamarazene kurzust tart június 18-23. között Zebegényben. Jelentkezni május 20-ig lehet.

Művésztanárok várják fiatal hegedűsök és kamaracsoportok jelentkezését aktív műhelymunkára:  hegedűórák, kamarazenélés, előadások, közös koncert. A  nyári zenei táborban - melynek a zebegényi Könyvtár ad otthont - Tóth Marianna, zeneakadémiai zongoratanár működik közre korrepetitorként.       

Az inspiráló környezet, a Duna-kanyar nyugalma, csodálatos  természeti adottságai  kiváló lehetőséget nyújtanak pihenésre és kikapcsolódásra  az elmélyült gyakorlás, próbák mellett.

A kurzus nyitókoncerttel kezdődik, Ábrahám Márta és Tóth Marianna közreműködésével, június 18-án szombaton este hétkor, a Kós Károly tervezte zebegényi templomban. A zárókoncert június 23-án csütörtökön este hét órakor, a növendékek és a tanárok együttes részvételével zajlik.

A kurzus nyelve magyar és igény szerint angol, a részvételi díj aktív résztvevőknek 25.000 Ft+áfa, passzív hallgatóknak ingyenes. A zeneakadémiai hallgatóknak a kurzuson való részvételért kreditpont jár. A hat napos rendezvény  különösen  hasznos a Zeneakadémiai felvételire készülő fiatal muzsikusoknak,  mint  intenzív felkészülés, és mindazoknak, akiknek fontos a tudás, és az élmény, ahogy az elmélet a színpadon tapasztalattá lényegül. Igény esetén olcsó szállás, és ebéd igényelhető a zebegényi Almáskert fogadóban.

Jelentkezni 2011. május 20-ig lehet a  martaabraham@hotmail.com címen, és a +36 20 313 0307 telefonszámon. További információ itt érhető el.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Rendeltek egy pepperonit, a pizzafutár egy Beethoven-szonátát is eljátszott ráadásként

Íme egy sztori arról, hogy az is arany lehet, ami nem fénylik. A tizennyolc éves Bryce Dudal pizzát kézbesített Detroitban, amikor észrevette, hogy a házban egy zongora áll. Nem tudott ellenállni.
Vizuál

24 óra alatt eltűnt a legújabb utcai Banksy-mű

Az egyik legismertebb kortárs művész minden munkájának feltűnése eseményszámba megy. Ilyen hamar viszont ritkán tűnnek el alkotásai.
Klasszikus

Ma kezdődik a Kaposfest

A kamarazenei irodalom alapműveire helyezik a hangsúlyt a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon (Kaposfest), amelyre augusztus 13. és 19. között kilencedik alkalommal kerül sor a somogyi megyeszékhelyen.
Zenés színház

Ritka hangfelvétel került elő Birgit Nilsson svéd operaénekesnőtől

Egyedülálló hangfelvétel került elő a legendás svéd szoprán, Birgit Nilsson (1918-2005) korai szakaszából, a hatperces operarészletet CD-n adják ki az énekesnő születésének 100. évfordulója alkalmából.
Jazz/World

Aretha Franklin a halálán van

Külföldi sajtóértesülések szerint a soul királynője nagyon beteg, családja detroiti otthonában az ágya köré gyűlve virraszt érte.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus bencze máté

Bencze Mátéért szurkolhatunk a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyén

A Virtuózokban megismert fiatal szaxofonos augusztus 18-án, a verseny elődöntőjében elsőként áll színpadra Edinburghben.
Klasszikus ajánló

Fáy Miklós: „Nem a zenekar, nem a komponista, hanem maga a szimfónia a főszereplő"

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. Az augusztusi szám tartalmából.
Klasszikus kulissza

Előkerült még egy hangfelvétel, amelyen Rahmanyinov játszik Rahmanyinovot

A Szimfonikus táncok című művének zenekari próbái idején a zeneszerző a zongorához ült, hogy demonstrálja, hogyan képzeli a darabot. Ennek a felvétele jelent most meg.
Klasszikus óbudai társaskör

Óbudai Társaskör Művészeti Munkáját Támogató Egyesület

A pártoló tagsággal nemcsak a kedvezményeket veheti igénybe, de tagdíjával hozzájárulhat a hosszabb távú tervezéshez, a minőségi előadások létrejöttéhez.
Klasszikus hír

Ma kezdődik a Kaposfest

A kamarazenei irodalom alapműveire helyezik a hangsúlyt a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon (Kaposfest), amelyre augusztus 13. és 19. között kilencedik alkalommal kerül sor a somogyi megyeszékhelyen.