Klasszikus

Adventi dallamok a rászorulókért

2011.11.28. 14:00
Ajánlom
A három hangversenyből álló, karitatív célú sorozaton olyan ismert előadók működnek közre, mint Virágh András, Csonka Zsuzsanna, Vásáry André.

Az első jótékonysági koncerten Bach, Vivaldi, Mozart, Schubert és Liszt remekműveinek karácsonyi válogatását hallhatják az érdeklődők. Az est egyik szólistája Vásáry André lesz, akinek neve nemcsak a hazai populáris tehetségkutató-verseny szereplőjeként, de a Müpa és a bécsi Staatsoper fellépőjeként is ismerősen csenghet. Az egyedülálló hangterjedelmet birtokló férfiszoprán tavaly ilyenkor Ünnep címmel jelentetett meg karácsonyi lemezt. Nédó Olga hegedűművésznő a Budapesti Operabál gyakori fellépője, emellett pedig rendszeresen ad itthon jótékonysági koncerteket. Karitatív tevékenységéért 2011-ben A Magyar Vöröskereszt Kulturális Nagykövete címmel tüntették ki. Az est harmadik szólistája Virágh András, a Nemzeti Filharmonikus Zenekar állandó orgonistája lesz. A Liszt Ferenc-díjjal kitüntetett előadóművész jelenleg a budapesti Belvárosi Főplébániatemplom karnagyi és zeneigazgatói posztját tölti be, de a Berzsenyi Dániel Főiskola Egyházzene Szak főiskolai docenseként főtárgyként is tanítja az orgonát. A december 4-ei fellépés alkalmával a Szent Erzsébet Kamarazenekar kíséri az előadóművészeket.

A három koncertből álló sorozat bevételének egy részét a Magyar Vöröskereszt számára ajánlják fel.

Jótékonysági adventi koncert a Magyar Vöröskereszt javára

2011. december 4. 19:30 - Belvárosi Főplébániatemplom

Km.: Vásáry André (ének,) Nédó Olga (hegedű), Virágh András (orgona), Szent Erzsébet Kamarazenekar

Jótékonysági adventi koncert a Magyar Vöröskereszt javára

2011. december 11. 19:00 Szent Anna Plébániatemplom

Km.: Csonka Zsuzsanna (ének), Király Csaba (orgona), Nédó Olga (hegedű), Szent Erzsébet Kamarazenekar

Jótékonysági adventi koncert a Magyar Vöröskereszt javára

2011. december 16. 19:00 Óbudai Kulturális Központ

Km.: Vásáry André, Csonka Zsuzsanna, Szent Erzsébet Kamarazenekar

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Színház

„Soha nem kellett méltatlan dolgot elvállalnom” – Moór Marianna 80 éves

Bakfisként 8750 kislány közül választották ki egy filmfőszerepre, amit több mint harminc filmes alakítás és száznál is több színházi bemutató követett. Moór Marianna életműve gazdag és teljes. A színésznő február 5-én tölti be a 80. életévét.
Zenés színház

Elhunyt Jürgen Flimm

A neves színházi és operarendezőt, a Salzburgi Ünnepi Játékok és a Berlini Állami Opera egykori vezetőjét február 4-én, életének nyolcvankettedik évében érte a halál.
Jazz/World

Beyoncé megdöntötte Solti György Grammy-rekordját

Az amerikai énekesnő immár harminckét díjjal büszkélkedhet, ezzel neki van a legtöbb Grammyje. A legjobb album díját Harry Styles kapta meg a Los Angeles-i ceremónián.
Vizuál

Dürertől Picassón át Damien Hirstig – A grafika történetének hatszáz évét öleli fel a bécsi Albertina három új kiállítása

Három kiállítását is a grafikának szenteli a bécsi Albertina: a Dürer.Munch.Miró című tárlat már látogatható, februárban nyílik az Andy Warhol bis Damien Hirst című kiállítás, márciusban pedig Picasso műveit mutatják be.
Vizuál

Cristian Mungiu legjobb filmjeit vetítik az Urániában

Február 16-án kerül a mozikba Cristian Mungiu legújabb filmje, az R.M.N. A Cirko Film és a Román Kulturális Intézet retrospektív vetítéssorozattal tiszteleg a román új hullám egyik legkiválóbb rendezője előtt február 9. és 12. között

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Klasszikus hír

Hallgassa meg ön is a Szent Efrém Férfikar új lemezét!

Az együttes Kings & Queens címmel adta ki tizenhatodik albumát, melynek lemezbemutató koncertjére május 5-én kerül majd sor a Fonóban. A felvétel meghallgatható a nagyobb streamingplatformokon is.
Klasszikus hír

Február 20-ától lehet jelentkezni az idei Bartók Világversenyre

A szervező Zeneakadémia meghirdette a 44 000 euró összdíjazású, ezúttal hegedűsöknek rendezendő megmérettetését, a zsűriben most is elismert magyar és külföldi zenészek ülnek majd.
Klasszikus kritika

Dekonstruált dalok

Két egymás utáni napon, január 20-án és 21-én is olyan koncertre került sor a BMC Könyvtárában, amely a dal műfajának modern-kortárs utóéletével, feldolgozásaival foglalkozott.
Klasszikus gyász

Elhunyt Kertész Lajos zongoraművész

A Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Zenetanárképző Intézetének tanárát, Kertész Lajos zongoraművészt, református teológust életének 98. évében érte a halál.
Klasszikus hír

Visszavon egy zeneelméleti könyvet az MMA Kiadó a fordítási hibák miatt

Roger Scruton A zenéről című kötetének fordításáról Tornyai Péter zeneszerző közölt kritikát, az észrevételek hatására a kiadó visszavonja és felülvizsgálja a kötetet.