Klasszikus

Ajándék kottákat kaptak a Kamara Virtuózok kedvencei az Editio Musicától

2019.06.13. 11:00
Ajánlom
Szerda délután átvették díjaikat a Kamara Virtuózok többszörös heti kedvencei, a Pontasto Gitárkvartett és a Flautica az Editio Musica Budapest zeneműkiadótól.

A 100 ezer forintos kottavásárlási utalványokat a nézők heti szavazatai alapján nyerte meg a két csapat. Az Editio Musica Budapest zeneműkiadó már évek óta támogatja a Virtuózok műsort.

Peller Mariann, a Virtuózok ötletgazdája a díjátadó után elmondta, hogy a Kis Virtuózok Alapítvány tehetségtámogatási rendszere mellett elengedhetetlenül fontosak az ilyen szakmai támogatók, mint az Editio Musica Budapest, hiszen egy fiatal zenész eredményes felkészülése elképzelhetetlen eredeti, jó minőségű kották nélkül, amelyek általában nem olcsók. „Az, hogy a Zeneműkiadó a Virtuózok program mellé állt, egy csodálatos példa a szakmai összefogás erejére, mely ezt az egyedülálló missziót sikerre vitte” – hangsúlyozta.

IMG_3111-111430.jpeg

Flautica (Fotó/Forrás: Kaszner Nikolett / MTVA)

Az Editio Musica Budapest igazgatója, Sigrai László így fogalmazott: „Nagy öröm számunkra, hogy az idei Kamara Virtuózok közönségkedvenceit különdíjakkal jutalmazhattuk. A kamarazenei kiadványoknak kiadónk mindig is külön figyelmet szentelt, mert a közös zenélés számos formája közül kétségkívül a kamarazenélés az egyik legizgalmasabb, amely minden résztvevő számára kihívást jelent. Az összehangolt játék közös élményeket és sikereket hoz a zenészek számára.”

Kamara_Virtuozok_3_adas_fotokredit_Kaszner_Nikolett_MTVA11-111430.jpeg

Pontasto Gitárkvartett (Fotó/Forrás: Kaszner Nikolett / MTVA)

A május 3-tól június 7-ig, 6 héten át a Duna Televízión sugárzott Kamara Virtuózok első négy adásában a közönségnek lehetősége volt arra, hogy applikáción keresztül vagy a mediaklikk.hu oldalon szavazzon arra a kamaraegyüttesre, amely a legjobban tetszett neki. A heti közönségkedvenceket az Editio Musica Budapest zeneműkiadó a tegnapi napon 3x100.000 és 100.000 forint értékű kottacsomaggal ajándékozta meg.

A Kamara Virtuózokat június 7-én a TanBorEn Trió nyerte.

A fejlécképen a Flautica és a Pontasto Gitárkvartett az EMB igazgatójával, Sigrai Lászlóval. Fotó: Sárvári Géza / Virtuózok.

A TanBorEn Trio nyerte a Virtuózok döntőjét

Kapcsolódó

A TanBorEn Trio nyerte a Virtuózok döntőjét

A TanBorEn Trio nyerte a Virtuózok című komolyzenei tehetségkutató ötödik, Kamara Virtuózok elnevezésű évadának döntőjét pénteken.

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Zenés színház

Elhunyt Jürgen Flimm

A neves színházi és operarendezőt, a Salzburgi Ünnepi Játékok és a Berlini Állami Opera egykori vezetőjét február 4-én, életének nyolcvankettedik évében érte a halál.
Jazz/World

Beyoncé megdöntötte Solti György Grammy-rekordját

Az amerikai énekesnő immár harminckét díjjal büszkélkedhet, ezzel neki van a legtöbb Grammyje. A legjobb album díját Harry Styles kapta meg a Los Angeles-i ceremónián.
Vizuál

Dürertől Picassón át Damien Hirstig – A grafika történetének hatszáz évét öleli fel a bécsi Albertina három új kiállítása

Három kiállítását is a grafikának szenteli a bécsi Albertina: a Dürer.Munch.Miró című tárlat már látogatható, februárban nyílik az Andy Warhol bis Damien Hirst című kiállítás, márciusban pedig Picasso műveit mutatják be.
Vizuál

Cristian Mungiu legjobb filmjeit vetítik az Urániában

Február 16-án kerül a mozikba Cristian Mungiu legújabb filmje, az R.M.N. A Cirko Film és a Román Kulturális Intézet retrospektív vetítéssorozattal tiszteleg a román új hullám egyik legkiválóbb rendezője előtt február 9. és 12. között
Vizuál

Hatalom és tehetetlenség témáját boncolgatja új filmjében Prikler Mátyás

Február 1-jén mutatkozott be a Rotterdami Nemzetközi Filmfesztiválon Prikler Mátyás legújabb filmje, a Hatalom. A szlovák-magyar-cseh koprodukcióban készült alkotás főszerepében Hajdu Szabolcs látható.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Klasszikus hír

44 formációból választották ki a legjobbakat a Weiner Leó Országos Kamarazene Versenyen

A megmérettetés január 30. és február 5. között zajlott a Zeneakadémia Weiner Kuratóriuma támogatásával és a Kamarazene Tanszék szervezésében, a legjobbakat három kategóriában díjazták.
Klasszikus hír

Hallgassa meg ön is a Szent Efrém Férfikar új lemezét!

Az együttes Kings & Queens címmel adta ki tizenhatodik albumát, melynek lemezbemutató koncertjére május 5-én kerül majd sor a Fonóban. A felvétel meghallgatható a nagyobb streamingplatformokon is.
Klasszikus hír

Február 20-ától lehet jelentkezni az idei Bartók Világversenyre

A szervező Zeneakadémia meghirdette a 44 000 euró összdíjazású, ezúttal hegedűsöknek rendezendő megmérettetését, a zsűriben most is elismert magyar és külföldi zenészek ülnek majd.
Klasszikus kritika

Dekonstruált dalok

Két egymás utáni napon, január 20-án és 21-én is olyan koncertre került sor a BMC Könyvtárában, amely a dal műfajának modern-kortárs utóéletével, feldolgozásaival foglalkozott.
Klasszikus gyász

Elhunyt Kertész Lajos zongoraművész

A Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Zenetanárképző Intézetének tanárát, Kertész Lajos zongoraművészt, református teológust életének 98. évében érte a halál.