Klasszikus

Ajándék kottákat kaptak a Kamara Virtuózok kedvencei az Editio Musicától

2019.06.13. 11:00
Ajánlom
Szerda délután átvették díjaikat a Kamara Virtuózok többszörös heti kedvencei, a Pontasto Gitárkvartett és a Flautica az Editio Musica Budapest zeneműkiadótól.

A 100 ezer forintos kottavásárlási utalványokat a nézők heti szavazatai alapján nyerte meg a két csapat. Az Editio Musica Budapest zeneműkiadó már évek óta támogatja a Virtuózok műsort.

Peller Mariann, a Virtuózok ötletgazdája a díjátadó után elmondta, hogy a Kis Virtuózok Alapítvány tehetségtámogatási rendszere mellett elengedhetetlenül fontosak az ilyen szakmai támogatók, mint az Editio Musica Budapest, hiszen egy fiatal zenész eredményes felkészülése elképzelhetetlen eredeti, jó minőségű kották nélkül, amelyek általában nem olcsók. „Az, hogy a Zeneműkiadó a Virtuózok program mellé állt, egy csodálatos példa a szakmai összefogás erejére, mely ezt az egyedülálló missziót sikerre vitte” – hangsúlyozta.

IMG_3111-111430.jpeg

Flautica (Fotó/Forrás: Kaszner Nikolett / MTVA)

Az Editio Musica Budapest igazgatója, Sigrai László így fogalmazott: „Nagy öröm számunkra, hogy az idei Kamara Virtuózok közönségkedvenceit különdíjakkal jutalmazhattuk. A kamarazenei kiadványoknak kiadónk mindig is külön figyelmet szentelt, mert a közös zenélés számos formája közül kétségkívül a kamarazenélés az egyik legizgalmasabb, amely minden résztvevő számára kihívást jelent. Az összehangolt játék közös élményeket és sikereket hoz a zenészek számára.”

Kamara_Virtuozok_3_adas_fotokredit_Kaszner_Nikolett_MTVA11-111430.jpeg

Pontasto Gitárkvartett (Fotó/Forrás: Kaszner Nikolett / MTVA)

A május 3-tól június 7-ig, 6 héten át a Duna Televízión sugárzott Kamara Virtuózok első négy adásában a közönségnek lehetősége volt arra, hogy applikáción keresztül vagy a mediaklikk.hu oldalon szavazzon arra a kamaraegyüttesre, amely a legjobban tetszett neki. A heti közönségkedvenceket az Editio Musica Budapest zeneműkiadó a tegnapi napon 3x100.000 és 100.000 forint értékű kottacsomaggal ajándékozta meg.

A Kamara Virtuózokat június 7-én a TanBorEn Trió nyerte.

A fejlécképen a Flautica és a Pontasto Gitárkvartett az EMB igazgatójával, Sigrai Lászlóval. Fotó: Sárvári Géza / Virtuózok.

A TanBorEn Trio nyerte a Virtuózok döntőjét

Kapcsolódó

A TanBorEn Trio nyerte a Virtuózok döntőjét

A TanBorEn Trio nyerte a Virtuózok című komolyzenei tehetségkutató ötödik, Kamara Virtuózok elnevezésű évadának döntőjét pénteken.

Programkereső

Legnépszerűbb

Könyv

„Írás és olvasás ikrek” - Vámos Miklós a Lírástudókban

A könyvesboltok újdonságai között segít eligazodni a Líra Könyv és a Fidelio május 12-én, szerda este fél 8-kor jelentkező irodalmi podcastja. A friss könyvajánlókat és tartalmas beszélgetéseket kínáló műsor házigazdája Szabó T. Anna, az adás vendége Vámos Miklós író.
Színház

Gyabronka József, Háy János és Alföldi Róbert az újranyitó Átrium színpadán

Május 21-től újra élő előadásokat tart az Átrium. A budai intézmény első produkciója a Fehér nyuszi, vörös nyuszi című darab Gyabronka József előadásában, ezt követően egy Háy János-premierrel, valamint a Mefisztó című kortárs zenés kabaréval várják a közönséget.
Színház

Eredeti Örkény-egypercessel köszöntötték Mácsai Pált a jubileumi Azt meséld el Pista! után

Május 12-én különleges évfordulót ünnepelt az Örkény Színház, ugyanis 700. alkalommal tűzték műsorra Mácsai Pál egyszemélyes előadását, az Azt meséld el, Pista!-t.
Klasszikus

A Budapesti Fesztiválzenekar emlékkoncertet tart a koronavírus áldozatainak emlékére

A május 26-i ingyenes emlékkoncertet a Budapest Kongresszusi Központban rendezik meg, ahol a Budapesti Fesztiválzenekar és egy erre az alkalomra összeálló kórus, Fischer Iván vezényletével Mozart Requiemjét adja elő. A koncertet aznap az RTL Klub-on is meg lehet tekinteni.
Jazz/World

"Tragikus végű játszma" – A kékszakállú herceg várát új formába öntötte Sárik Péter

Bartók Béla A kékszakállú herceg vára című operájára Sárik Péter zeneszerző, jazz-zongoraművész készített jazzátiratot, melyet először élőben augusztusban hallhat a közönség a Zempléni Fesztiválon.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus hír

Cziffra és Liszt műveket játszik a két zongoravirtuóz, Boris Berezovsky és Balázs János

Június 9-én Liszt Ferenc és Cziffra György szólózongora művei és négykezes átiratai hangoznak el Boris Berezovsky és Balázs János zongoraestjén. A Cziffra György-emlékév kiemelt eseményét a MOMkultban rendezik meg, melyet a közönség már élőben élvezhet.
Klasszikus hír

Magyar népdalt énekel Emma Kirkby a Kórusok Éjszakája jóvoltából

A Kórusok Éjszakája kórusfesztivál megálmodói a Csíkszerda Egyesület tagjai, akik a világhírű angol szopránnal, Emma Kirkbyvel készítenek közös videót, melyben a Csillagok, csillagok kezdetű magyar népdalt éneklik közösen.
Klasszikus gyász

Elhunyt Balassa Sándor zeneszerző, a nemzet művésze

Életének 87. évében, hosszan tartó betegség után elhunyt Balassa Sándor Erkel Ferenc- és Kossuth-díjas zeneszerző, a nemzet művésze, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) egyik alapítója és rendes tagja – közölte az MTI-vel az MMA.
Klasszikus hír

A Budapesti Fesztiválzenekar emlékkoncertet tart a koronavírus áldozatainak emlékére

A május 26-i ingyenes emlékkoncertet a Budapest Kongresszusi Központban rendezik meg, ahol a Budapesti Fesztiválzenekar és egy erre az alkalomra összeálló kórus, Fischer Iván vezényletével Mozart Requiemjét adja elő. A koncertet aznap az RTL Klub-on is meg lehet tekinteni.
Klasszikus hír

Haydn és magyar nóta az Óbudai Danubia Zenekar online kínálatában

Az Óbudai Danubia Zenekar május 15-én a Best of BMC sorozat keretében Haydn műveit szólaltatja meg, míg május 22-én a magyar nóta értékeit felvillantva, Liszt Ferenc valamint Brahms művei mellett, Ott Rezső kifejezetten erre az alkalomra írt szimfonikus magyar nótacsokrát játssza.