Klasszikus

Ajándék kottákat kaptak a Kamara Virtuózok kedvencei az Editio Musicától

2019.06.13. 11:00
Ajánlom
Szerda délután átvették díjaikat a Kamara Virtuózok többszörös heti kedvencei, a Pontasto Gitárkvartett és a Flautica az Editio Musica Budapest zeneműkiadótól.

A 100 ezer forintos kottavásárlási utalványokat a nézők heti szavazatai alapján nyerte meg a két csapat. Az Editio Musica Budapest zeneműkiadó már évek óta támogatja a Virtuózok műsort.

Peller Mariann, a Virtuózok ötletgazdája a díjátadó után elmondta, hogy a Kis Virtuózok Alapítvány tehetségtámogatási rendszere mellett elengedhetetlenül fontosak az ilyen szakmai támogatók, mint az Editio Musica Budapest, hiszen egy fiatal zenész eredményes felkészülése elképzelhetetlen eredeti, jó minőségű kották nélkül, amelyek általában nem olcsók. „Az, hogy a Zeneműkiadó a Virtuózok program mellé állt, egy csodálatos példa a szakmai összefogás erejére, mely ezt az egyedülálló missziót sikerre vitte” – hangsúlyozta.

IMG_3111-111430.jpeg

Flautica (Fotó/Forrás: Kaszner Nikolett / MTVA)

Az Editio Musica Budapest igazgatója, Sigrai László így fogalmazott: „Nagy öröm számunkra, hogy az idei Kamara Virtuózok közönségkedvenceit különdíjakkal jutalmazhattuk. A kamarazenei kiadványoknak kiadónk mindig is külön figyelmet szentelt, mert a közös zenélés számos formája közül kétségkívül a kamarazenélés az egyik legizgalmasabb, amely minden résztvevő számára kihívást jelent. Az összehangolt játék közös élményeket és sikereket hoz a zenészek számára.”

Kamara_Virtuozok_3_adas_fotokredit_Kaszner_Nikolett_MTVA11-111430.jpeg

Pontasto Gitárkvartett (Fotó/Forrás: Kaszner Nikolett / MTVA)

A május 3-tól június 7-ig, 6 héten át a Duna Televízión sugárzott Kamara Virtuózok első négy adásában a közönségnek lehetősége volt arra, hogy applikáción keresztül vagy a mediaklikk.hu oldalon szavazzon arra a kamaraegyüttesre, amely a legjobban tetszett neki. A heti közönségkedvenceket az Editio Musica Budapest zeneműkiadó a tegnapi napon 3x100.000 és 100.000 forint értékű kottacsomaggal ajándékozta meg.

A Kamara Virtuózokat június 7-én a TanBorEn Trió nyerte.

A fejlécképen a Flautica és a Pontasto Gitárkvartett az EMB igazgatójával, Sigrai Lászlóval. Fotó: Sárvári Géza / Virtuózok.

A TanBorEn Trio nyerte a Virtuózok döntőjét

Kapcsolódó

A TanBorEn Trio nyerte a Virtuózok döntőjét

A TanBorEn Trio nyerte a Virtuózok című komolyzenei tehetségkutató ötödik, Kamara Virtuózok elnevezésű évadának döntőjét pénteken.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Távozó ügyvezető, elmaradó programok a Fesztiválzenekarnál

Számos jövőre tervezett programot, köztük az idősotthonokba és kisgyermekeknek szervezett koncerteket kénytelen lemondani a Budapest Fesztiválzenekar a kieső TAO-forrás miatt. Leépítés kezdődött meg a háttérstábban.
Klasszikus

A karmester nem közlekedési rendőr

Kitűnő hegedűsből lett rendkívüli karmester. Takács-Nagy Gábor energiája a színpadon a zenét szolgálja, interjú közben pedig az őszinte beszélgetés záloga. Október elején, egy budapesti zenekari próba és egy mesterkurzus közben kerestük fel az Egyesült Királyságban élő művészt.
Színház

Botrány a Katonában: kitiltották az egyik dolgozót

A Katona József Színház egyik szerződéses munkatársa erkölcsi határokat átlépő módon viselkedett a színház dolgozóival. A színház nem nevezte meg a szóban forgó személyt.
Klasszikus

Az EU is elismerte a Kodály-módszeren alapuló digitális tudásközpontot

A zeneoktatás innovatív módszereinek kidolgozására létrejött digitális zenepedagógiai tudásközpont, a Kodály HUB az első magyar vezetésű felsőoktatási Erasmus-projekt, amely „Jó Gyakorlat” és „Sikertörténet” minősítést is nyert.
Klasszikus

Fischer Iván megszólalt a Fesztiválzenekar megszorításai kapcsán

A Fesztiválzenekar karmestere az Indexnek elmondta: egy ideális rendszerben 4-5 évre előre lehetne tervezni. Szerinte az sem jó, ha többet kap az, aki ügyesebben lobbizik vagy jobb kapcsolatai vannak.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus magazin

Anton Rubinstein, az orosz zene keresztapja

Az orosz zene fényes évszázada nem képzelhető el nélküle. Életében csak Liszt volt népszerűbb nála, kortársai pedig lényeglátásáról, kimeríthetetlen energiájáról emlékeztek rá. Százhuszonöt éve hunyt el Anton Rubinstein.
Klasszikus interjú

Fischer Iván megszólalt a Fesztiválzenekar megszorításai kapcsán

A Fesztiválzenekar karmestere az Indexnek elmondta: egy ideális rendszerben 4-5 évre előre lehetne tervezni. Szerinte az sem jó, ha többet kap az, aki ügyesebben lobbizik vagy jobb kapcsolatai vannak.
Klasszikus ajánló

Szakcsi Lakatos Béla és Balázs János improvizációs estet adnak a Zeneakadémián

Egy különleges zongoraesttel lepi meg az „MVM Koncertek – A Zongora 1-ben”-sorozat a közönségét november 22-én a Zeneakadémia Nagytermében.
Klasszikus mti

Már megint elárvereznek egy Mozart kottát

Egy-két fiatalkori menüettet. Bezzeg a Requiem kézirata nem kerül kalapács alá soha, pedig összedobnánk rá a pénzt a szerkesztőségben.
Klasszikus videó

Vadim Repin videóban üzent a Cziffra Fesztivál közönségének

„Öröm számomra, hogy a világ egyik legnagyobb zongoraművészének tiszteletére játszhatok” – mondja a hegedűművész, aki februárban a Cziffra György Fesztivál vendége lesz.