Klasszikus

Ajándék kottákat kaptak a Kamara Virtuózok kedvencei az Editio Musicától

2019.06.13. 11:00
Ajánlom
Szerda délután átvették díjaikat a Kamara Virtuózok többszörös heti kedvencei, a Pontasto Gitárkvartett és a Flautica az Editio Musica Budapest zeneműkiadótól.

A 100 ezer forintos kottavásárlási utalványokat a nézők heti szavazatai alapján nyerte meg a két csapat. Az Editio Musica Budapest zeneműkiadó már évek óta támogatja a Virtuózok műsort.

Peller Mariann, a Virtuózok ötletgazdája a díjátadó után elmondta, hogy a Kis Virtuózok Alapítvány tehetségtámogatási rendszere mellett elengedhetetlenül fontosak az ilyen szakmai támogatók, mint az Editio Musica Budapest, hiszen egy fiatal zenész eredményes felkészülése elképzelhetetlen eredeti, jó minőségű kották nélkül, amelyek általában nem olcsók. „Az, hogy a Zeneműkiadó a Virtuózok program mellé állt, egy csodálatos példa a szakmai összefogás erejére, mely ezt az egyedülálló missziót sikerre vitte” – hangsúlyozta.

IMG_3111-111430.jpeg

Flautica (Fotó/Forrás: Kaszner Nikolett / MTVA)

Az Editio Musica Budapest igazgatója, Sigrai László így fogalmazott: „Nagy öröm számunkra, hogy az idei Kamara Virtuózok közönségkedvenceit különdíjakkal jutalmazhattuk. A kamarazenei kiadványoknak kiadónk mindig is külön figyelmet szentelt, mert a közös zenélés számos formája közül kétségkívül a kamarazenélés az egyik legizgalmasabb, amely minden résztvevő számára kihívást jelent. Az összehangolt játék közös élményeket és sikereket hoz a zenészek számára.”

Kamara_Virtuozok_3_adas_fotokredit_Kaszner_Nikolett_MTVA11-111430.jpeg

Pontasto Gitárkvartett (Fotó/Forrás: Kaszner Nikolett / MTVA)

A május 3-tól június 7-ig, 6 héten át a Duna Televízión sugárzott Kamara Virtuózok első négy adásában a közönségnek lehetősége volt arra, hogy applikáción keresztül vagy a mediaklikk.hu oldalon szavazzon arra a kamaraegyüttesre, amely a legjobban tetszett neki. A heti közönségkedvenceket az Editio Musica Budapest zeneműkiadó a tegnapi napon 3x100.000 és 100.000 forint értékű kottacsomaggal ajándékozta meg.

A Kamara Virtuózokat június 7-én a TanBorEn Trió nyerte.

A fejlécképen a Flautica és a Pontasto Gitárkvartett az EMB igazgatójával, Sigrai Lászlóval. Fotó: Sárvári Géza / Virtuózok.

A TanBorEn Trio nyerte a Virtuózok döntőjét

Kapcsolódó

A TanBorEn Trio nyerte a Virtuózok döntőjét

A TanBorEn Trio nyerte a Virtuózok című komolyzenei tehetségkutató ötödik, Kamara Virtuózok elnevezésű évadának döntőjét pénteken.

Programkereső

Legnépszerűbb

Könyv

Röhrig Géza karanténban - Élőben New Yorkból

Nyáry Krisztián online sorozata nem ismer országhatárokat. Ezúttal a New Yorkban élő költőt kérdezi arról, mit olvas a kényszerű otthonlét alatt.
Színház

Így mennek tovább a budapesti színházak - itt a megállapodás és néhány vélemény

Hosszú hetek egyeztetései után ma megállapodott a kormány és a Fővárosi Önkormányzat a színházak működtetéséről.
Jazz/World

Fonogram-életműdíjat kapott Kovács Kati – Hallgasd meg a nyertes felvételeket!

Hobo, Rácz Gergő és Orsovai Reni, a Mörk, a Sárik Péter Trió, Lajkó Félix & Volosi, Krizso, a Bagossy Brothers Company is Fonogram-díjat kapott a szombaton az interneten tartott online eseményen. Életműdíjjal Kovács Katit, szakmai életműdíjjal Gőz Lászlót ismerték el.
Vizuál

A világ leghíresebb angyalai csak mellékszereplők Raffaello Sixtusi Madonnáján

A két kis kerub nagy karriert futott be, ahhoz képest, hogy épp csak ráfértek az 1512-ben festett műre. Alakjukhoz több anekdota is fűződik, festőjük ma 500 éve hunyt el.
Könyv

Gergely Ágnes: „Egyszer csak újra eszméletéhez tér a világ”

A napokban jelentették be: a Tiszatáj folyóirat 2019-es díját Gergely Ágnesnek ítélték oda. A 87 éves Kossuth-díjas költőt, írót, műfordítót Karácsony Ágnes hívta föl telefonon.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus Hangszertár

Gyakran ismételt kérdések a hárfáról – Razvaljajeva Anasztázia válaszol

Új sorozatunkban, amelynek címe: Hangszertár, zenekari művészeket és szólistákat kértünk arra, mutassák be szakmájuk legfontosabb eszközét. Razvaljajeva Anasztázia a klasszikus zenei színtér egyik legizgalmasabb hangszerese. Egyértelmű volt, hogy ha hárfáról van szó, hozzá kell fordulnunk.
Klasszikus hír

A Zeneakadémia tanárai péntek esténként a remény dallamát játsszák erkélykoncerten

A párizsi és a lyoni Conservatoire közös felhívása nyomán először április 3-án, majd minden pénteken este 7-kor Marc-Antoine Charpentier Te Deumának jól ismert prelúdiuma szólal meg. A Zeneakadémia örömmel fogadta a felkérést: minden héten más oktatója játssza a dallamot erkélykoncerten.
Klasszikus interjú

Ha ennek vége, első dolgom találkozni a zenekarommal

Fischer Iván, a Budapesti Fesztiválzenekar alapító karmestere azt mondja, hozott a járványhelyzet jót is a rossz mellett. De vannak dolgok, amelyek ne maradjanak így. Például, hogy nem találkozhat a zenekarával.
Klasszikus gyász

Elhunyt Peskó Zoltán világhírű magyar karmester

83 évesen, hosszas betegség után március 31-én elhunyt Peskó Zoltán - tájékoztatta lapunkat a művész családja.
Klasszikus koronavírus

Autókból zenélnek a MÁV Szimfonikusok

Zenészek vezetik a naponta útnak muzsikáló indított autókat.