Klasszikus

Ajándék kottákat kaptak a Kamara Virtuózok kedvencei az Editio Musicától

2019.06.13. 11:00
Ajánlom
Szerda délután átvették díjaikat a Kamara Virtuózok többszörös heti kedvencei, a Pontasto Gitárkvartett és a Flautica az Editio Musica Budapest zeneműkiadótól.

A 100 ezer forintos kottavásárlási utalványokat a nézők heti szavazatai alapján nyerte meg a két csapat. Az Editio Musica Budapest zeneműkiadó már évek óta támogatja a Virtuózok műsort.

Peller Mariann, a Virtuózok ötletgazdája a díjátadó után elmondta, hogy a Kis Virtuózok Alapítvány tehetségtámogatási rendszere mellett elengedhetetlenül fontosak az ilyen szakmai támogatók, mint az Editio Musica Budapest, hiszen egy fiatal zenész eredményes felkészülése elképzelhetetlen eredeti, jó minőségű kották nélkül, amelyek általában nem olcsók. „Az, hogy a Zeneműkiadó a Virtuózok program mellé állt, egy csodálatos példa a szakmai összefogás erejére, mely ezt az egyedülálló missziót sikerre vitte” – hangsúlyozta.

IMG_3111-111430.jpeg

Flautica (Fotó/Forrás: Kaszner Nikolett / MTVA)

Az Editio Musica Budapest igazgatója, Sigrai László így fogalmazott: „Nagy öröm számunkra, hogy az idei Kamara Virtuózok közönségkedvenceit különdíjakkal jutalmazhattuk. A kamarazenei kiadványoknak kiadónk mindig is külön figyelmet szentelt, mert a közös zenélés számos formája közül kétségkívül a kamarazenélés az egyik legizgalmasabb, amely minden résztvevő számára kihívást jelent. Az összehangolt játék közös élményeket és sikereket hoz a zenészek számára.”

Kamara_Virtuozok_3_adas_fotokredit_Kaszner_Nikolett_MTVA11-111430.jpeg

Pontasto Gitárkvartett (Fotó/Forrás: Kaszner Nikolett / MTVA)

A május 3-tól június 7-ig, 6 héten át a Duna Televízión sugárzott Kamara Virtuózok első négy adásában a közönségnek lehetősége volt arra, hogy applikáción keresztül vagy a mediaklikk.hu oldalon szavazzon arra a kamaraegyüttesre, amely a legjobban tetszett neki. A heti közönségkedvenceket az Editio Musica Budapest zeneműkiadó a tegnapi napon 3x100.000 és 100.000 forint értékű kottacsomaggal ajándékozta meg.

A Kamara Virtuózokat június 7-én a TanBorEn Trió nyerte.

A fejlécképen a Flautica és a Pontasto Gitárkvartett az EMB igazgatójával, Sigrai Lászlóval. Fotó: Sárvári Géza / Virtuózok.

A TanBorEn Trio nyerte a Virtuózok döntőjét

Kapcsolódó

A TanBorEn Trio nyerte a Virtuózok döntőjét

A TanBorEn Trio nyerte a Virtuózok című komolyzenei tehetségkutató ötödik, Kamara Virtuózok elnevezésű évadának döntőjét pénteken.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Erős, makacs és érzékeny - Meryl Streep 70 éves

Ma ünnepli hetvenedik születésnapját a háromszoros Oscar-díjas Meryl Streep, a ma élő legnagyobb színészek egyike, akit 21 alkalommal jelöltek Oscar és 31 alkalommal Golden Globe díjra. Portré.
Színház

„Egy Beethoven-koncert után kisebb a valószínűsége annak, hogy valakit fejbe verjünk”

Az Ördögkatlan két megálmodójával, Kiss Mónikával és Bérczes Lászlóval arról beszélgettünk, miből fakad a fesztivál egyedi hangulata és milyen új fellépőket avatnak idén, de néhány praktikus tanáccsal is ellátják azokat, akik kedvet kapnának ellátogatni a fesztiválra július 30. és augusztus 3. között.
Jazz/World

M és Ö és R és K, avagy nem tudom, milyen zene ez, de nagyon jó

Funk, soul, pszichedelikus pop, lo-fi és blues, nem is ez a lényeg, hanem hogy a Mörk nem csak azt tudja, hogyan zenéljen, hanem azt is, hogyan zenéljen Neked.
Jazz/World

David Gilmour 6 milliárd forintért adta el a gitárjait, hogy segítse a klímakatasztrófa elleni harcot

A Pink Floyd gitáros-énekese, a Wish You Were Here szerzője rekordáron adta el a hangszereit, azokat is, amiket az ikonikus lemezein használt. Egy zöld szervezetet támogat a pénzzel.
Klasszikus

Miskolcon találkozott Prometheus és Kékszakállú

Fanfárok, azaz harsonákon játszó zenészek figyelmeztették a közönséget az előadások kezdetére: a Miskolci Nemzeti Színház óratornyából felcsendülő ünnepélyes jeladás két előadásra invitálta meg a Bartók Plusz Operafesztivál hallgatóit, Alekszandr Szkrjabin Prometheus: a tűz költeménye című szimfonikus művére, illetve Bartók Béla A Kékszakállú herceg várára.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus kritika

Miskolcon találkozott Prometheus és Kékszakállú

Fanfárok, azaz harsonákon játszó zenészek figyelmeztették a közönséget az előadások kezdetére: a Miskolci Nemzeti Színház óratornyából felcsendülő ünnepélyes jeladás két előadásra invitálta meg a Bartók Plusz Operafesztivál hallgatóit, Alekszandr Szkrjabin Prometheus: a tűz költeménye című szimfonikus művére, illetve Bartók Béla A Kékszakállú herceg várára.
Klasszikus ajánló

Sir Karl Jenkinst köszönti a MÁV Szimfonikusok

A világon legtöbbet játszott kortárs zeneszerzőt 75. születésnapja alkalmából hangversennyel köszöntik június 28-án a Müpában.
Klasszikus kritika

„Csárdás kisangyalom” – énekelte a dél-koreai Asan város kórusa a Bartók Plusz Operafesztiválon

8644 kilométert tett meg az Asan Civic Choir, hogy hangversenyt tartson a Bartók Plusz Operafesztiválon. Műsorukban magyar szerzők művei mellett koreai és magyar népdalfeldolgozások hangzottak el.
Klasszikus évad

Évadot hirdetett a Vajda Gergely művészeti vezetésével működő UMZE

A 2019-20-as évadban is izgalmas és változatos programot kínál az UMZE együttes. A keleti filozófiák és a nyugati zene kapcsolatáról szól az évad első programja.
Klasszikus marton éva

Magyar zeneművészeket díjazott a Kennedy Center

Marton Éva operaénekes, Kurtág György zeneszerző, valamint Fischer Iván és Fischer Ádám karmesterek kapták idén a Kennedy Center Művészeti Arany Medálját.