Klasszikus

Ajándékbérlet Karácsonyra

2003.11.15. 00:00
Ajánlom
November 17-től kapható a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar oratóriumbérlete, amelynek keretében 2004 tavaszán három koncertet hallhatnak az érdeklődők a Zeneakadémián, Vashegyi György vezényletével. A Mozart, Bach és Haydn műveit tolmácsoló előadásokra szóló bérlet szép karácsonyi ajándék is lehet a zeneszeretők számára.

Az oratóriumbérlet első előadásán, 2004. február 15-én Mozart A varázsfuvola című operájának nyitánya, c-moll zongoraversenye, valamint a Davidde penitente csendül fel Malcolm Bilson (fortepiano), Hamvasi Szilvia (szoprán), Halmai Katalin (mezzoszoprán) és Timothy Bentch (tenor) szereplésével.

Március 2-án Bach Máté-passiója lesz hallható Zádori Mária (szoprán), Érsek Dóra (alt), Julian Podger (Evangélista), Timothy Bentch (tenor), Ionel Pantea (Jézus) és Kovács István (basszus) közreműködésével.

Az oratóriumbérlet utolsó előadására 2004. május 3-án kerül sor, amelyen Haydn Az évszakok című művét Korondi Anna (szoprán), Timothy Bentch (tenor) és Kovács István (basszus) szólójával hallhatjuk.

Jegyek a Zeneakadémia jegypénztárában válthatók (1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 8., Tel.: (1) 342-0179).

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Fenyő Iván: „Úgy éreztem, hogy megszűnt az összetartás”

Idén folytatódik a „legendás” Máté-Horvai osztály előadássorozata a Jurányi Házban, amely most Fenyő Iván életével foglalkozik. Őt kérdezte a Jurányi Latte a főiskolás emlékeiről, illetve arról, miért szállt ki az AlkalMáté Trupp-ból, és vajon játszik-e majd a róla szóló előadásban.
Zenés színház

Oszvald Marika: „Semmi ok az aggodalomra, jó idők járnak az operettre”

A Halhatatlanok Társulatának tagja, Kossuth- és Jászai-díjas, és cigánykerekeiről azok is ismerik, akik nem járnak operettbe. Oszvald Marika a budavári gálakoncertről, és arról is beszélt, hogy kell-e félteni az operett műfaját.
Klasszikus

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Plusz

A balatonfüredi Anna-bál mítosza és a valóság

Szombaton 193. alkalommal rendezik meg a balatonfüredi Anna-bált, aminek névadó kisasszonyát lehet, hogy nem is Annának hívták.
Színház

Lázár Katinak ítélték a színikritikusok az idei életműdíjat

A Színházi Kritikusok Céhe nyolcadik alkalommal ismer el életműdíjjal a színházművészet bármely területén kiemelkedőt alkotó, 65 év feletti művészt.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus videó

Ismerkedj meg a zongoristával, aki elefántoknak játszik klasszikusokat!

Vagy legalábbis az egyik biztosan. Ez derül ki abból a videóból, amelyet egy kalandos életű koncertzongorista osztott meg.
Klasszikus kórus

Solti Árpád nyerte a Mátrai Művészeti Napok zeneszerzői pályázatát

Solti Árpád műve nyerte el a Vox Mirabilis és a Muzsikál az Erdő Alapítvány zeneszerzői pályázatának fődíját, amelyet a Mátrai Művészeti Napok jubileuma alkalmából hirdettek meg
Klasszikus fidelio klasszik

Fidelio Klasszik: Koncertektől hangos kastélyok és várak

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 21-én lesz hallható a 92.1-en.
Klasszikus molnár anna

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Klasszikus ajánló

Így telik a Klassz a pARTon! fesztivál (és ajánlunk néhány következő koncertet is)

Július 8-án a Pesti Vigadóban startolt a Klassz a pARTon! fesztivál, amelynek a következő héten Szigligeten, Balatonfüreden és Paloznakon lesznek koncertjei. A Danubia Zenekar, Érdi Tamás, Vásáry Tamás és a Concerto Budapest a fellépők között.