Klasszikus

Ajándékbérlet Karácsonyra

2003.11.15. 00:00
Ajánlom
November 17-től kapható a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar oratóriumbérlete, amelynek keretében 2004 tavaszán három koncertet hallhatnak az érdeklődők a Zeneakadémián, Vashegyi György vezényletével. A Mozart, Bach és Haydn műveit tolmácsoló előadásokra szóló bérlet szép karácsonyi ajándék is lehet a zeneszeretők számára.

Az oratóriumbérlet első előadásán, 2004. február 15-én Mozart A varázsfuvola című operájának nyitánya, c-moll zongoraversenye, valamint a Davidde penitente csendül fel Malcolm Bilson (fortepiano), Hamvasi Szilvia (szoprán), Halmai Katalin (mezzoszoprán) és Timothy Bentch (tenor) szereplésével.

Március 2-án Bach Máté-passiója lesz hallható Zádori Mária (szoprán), Érsek Dóra (alt), Julian Podger (Evangélista), Timothy Bentch (tenor), Ionel Pantea (Jézus) és Kovács István (basszus) közreműködésével.

Az oratóriumbérlet utolsó előadására 2004. május 3-án kerül sor, amelyen Haydn Az évszakok című művét Korondi Anna (szoprán), Timothy Bentch (tenor) és Kovács István (basszus) szólójával hallhatjuk.

Jegyek a Zeneakadémia jegypénztárában válthatók (1061 Budapest, Liszt Ferenc tér 8., Tel.: (1) 342-0179).

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

„A mi generációnk nem kapható a gyűlölködésre” – A 30 év alatti színművészek levele az Országgyűléshez

A december 9-én a szabad színházakért és a kultúra függetlenségéért meghirdetett tüntetésen Sodró Eliza, a Radnóti Színház művésze olvasta fel 111 harminc év alatti színművész levelét az Országgyűléshez.
Színház

Ezekre az előadásokra küldenék el a politikusokat a színészek

Szégyen, Hamlet, A bajnok, Az ember tragédiája – többek között ezeket a produkciókat ajánlották azok a színházi alkotók, akiket a december 9-i tüntetésen kérdeztünk meg arról, mire hívnák el a politikai döntéshozókat.
Klasszikus

Itt követheti élőben Martha Argerich koncertjét, ha már nem kapott jegyet!

December 12-én este fél 8-kor a Liszt Ferenc Kamarazenekarral lép fel Martha Argerich. A hangverseny teltházas, de a Medici TV közvetíti. Mutatjuk, hol.
Színház

Megszavazta a Parlament az új színháztörvényt

115 igen szavazattal elfogadta az Országgyűlés a kulturális törvénycsomagról szóló törvényjavaslatot, amely miatt hétfőn ezrek tüntettek a Madách téren.
Vizuál

Tíz új európai filmet kínál az ArteKino Filmfesztivál az interneten

December 31-ig tart az ArteKino Filmfesztivál, amely tíz új európai filmhez biztosít ingyenes, online hozzáférést. A filmbarátok kényeztetésére minden filmet magyar felirattal láttak el, sőt rendezői nyilatkozatot, szinopszist és filmajánlót is mellékeltek hozzájuk. 

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus konferencia

Mi a helyzet a nőkkel a zenében?

Január 8-án és 9-én, az Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál keretében szimpóziumot rendeznek a fenti kérdés megvitatására.
Klasszikus zongora

A 13 éves Rozsonits Ildikó sikere a grazi ifjúsági zongoraversenyen

Rozsonits Ildikó megnyerte a 13-15 évesek korosztályát, de a többi csoportban is akadnak magyar befutók a VI. Nemzetközi Ifjúsági Bartók Zongoraversenyen.
Klasszikus hír

Itt követheti élőben Martha Argerich koncertjét, ha már nem kapott jegyet!

December 12-én este fél 8-kor a Liszt Ferenc Kamarazenekarral lép fel Martha Argerich. A hangverseny teltházas, de a Medici TV közvetíti. Mutatjuk, hol.
Klasszikus advent

Mozart átiratában hallható Händel Messiása

Az átirat Anger Ferenc rendezésében, Nádasdy Ádám új magyar fordításával csendül fel december 21-én az Erkel Színházban. A karácsonyi négy előadás szólistái Rácz Rita, Schöck Atala, Horváth István és Cser Krisztián, az Opera Zenekart és az Énekkart Kesselyák Gergely vezényli.
Klasszikus hír

Pozsonyi kórusversenyt nyert a Magnificat Leánykar

Kortárs és szakrális kategóriában is első helyezést ért el a Magnificat Leánykar egy pozsonyi kórusversenyen.