Klasszikus

Alexander Markov mesterkurzusa

2008.12.08. 00:00
Ajánlom
December 10-11-én, szerdán és csütörtökön 15-19 óra között Alexander Markov világhírű hegedűművész mesterkurzust tart a MÁV Szimfonikus Zenekar próbatermében (Budapest, VIII. Múzeum utca 11.), ahol szerda este fél nyolctól szólókoncertet is ad a részvevőknek.

Alexander Markov a MÁV Zenekar meghívására érkezik Budapestre. A zenekar december 12-ei bérleti hangversenyén lép fel a Zeneakadémián, Sibelius d-moll hegedűversenyét adja elő Kollár Imre vezényletével. A hegedűs 2008 egyik kiemelkedő zenei eseménye, a Művészetek Palotájában megrendezett Csajkovszkij-maraton alkalmából dolgozott először együtt a MÁV Szimfonikus Zenekarral. A nemzetközi rangú művészről Lord Yehudi Menuhin ezt írta: "Kétségtelenül az egyik legbrilliánsabb és legmuzikálisabb hegedűs mindazok közül, akiket ismerek. Biztos vagyok abban is, hogy nevét örökre bejegyzi a hegedűvirtuózok könyvébe.”

A Nemzetközi Paganini Hegedűverseny győzteseként, Alexander Markov a világ legkitűnőbb zenekaraival koncertezett: Philadelphia Orchestra, l'Orchestre de Paris, a Montreal Symphony, a BBC és a Detroit Symphonies és a Budapesti Fesztiválzenekar. Hangversenyeit vezényelte többek között Lorin Maazel, Charles Dutoit, John Nelson, Neeme Jarvi, Sir Neville Marriner, Franz Welser-Most és Fischer Iván. A zenei közvélemény kitörő lelkesedéssel a művész Paganini-CD-jét, a 24 Caprice-szal. Az előadásról DVD film is készült, mely a Warner Vision International gondozásában jelent meg.

A MÁV Szimfonikus Zenekar felkérésére Markov elvállalta, hogy a budapesti koncertjét megelőző napokon mesterkurzust tart az érdeklődőknek a zenekar próbatermében. A kurzusra jelentkezni a zenekar titkárságán lehet, tel.: (1) 338-2664 telefonszámon és a office@mavzenekar.hu.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Ez a klarinétos nem jutott be álmai iskolájába, mert a barátnője hamis elutasító levelet küldött neki

Szegény Eric Abramovitz hétéves kora óta egy Los Angeles-i konzervatóriumban akart tanulni, de a barátnője nem akarta, hogy a fiú olyan messze költözzön tőle, és akcióba lépett.
Plusz

Művészettel az orvostanhallgatók kiégése ellen

Empatikusabbak, jobb a kapcsolatuk a betegekkel, kevésbé hajlamosak a depresszióra és jobban bírják a terhelést – egy kutatás szerint a művészeti és humán tárgyak ilyen hatással vannak a diákokra. Ehhez pedig az is elég, ha zenét hallgatnak, nem muszáj maguknak is játszani valamilyen hangszeren.
Zenés színház

Magasrangú francia kitüntetést kapott Jonas Kaufmann

A német tenor, aki továbbra is egy személyben látja el az előző generáció három tenorjának feladatait, a Művészi Érdemrend tiszti fokozatát kapta meg a franciáktól.
Tánc

Mesternő, nagybetűvel

Lőrinc Katalin egy személyben aktív táncos, pedagógus és teoretikus. Június 25-én a Müpában mutatkoznak be tanítványai, akik már az ő új oktatási metódusa szerint végeztek a Táncművészeti Egyetemen. Emellett nemrég megjelent, A test mint szöveg című könyvéről is beszélgettünk.
Tánc

„Ne játszd túl, de kevés se legyél!”

Két életük van: az egyik az általános iskolában kezdődik minden reggel, mint minden átlagos gyereké, a másik délután egykor a Madách Musical Táncművészeti Iskolában, ahol felveszik a balettcipőt és elkezdik próbálni a Billy Elliot – a Musical című darabot.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus fesztivál

A zene mellett a tánc és a képzőművészet is megjelenik a Zempléni Fesztiválon

A 10 napos rendezvény 37 helyszínen 60 programmal várja látogatókat augusztus 10. és 19. között.
Klasszikus humor

Molto scherzando: Ilyen, ha a karmester szelfibotra cseréli a pálcát

Persze csak a Photoshop segítségével, egy komoly karmester soha nem tenne ilyet!
Klasszikus

Ez a klarinétos nem jutott be álmai iskolájába, mert a barátnője hamis elutasító levelet küldött neki

Szegény Eric Abramovitz hétéves kora óta egy Los Angeles-i konzervatóriumban akart tanulni, de a barátnője nem akarta, hogy a fiú olyan messze költözzön tőle, és akcióba lépett.
Klasszikus ajánló

Fidelio Klasszik: Ha leszáll az éj, írni kezd

A Fidelio és a Klasszik Rádió 92.1 közös magazinműsorának június 23-i adásában vendégünk lesz Érdi Szabó Márta, Dr. Földvári-Oláh Csaba, Horváth János Antal és Vaskor Gréta.
Klasszikus hír

Magyar Örökség Díjat kap az Óbudai Danubia Zenekar

A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő együttest az MTA dísztermében tüntetik ki szombaton további hat díjazottal együtt.