Klasszikus

Állati koncertek

2006.07.19. 00:00
Ajánlom
Egy hónapon át összesen öt alkalommal szervez nyáresti koncertet a Fővárosi Állat- és Növénykert július 26-tól. A koncertsorozaton fellép a Magyar Telekom Szimfonikus Zenekar, a Hot Jazz Band, a Magyar Virtuózok Kamarazenekar, a Budapest Klezmer Band és a Benkó Dixieland Band is.

Budapest nyári kulturális programjainak palettáján különleges színfoltot jelentenek az állatkerti nyáresti koncertek. Az immár hagyományosnak számító zenei programsorozat népszerűségét bizonyára annak köszönheti, hogy e kulturális eseményeken az esti Állatkert sajátos atmoszférájú, hangulatos világa szerencsésen egészíti ki a koncert zenei élményét.

Az idei esztendőben öt koncert várja a zenebarátokat július 26. és augusztus 23. között, minden szerda este. Először a Magyar Telekom Szimfonikus Zenekar lép színpadra július 26-án, majd a Hot Jazz Band ad koncertet augusztus 2-án. A Magyar Virtuózok Kamarazenekar hangversenye éppen augusztus 9-ére, az Állatkert 140. születésnapjára esik. Egy héttel később, augusztus 16-án a Budapest Klezmer Band koncertjére kerül sor. A koncertsorozatot az idei évben is a Benkó Dixieland Band fellépése zárja, amely augusztus 23-án lesz.

Az előadások minden esetben fél kilenckor kezdődnek az Állatkert területén. A koncertre érkező látogatók előtt este hét órakor nyitják meg az Állatkert kapuit. A koncert kezdéséig a Pálmaház és környéke nyitva tart a koncertlátogató közönség számára, mi több, a pálmaházi kávézó is meghosszabbított nyitva tartással üzemel.

A koncertekre (2500 Ft-os egységáron) a helyszínen, azaz a Fővárosi Állat- és Növénykertben, valamint az ismert jegyirodákban válthatók jegyek. A rendezvénysorozatot Budapest Főváros Közgyűlése Kereskedelmi és Turisztikai Bizottsága támogatja.

Jegyirodák:
Ticket Express – 1061 Bp., Andrássy út 18.
Ticket Express – 1052 Bp. deák Ferenc u. 19.
Ticket Express – 1066 Bp. Jókai u. 40.
Ticket Express – 1024 Bp. Mamut I. Moziközpont
Nagymező Utcai Jegyiroda – 1065 Bp., Nagymező u.

További információ: Fővárosi Állat- és Növénykert Kommunikációs Osztálya, Tel: (1) 273-4900/177; (1) 273-4910 fax: (1) 273-4902, Hanga Zoltán szakmai és sajtó referens: e-mail: hanga@zoobudapest.com; mobil: (20) 200-5812

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Klasszikus

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Klasszikus

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.
Vizuál

Színekkel keltették új életre Pompeii-t és Herculaneum-ot

Nemcsak a színpompás panelek érdekesek, de a helyszínek is, ahol kiállították őket. Az igazgató szerint mindez remek módja a múlt a jelen összekapcsolásának.
Klasszikus

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus molnár anna

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Klasszikus ajánló

Így telik a Klassz a pARTon! fesztivál (és ajánlunk néhány következő koncertet is)

Július 8-án a Pesti Vigadóban startolt a Klassz a pARTon! fesztivál, amelynek a következő héten Szigligeten, Balatonfüreden és Paloznakon lesznek koncertjei. A Danubia Zenekar, Érdi Tamás, Vásáry Tamás és a Concerto Budapest a fellépők között.
Klasszikus hír

Ők a King’s Singers új tagjai

A következő évtől Edward Button kontratenor és Nick Ashby basszbariton a legendás énekegyüttes új tagjaiként állnak színpadra.
Klasszikus ajánló

Komolyzene a Vajdahunyadvárban!

Javában tart a nyár legszívderítőbb szabadtéri zenei fesztiválja, a Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál. A soron következő koncerteket a Mendelssohn Kamarazenekar, a Musica Sonora Kamarazenekar és a Budapesti Vonósok adják.
Klasszikus interjú

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.