Klasszikus

Állva tapsoltak Berlinben a Zuglói Filharmónia zenészeinek

2013.07.31. 15:49
Ajánlom
A Zuglói Filharmónia óriási sikert aratott július 27-én Berlinben a Young Euro Classic Fesztiválon.

Az együttes hangversenyére - az előzetesen beküldött anyagok alapján - a leglátogatottabb napon került sor, éppen akkor, amikor alkalom nyílt arra is, hogy a közönség személyesen is találkozzon a fellépő művészekkel. A magyar fiatalokat a hallgatóság szűnő nem akaró tapssal jutalmazta, kivonulásukkor állva köszöntötték őket.

A program kizárólag magyar művekből állt: a Záborszky Kálmán vezette zenészek Kodály-, Liszt- és Bartók-műveket játszottak. A kritikák kiemelték a hivatásos együtteshez méltó, egyöntetű vonóshangzást és a fúvós szólamok virtuozitását. Hangot adtak csodálkozásuknak, hogy egy fiatalokból álló együttes ilyen éretten, összeszokottan, a legmagasabb művészi színvonalon szólal meg, Bartók Concertójának előadását pedig külön méltatták. A szólistaként pódiumra lépő, tizenöt éves zongorista, Berecz Mihály játéka is magával ragadta a közönséget.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Amerikáig is eljutott a nagy port kavart Billy Elliot-ügy híre

Az egyik legnépszerűbb hollywoodi portál „gaygate”-ről, azaz meleg-botrányról ír az elmaradt előadásokkal kapcsolatban.
Vizuál

Instagramon dokumentálta apja halálát egy fotós

Apja élete utolsó tanítását akarta átadni fiának, akinek teljesen hiányzott addigi életéből - fia pedig így, fotókon keresztül próbálta feldolgozni a tragédiát. A sorozat végül mindkettőjük számára sokkal többet adott.
Tánc

Mesternő, nagybetűvel

Lőrinc Katalin egy személyben aktív táncos, pedagógus és teoretikus. Június 25-én a Müpában mutatkoznak be tanítványai, akik már az ő új oktatási metódusa szerint végeztek a Táncművészeti Egyetemen. Emellett nemrég megjelent, A test mint szöveg című könyvéről is beszélgettünk.
Zenés színház

Gördülő titkárság az Operában

Az Ybl-palota korszerűsítése új kihívások elé állította az Opera művészeti osztályait, a nehézségekből azonban igyekeznek előnyt kovácsolni: az Andrássy úti játszóhely kiesését az új évadban is nagyszabású turnék egész sorával tervezik ellensúlyozni.
Klasszikus

Molto scherzando: Ilyen, ha a karmester szelfibotra cseréli a pálcát

Persze csak a Photoshop segítségével, egy komoly karmester soha nem tenne ilyet!

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus hír

Simon Rattle elbúcsúzott a Berlini Filharmonikusoktól

Utoljára vezénylete zeneigazgatóként a Berlini Filharmonikusokat vasárnap este Simon Rattle, a teltházas szabadtéri búcsúkoncerttel lezárult a karmester 16 éves pályafutása a zenekar élén.
Klasszikus

Megtelik zenével a Vajdahunyadvára!

Július 2. és augusztus 2. között szimfonikus koncerteket, valamint a Budapest Bár, a 100 Tagú Cigányzenekar és a Sabbathsong Klezmer Band előadásait élvezhetjük a 27. Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztiválon.
Klasszikus óbudai társaskör

Óbudai Nyár az Óbudai Társaskör kertjében

Az elmúlt évek hagyományait folytatva idén nyáron is várja közönségét az Óbudai Nyár keretében az Óbudai Társaskör kertje.
Klasszikus fesztivál

A zene mellett a tánc és a képzőművészet is megjelenik a Zempléni Fesztiválon

A 10 napos rendezvény 37 helyszínen 60 programmal várja látogatókat augusztus 10. és 19. között.
Klasszikus humor

Molto scherzando: Ilyen, ha a karmester szelfibotra cseréli a pálcát

Persze csak a Photoshop segítségével, egy komoly karmester soha nem tenne ilyet!