Klasszikus

Amerikából jöttünk

2007.06.30. 00:00
Ajánlom
Budapestre érkezik a Bucks Megyei Kórustársaság az Egyesült Államokból. A Kórus a MOM Bartók Béla Vegyeskarral és a Capo di Tutti i Capi kórussal közösen ad koncertet a budapesti Szent Anna templomban 2007. július 7-én este héttől.

A 100 főből álló Bucks Megyei Kórustársaság az Amerikai Egyesült Államokból, Philadelphia közeléből érkezik hazánkba. A jelenlegi turnén a kórustagok fele vesz részt, akik nemcsak az éneklésnek élnek, az élet minden területén tevékenykednek. Évente csupán négy előadást tartanak, amire heti egyszeri próbával készülnek fel. A kórus művészeti vezetője Thomas Lloyd, aki a Philadelphia melletti Haverford Főiskola zeneprofesszora. A júliusi koncerten a klasszikus darabok mellett kortárs darabok is felcsendülnek a kórusok előadásában.

(2007. július 7. 19:00 Szent Anna Plébániatemplom (Budapest) - A Bucks Megyei Kórustársaság (USA), a MOM Bartók Béla Vegyeskar és a Capo di Tutti i Capi kórus koncertje; Kodály: Missa; Brevis; Esti dal; Rudolf Tobias: Psalm 42; Lloyd: What has become of the young and old men?; Swing low, sweet chariot; Kalinnikov: Svetje Tihi; Roland Carter: In bright mansions; Moses Hogan: Elijah Rock; Mendelssohn: Richte mich, Gott)

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Fenyő Iván: „Úgy éreztem, hogy megszűnt az összetartás”

Idén folytatódik a „legendás” Máté-Horvai osztály előadássorozata a Jurányi Házban, amely most Fenyő Iván életével foglalkozik. Őt kérdezte a Jurányi Latte a főiskolás emlékeiről, illetve arról, miért szállt ki az AlkalMáté Trupp-ból, és vajon játszik-e majd a róla szóló előadásban.
Klasszikus

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Plusz

A balatonfüredi Anna-bál mítosza és a valóság

Szombaton 193. alkalommal rendezik meg a balatonfüredi Anna-bált, aminek névadó kisasszonyát lehet, hogy nem is Annának hívták.
Színház

Lázár Katinak ítélték a színikritikusok az idei életműdíjat

A Színházi Kritikusok Céhe nyolcadik alkalommal ismer el életműdíjjal a színházművészet bármely területén kiemelkedőt alkotó, 65 év feletti művészt.
Zenés színház

Csuha Lajos: „Még meg tudok mozdulni a színpadon”

Szíve a rockhoz, a musicalhez húzza, de magát és a közönséget is meg fogja lepni Csuha Lajos a Budavári Palotakoncereken augusztus elején. Rövid interjúnkban az előkészületekről kérdeztük, de az is kiderült, milyen új feladatok találták meg az Operettszínház záruló évadában a hetvenéves művészt.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus magazin

Nem csak Ravel álmodta zenekarra az Egy kiállítás képeit

Sőt, még csak nem a századforduló zenéjének zenekari virtuóza volt az első, hanem egy orosz Rimszkij-Korszakov tanítvány.
Klasszikus videó

Ismerkedj meg a zongoristával, aki elefántoknak játszik klasszikusokat!

Vagy legalábbis az egyik biztosan. Ez derül ki abból a videóból, amelyet egy kalandos életű koncertzongorista osztott meg.
Klasszikus kórus

Solti Árpád nyerte a Mátrai Művészeti Napok zeneszerzői pályázatát

Solti Árpád műve nyerte el a Vox Mirabilis és a Muzsikál az Erdő Alapítvány zeneszerzői pályázatának fődíját, amelyet a Mátrai Művészeti Napok jubileuma alkalmából hirdettek meg
Klasszikus fidelio klasszik

Fidelio Klasszik: Koncertektől hangos kastélyok és várak

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 21-én lesz hallható a 92.1-en.
Klasszikus molnár anna

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.