Klasszikus

Amszterdam, Róma, Ferrara

2007.02.21. 00:00
Ajánlom
Február 23. és 28. között öt koncertet ad Fisher Iván vezényletével a Budapesti Fesztiválzenekar. Egyet a Concertgebouw-ban, hármat a római Santa Cecilia Akadémián, illetve a ferrarai Városi Színházban.

A holland városban Haydn G-dúr szimfóniája, Mozart négy fúvós hangszerre és zenekarra írt Esz-dúr Sinfonia concertantéja és Beethoven IV. (B-dúr) szimfóniája hangzik el. A Mozart-mű szólistái Dudu Carmel (oboa), Benkócs Tamás (fagott), Szőke Zoltán (kürt) és Ács Ákos (klarinét). Az esti szimfonikus zenekari koncert mellett 23-án délután Fischer Iván és a zenekar művészei gyerekkoncertet is adnak a Concertgebouw Kistermében. A római hangversenyek műsorán a Haydn-szimfónia mellett Dohnányi Változatok egy gyermekdalra című zongoraversenye és Smetana Hazám című ciklusának három szimfonikus költeménye szerepel, valamint egy válogatás Dvorák Morva duettjeiből. A zongoraverseny szólistája Jandó Jenő, a Dvorák duetteké Kiss Noémi (szoprán) és Meláth Andrea (alt). Az olasz fővárosból a három egymást követő esti koncert után Ferrarába utazik a zenekar, ahol a turné utolsó napján, február 28-án a Ferrara Musica rangos koncertsorozatában a Városi Színházban is előadják a római műsort.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Elhunyt Szentandrássy István festőművész

A 62 éves korában elhunyt művész 2012-ben kapott Kossuth-díjat a cigányság ősi, balladisztikus hagyományait és alakjait ábrázoló műveiért.
Könyv

Láttad már Ady vasúti bérletét vagy az önéletrajzát?

Hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy az Országos Széchényi Könyvtárban micsoda kincsek rejtőznek. Az OSZK kamarakiállításokkal igyekszik ezeket a kuriózumokat látogatóival is megosztani.
Plusz

Kettős vezetése lesz a Szabad Tér Színháznak

A Margitszigeti Szabadtéri Színpadot Bán Teodóra, a Városmajori Szabadtéri Színpadot Benkő Nóra irányítja a jövőben a Fővárosi Közgyűlés szerdai döntése szerint.
Klasszikus

Húszállomásos Kárpát-medencei turnéra indul Bogányi Gergely

Útjára indul Bogányi Gergely 2020-as koncertturnéja, a zongoraművész 20 koncerten 20 különböző műsort ad elő szerte a Kárpát-medencében.
Színház

„Egy színház akkor működik jól, ha együtt fejlődik a nézőkkel”

Ráckevei Anna Jászai Mari-díjas színművésznő, Magyarország Kiváló és Érdemes Művésze, az MMA rendes tagja idén ünnepli 60. születésnapját. A Nemzeti Színház Stúdiójáról, a vidéki színházak feladatairól és fővárosi megjelenési lehetőségeikről beszélgettünk.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

Sosztakovics-szimfónia hazai bemutatójára készül az Óbudai Danubia Zenekar

Sosztakovics IV. szimfóniájának magyarországi bemutatójára készül az Óbudai Danubia Zenekar Hámori Máté vezényletével február 28-án pénteken a budapesti Zeneakadémián.
Klasszikus ajánló

Húszállomásos Kárpát-medencei turnéra indul Bogányi Gergely

Útjára indul Bogányi Gergely 2020-as koncertturnéja, a zongoraművész 20 koncerten 20 különböző műsort ad elő szerte a Kárpát-medencében.
Klasszikus ajánló

Fiatal lengyel ugrik be a koronavírus miatt Olaszországban ragadt zongoraművész helyett

Piotr Pawlak nyitja meg a március 1-én induló Chopin Fesztivált az Óbudai Társaskörben, miután Alberto Nosé a koronavírus-járvány olaszországi terjedése miatt nem tud eljönni Budapestre.
Klasszikus ajánló

A Ránki-család koncertjével várja fiatalok jelentkezését a kőszegi Altalena Nyári Akadémia

Augusztus elején rendezik meg Kőszegen a BMFest Altalena Nyári Akadémiáját, amelyre 14-32 év közötti fiatal zenészek jelentkezését várják. Vendégei között a Ránki-család, Fejérvári Zoltán, Bősze Ádám, a Berecz-család és Dukay Barnabás.
Klasszikus ajánló

Országos programot indít az ifjúsági kóruséneklésért a KÓTA

Országos programsorozat indult Hangról hangra... az ifjúsági kóruséneklésért címmel az idén 50 éves Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége (KÓTA) szervezésében.