Klasszikus

Anglikán egyházi kórushangverseny – jótékony céllal

2012.05.29. 10:58
Ajánlom
A Callington Singers június 7-én a Mária utca 25. szám alatti Jezsuita templomban ad koncertet a Bólyai Gyermekotthon javára.

A Callington Singers nevet viselő kórus évek óta a nyári időszakban Európa különböző városaiban hangversenyezik, segítő szándékkal. Nem véletlen, hogy mindenütt Rotary klubokat keres meg, hiszen köztudott, hogy ez a civil szerveződés mintegy 1.200.000 tagot számlál szerte a világon. Minden egyes klubja saját jótékonysági programmal rendelkezik, így mindenki biztos lehet abban, hogy a fellépéseikkel gyűjtött pénz jó helyre kerül. A Callingtos Singers így talált kapcsolatot a Budapest City nevű Rotary klubbal, amelyik több mint egy évtizede állandó segítő partnere a Bólyai Gyermekotthonnak. 

A gyermekotthonban szülők nélkül maradt, veszélyeztetett gyermekeket gondoznak pici koruktól addig, amíg tanulmányaik végeztével felnőtt életüket el nem kezdhetik. Az igazgatóság még ekkor is segíti őket - több kis lakással rendelkeznek, ahol az indulás nehézségeit az éppen felnőtté váló neveltjeik áthidalhatják. 

A Bólyai Gyermekotthon tehát a maga nemében fogalom, kivétel a sok rossz példa között: nem helyezik át a gyermekeket néhány évenként új és új környezetbe, hanem elkísérik őket éppen úgy, ahogy azt egy felelős család teszi. Hogy ez mennyire igaz, abból is látszik, hogy a régiek minden karácsonykor visszatérnek együtt ünnepelni, de többen itt tartották az esküvőjüket is. A költségvetési elvonások ezt az intézményt is súlyosan érintették, így a segítségre - legyen az anyagi, vagy fizikai, amire ugyancsak számos példa akad - nagy szükség van. 

A Callington Singers kórus több évtizede működik. Elsősorban templomi szolgálatot lát el, azonban évenként több hónapos turnét tesz a világban, hogy az anglikán hagyományos kóruskultúrát bemutassa. Műsoruk többnyire ezekből a művekből áll, de énekelnek Mozartot, Schubertet, Bachot is. A teljes bevételt az otthon támogatására ajánlották fel. A Rotary Club Budapest-City 2500 Ft adományt kér a hangversenyt látogatóktól a Bólyai Gyermekotthon segítése érdekében.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Liliom mint intellektuális művész – ifj. Vidnyánszky Attila rendezése a Vígben

A Vígszínház hatalmas színpadát is szinte szétfeszítő, óriási díszletben mutatták be Molnár Ferenc emblematikus darabját, a Liliomot. A kisemberek szinte elvesznek a térben, de tragédiájuk elemi erővel tör át a rivaldán.
Jazz/World

Írók, akiknek szövegeiben ott lüktet a jazz

A jazz és az irodalom keveredéséből igazi varázsital jön létre, ha avatott kezek keverik. Olyan prózaírókat gyűjtöttünk össze, akik a jazz és az irodalom iránti szenvedélyüket igazi esszenciába oltották.
Klasszikus

Plácido Domingo koncertjén álló tapsot kaptak a Virtuózok

A legendás tenor Gertler Teóval, Abouzahra Amirával és Abouzahra Mariammal lépett fel Dániában. A kis virtuózok álló ovációt kaptak, és hatalmas motivációt az előttük álló feladatokhoz.
Zenés színház

Anna Nyetrebko lesz az idei Bécsi Operabál díszvendége

Anna Nyetrebko orosz-osztrák sztárszoprán és férje, Yusif Eyvazov azerbajdzsán tenor lesz az idei Bécsi Operabál díszvendége.
Plusz

A kínaiak ellopták a Szabadság hidat

Épül a Huawei új központja Tongkuan városában. A kínaiak európai építmények pontos mását húzták fel, köztük a Szabadság hídét.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus macska

Ez a Mahlert hallgató macska az új netes kedvencünk

Mahler IX. szimfóniájának zárótétele csupa szenvedély, és ezt a négylábúak is átérzik. Ez derül ki ebből a videóból.
Klasszikus icma

Rangos nemzetközi díjat kapott Várjon Dénesék lemeze

Várjon Dénesé mellett Bartók-művek felvételeit is díjazta a rangos ICMA zsűrije.
Klasszikus virtuózok

Plácido Domingo koncertjén álló tapsot kaptak a Virtuózok

A legendás tenor Gertler Teóval, Abouzahra Amirával és Abouzahra Mariammal lépett fel Dániában. A kis virtuózok álló ovációt kaptak, és hatalmas motivációt az előttük álló feladatokhoz.
Klasszikus hír

Az Óbudai Danubia mutathatja be Kurtág György operáját itthon

Előreláthatóan 2020-ban. Jövőbeli terveiről tájékoztatta a sajtót Óbuda 25 éves zenekara.
Klasszikus videó

Gyönyörű Bach-klipet forgatott Yo-Yo Ma

A világ 36 helyszínére viszi el Yo-Yo Ma Bach-csellószvitjeit. Íme a projekt lenyűgöző első klipje.