Klasszikus

ANNO 2006

2006.11.12. 00:00
Ajánlom
A Csokonai Művelődési Központ 2006. november 18-26. között művészeti hetet rendez. A rendezvény idén jubilál, hiszen tíz éve indult útjára az ANNO programsorozat.

A Csokonai Művelődési Központ 1996-ban szervezte meg az első ANNO egy hetes művészeti programot. A kerület városrészeiben a közönség körében egyhangú sikert aratott a nagyszámú, műfajilag változatos rendezvénysorozat. A pozitív fogadtatás bátorította a szervezőket arra, hogy évről évre novemberben egy hét vagy tíz nap időtartamú, 15-20 rendezvényből álló művészeti rendezvényt szervezzenek a kerület kultúra kedvelő polgárai számára.

Az ANNO az elmúlt évek alatt számon tartott és sokak számára várt, hagyományos összművészeti fesztivállá vált. A programok között minden korosztály – a gyermek és az idős korú közönség – is megtalálja az igényének megfelelő produkciót. Műfajilag is széles spektrumú a programkínálat, kiállítások, gyermek és felnőtt színházi estek és különféle koncertek egyaránt megtalálhatók a kínálatban. Ebben az évben újra rendezik az ott élő, dolgozó hivatásos képző- és iparművészek munkáiból, a műgyűjtők kedvére aukciót is.

Programukban kiemelkedő figyelemre tarthat számot Urbán Katalin énekes-előadóművésznő 75. születésnapját ünneplő gála estje, melyen hazánk valamennyi híres nótaénekese fellép. Sokadszor érkezik vendégjátékra a Beregszászi Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház társulata is, két előadást mutatnak be az idén. Több népzenei, és klasszikus zenei koncert is várja közönségét, fellép a Debreceni Sonus Ütőegyüttes és a Gépfolklór együttes is. Cseszka Editre emlékeznek a valamikori tanítványokból alakult kórusaink, több gyermek előadás és kiállítás is fogadja az érdeklődőket.

Az országos hírű reklámanyagok az idén Gyulai Líviusz Kossuth-díjas grafikus művésznek köszönhetően – aki kerületi lakos – műveivel illusztrálva kerülnek az utcára. A 23 rendezvény hat helyszínen a kerületi Önkormányzat támogatásával kerül megrendezésre. A programok közül tíz díjmentesen látogatható, ám a belépőjegyek árait is törekedtek a kifizethetőség határán tartani. A programok többsége jelképes áron látogatható. Az ANNO művészeti hetet Hajdu László polgármester úr nyitja meg 2006. november 18-án hat órakor a Csokonai Művelődési Házban.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

10 érdekesség a ma 75 éves Marton Éváról

Június 18-án ünnepli hetvenötödik születésnapját Marton Éva Kossuth-díjas operaénekes, a Magyar Szent István-rend birtokosa, a Corvin-lánc kitüntetettje, a nemzet művésze.
Zenés színház

DaCapo: lehet kétszer is érdekes ugyanaz a produkció?

Ismerik azt a keserédes érzést, amikor felvirrad egy várva várt esemény utolsó napja? Ezzel ébredtünk ma Miskolcon immár túl operabáron, régi keresztény hagyományokat idéző felvonuláson, és a RockGiovanni második előadásán is.
Zenés színház

Spontán, közös énekléssel zárult a miskolci operafesztivál

Dupla gálakoncerttel, utcabállal, remek hangulatban ért véget tegnap este a 18. Bartók Plusz. A friss Kossuth-díjas Sümegi Eszter még meg is énekeltette a Miskolci Nemzeti Színház közönségét.
Vizuál

Száz év magyar plakátjai a Magyar Nemzeti Múzeumban

Sör és vetőmag plakátok, színházi és politikai hirdetések is megtalálhatóak a Tolongó idők című időszaki kiállításon.
Vizuál

Makulátlan pálya - a színész, akinek minden filmjét Oscarra jelölték

Marlon Brando? Daniel Day-Lewis? Esetleg Jack Nicholson? Valószínűleg ők ugranak be először, ha minden idők legjobb színészére gondolunk. Pedig a legtökéletesebb filmográfiája valószínűleg John Cazale-nak volt - ehhez azonban sajnos korai halála is hozzájárult.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus fszek

Új helyre költözik a FSZEK Zenei Gyűjteménye

Épületfelújítás miatt augusztus 6-ától várhatóan 2019 augusztusáig a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtárának épületében működik a Zenei Gyűjtemény.
Klasszikus díszpolgár

Horgas Eszter és Vásáry Tamás Budapest díszpolgára lett

A kitüntetés posztumusz díjazottja Burger Barna fotóművész és Hazay István Kossuth-díjas geodéta, az MTA tagja.
Klasszikus

Ha kottát nyomtatsz egy pólóra, legalább csináld jól

Valami nagyon nem a kotta szerint alakult az Amazonon.
Klasszikus gyász

87 évesen elhunyt Gennagyij Rozsgyesztvenszkij

A világhírű orosz karmester több ízben járt Magyarországon is. Több mint félszáz művet írtak neki kortárs zeneszerzők.
Klasszikus virtuózok

Daganatos betegségből gyógyuló sorstársainak gyűjt a Virtuózok döntőse

Lukács Gergely tavaly a döntőig jutott a Virtuózok tehetségkutató műsorban. A tubaművész most egy fontos ügy érdekében kéri közönségének támogatását. A rákból felépült művész a Démétér ház daganatos betegségből gyógyuló lakóinak szeretne segíteni, akik ugyanazt a nehéz utat járják végig, amit egykor ő.