Klasszikus

Anyák napi koncert az Állatkertben

2006.05.05. 00:00
Ajánlom
Május 6-án vasárnap az Állatkert japánkertjében koncerttel köszöntik az édesanyákat a Józsefvárosi Zeneiskola növendékei.

A Fővárosi Állat- és Növénykert délutáni hangversennyel készül az Anyák napjára. A programban többek között Beethoven, Schubert, Romberg, Bartók Béla, Szabolcsi Bence és Zempléni László szerzeményei csendülnek majd fel.
A koncerten közreműködik: Balázs Tamás (hegedű), Bódi László (ének), Nagy Róbert (cselló), Oláh Jozefa (furulya), Oláh Krisztina (furulya), Ökrös Róbert (hegedű), Palla Ákos (ének), Somogyi Barnabás (hegedű), Suha Zoltán (klarinét), Szél Molnár Anna (hegedű), Szél Molnár Kata (hegedű), Varga Dávid (ének), Veres Sibil (hegedű), a Józsefvárosi Zeneiskola Kamarakórusa, valamint a Jógyerek zenekar. Zongorán kísér Gyülvészi Gábor, Hosmann Erzsébet és Sólyomi Pál. A műsort Balázsné Szatmári Éva vezeti.
A koncert délután 2 órakor veszi kezdetét.

Az Anyák napjáról:

Az anyák napja számos történeti előzménnyel bír. Az Egyesült Államokban például 1872-ben tartottak először ilyen napot. Magyarországon az első anyák napját a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt szervezte 1925-ben.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Aki eljátszott mindent, amit magyar színművész eljátszhat – 85 éves Törőcsik Mari

1935. november 23-án született Törőcsik Mari Kossuth-nagydíjas, kétszeres Kossuth-díjas színművész, a Nemzet Színésze, aki egy Heves megyei községből, Pélyről indulva vált a hazai színjátszás egyik legnagyobb alakjává.
Klasszikus

Levelei bizonyíthatják Chopin homoszexualitását

Több férfihoz is szerelem fűzte a nagy lengyel zeneszerzőt, Frédéric Chopint. Mindezt olyan levelek bizonyítják, amelyeket eddig szándékosan rejtettek el, fordítottak vagy magyaráztak félre.
Színház

Elhunyt Böröndi Tamás, a Vidám Színpad igazgatója

Az ismert és sokak által szeretett színész, színházigazgató 65 éves volt.
Színház

Otthonában köszöntötte Törőcsik Marit a Nemzeti társulata

A művészek a járványhelyzetben is teljesítették Törőcsik Mari tavalyi kívánságát, mely szerint nem kér mást, csak hogy idén is eljöjjön hozzá az ő drága Nemzetije.
Színház

„Csönd, zokogás, fájdalom” – Böröndi Tamásra emlékezik Bodrogi Gyula

Rövid, versnek is beillő nekrológot közölt kollégájáról a Kossuth-díjas, Nemzet Művésze címmel kitüntetett Bodrogi Gyula. Az éjjel elhunyt Böröndi Tamásra emlékezik,

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

Olasz világsztárral és adventi koncerttel folytatódik a Müpa Home műsora

Olasz világsztárral és adventi koncerttel folytatódik a Müpa Home közvetítéssorozat: szerdán Mario Biondi baritont, szombaton a Budafoki Dohnányi Zenekart, vasárnap az Orfeo Zenekar és a Purcell Kórus adventi koncertjét hallhatja a közönség.
Klasszikus interjú

Karmester negyven év alatt – interjú Rajna Martinnal

Úgy véli, ilyen nincsen: karmester negyven alatt. Ő ennél még fiatalabb, viszont egyre gyakrabban halljuk a nevét. Rajna Martin a legfiatalabb dirigens volt, aki Junior Príma-díjat kapott, számos hazai zenekarral dolgozott már együtt. Azt mondja, ehhez a szakmához nem lehet eleget tudni, és éppen ez benne a jó.
Klasszikus magazin

Levelei bizonyíthatják Chopin homoszexualitását

Több férfihoz is szerelem fűzte a nagy lengyel zeneszerzőt, Frédéric Chopint. Mindezt olyan levelek bizonyítják, amelyeket eddig szándékosan rejtettek el, fordítottak vagy magyaráztak félre.
Klasszikus ajánló

Nagy dobásra készül a Virtuózok – Indul a hatodik évad!

November 20-án, péntek este egy felvezető adással veszi kezdetét a népszerű komolyzenei tehetségkutató műsor legújabb évada, amely idén átlépi az ország határait.
Klasszikus hír

Újabb nemzetközi díjat hozott el a Concerto Budapest, Keller András és Szabó Stein Imre koncertfilmje

A Bronz Lovie Award és egyben a nemzetközi közönségszavazás nyertese lett a Concerto Budapest és Keller András, Szabó Stein Imre által rendezett koncertfilmje.