Klasszikus

Anyák napi koncert az Állatkertben

2006.05.05. 00:00
Ajánlom
Május 6-án vasárnap az Állatkert japánkertjében koncerttel köszöntik az édesanyákat a Józsefvárosi Zeneiskola növendékei.

A Fővárosi Állat- és Növénykert délutáni hangversennyel készül az Anyák napjára. A programban többek között Beethoven, Schubert, Romberg, Bartók Béla, Szabolcsi Bence és Zempléni László szerzeményei csendülnek majd fel.
A koncerten közreműködik: Balázs Tamás (hegedű), Bódi László (ének), Nagy Róbert (cselló), Oláh Jozefa (furulya), Oláh Krisztina (furulya), Ökrös Róbert (hegedű), Palla Ákos (ének), Somogyi Barnabás (hegedű), Suha Zoltán (klarinét), Szél Molnár Anna (hegedű), Szél Molnár Kata (hegedű), Varga Dávid (ének), Veres Sibil (hegedű), a Józsefvárosi Zeneiskola Kamarakórusa, valamint a Jógyerek zenekar. Zongorán kísér Gyülvészi Gábor, Hosmann Erzsébet és Sólyomi Pál. A műsort Balázsné Szatmári Éva vezeti.
A koncert délután 2 órakor veszi kezdetét.

Az Anyák napjáról:

Az anyák napja számos történeti előzménnyel bír. Az Egyesült Államokban például 1872-ben tartottak először ilyen napot. Magyarországon az első anyák napját a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt szervezte 1925-ben.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Klasszikus

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Klasszikus

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.
Vizuál

Színekkel keltették új életre Pompeii-t és Herculaneum-ot

Nemcsak a színpompás panelek érdekesek, de a helyszínek is, ahol kiállították őket. Az igazgató szerint mindez remek módja a múlt a jelen összekapcsolásának.
Klasszikus

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus molnár anna

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Klasszikus ajánló

Így telik a Klassz a pARTon! fesztivál (és ajánlunk néhány következő koncertet is)

Július 8-án a Pesti Vigadóban startolt a Klassz a pARTon! fesztivál, amelynek a következő héten Szigligeten, Balatonfüreden és Paloznakon lesznek koncertjei. A Danubia Zenekar, Érdi Tamás, Vásáry Tamás és a Concerto Budapest a fellépők között.
Klasszikus hír

Ők a King’s Singers új tagjai

A következő évtől Edward Button kontratenor és Nick Ashby basszbariton a legendás énekegyüttes új tagjaiként állnak színpadra.
Klasszikus ajánló

Komolyzene a Vajdahunyadvárban!

Javában tart a nyár legszívderítőbb szabadtéri zenei fesztiválja, a Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál. A soron következő koncerteket a Mendelssohn Kamarazenekar, a Musica Sonora Kamarazenekar és a Budapesti Vonósok adják.
Klasszikus interjú

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.