Klasszikus

Apolló-koncert Mozart tiszteletére

2006.04.02. 00:00
Ajánlom
Az Apolló Francia-Magyar Kulturális Alapítvány ünnepi hangversenyt rendez Mozart születésének 250. évfordulója alkalmából április 6-án, csütörtökön fél nyolctól a Zeneakadémia Nagytermében.

Az Apolló Alapítvány minden évben meghív egy kiemelkedő francia előadóművészt. Jacques Taddei (orgona), David Grimal (hegedű), Patrice Fontanarosa (hegedű), Jean Dekyndt (orgona) és Olivier Charlier (hegedű) után ebben az évben Pierre Lénert brácsaművészt látja vendégül.

Pierre Lénert brácsaművészt Yehudi Menuhin indította el a világsiker felé. Több nemzetközi verseny nyertese, állandó vendége Európa jelentős fesztiváljainak (Marlboro Fesztivál, Kuhmói Fesztivál). Rendszeresen játszik együtt olyan művészekkel, mint Pierre Amoyal, Jeff Cohen, Patrick Gallois, Marielle Nordmann vagy Patrice Fontanarosa.

Az április 6-i koncerten Lénert Szabadi Vilmos (hegedű), Szegedi Anikó (zongora) és a Budapesti Vonósok (hangversenymester: Bánfalvi Béla, műv. vez.: Botvay Károly) társaságában lép színpadra.

Program:
Mozart: D-dúr szerenád („Serenata Notturna”), K 239; d-moll zongoraverseny, K 466; Kis éji zene, K 525; Esz-dúr sinfonia concertante, K 364

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Fenyő Iván: „Úgy éreztem, hogy megszűnt az összetartás”

Idén folytatódik a „legendás” Máté-Horvai osztály előadássorozata a Jurányi Házban, amely most Fenyő Iván életével foglalkozik. Őt kérdezte a Jurányi Latte a főiskolás emlékeiről, illetve arról, miért szállt ki az AlkalMáté Trupp-ból, és vajon játszik-e majd a róla szóló előadásban.
Klasszikus

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Plusz

A balatonfüredi Anna-bál mítosza és a valóság

Szombaton 193. alkalommal rendezik meg a balatonfüredi Anna-bált, aminek névadó kisasszonyát lehet, hogy nem is Annának hívták.
Színház

Lázár Katinak ítélték a színikritikusok az idei életműdíjat

A Színházi Kritikusok Céhe nyolcadik alkalommal ismer el életműdíjjal a színházművészet bármely területén kiemelkedőt alkotó, 65 év feletti művészt.
Vizuál

Így látják a madarak az osztrák fővárost - VIDEÓ

Négy sas segítségével készítettek 360 fokos videót Bécsről. A madarak a Duna-toronyból és egy hőlégballonból indulva filmezték a várost.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus magazin

Nem csak Ravel álmodta zenekarra az Egy kiállítás képeit

Sőt, még csak nem a századforduló zenéjének zenekari virtuóza volt az első, hanem egy orosz Rimszkij-Korszakov tanítvány.
Klasszikus videó

Ismerkedj meg a zongoristával, aki elefántoknak játszik klasszikusokat!

Vagy legalábbis az egyik biztosan. Ez derül ki abból a videóból, amelyet egy kalandos életű koncertzongorista osztott meg.
Klasszikus kórus

Solti Árpád nyerte a Mátrai Művészeti Napok zeneszerzői pályázatát

Solti Árpád műve nyerte el a Vox Mirabilis és a Muzsikál az Erdő Alapítvány zeneszerzői pályázatának fődíját, amelyet a Mátrai Művészeti Napok jubileuma alkalmából hirdettek meg
Klasszikus fidelio klasszik

Fidelio Klasszik: Koncertektől hangos kastélyok és várak

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 21-én lesz hallható a 92.1-en.
Klasszikus molnár anna

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.