Klasszikus

Áprilisi énekhangok - kórushangverseny Balatonfüreden

2004.04.16. 00:00
Ajánlom
Áprilisi énekhangok címmel tartják szombaton Balatonfüreden a helyi kórusok tavaszi hangversenyét, amikor a fellépő gyerek és felnőtt kórusok a klasszikus és kortárs zeneirodalom legszebb darabjait mutatják be - tudatta az MTI-vel a művelődési osztály vezetője.

Cserép László közölte: az Árkád Hotel dísztermében megtartandó esemény kiváló alkalmat teremt a különböző énekegyüttesek szakmai színvonalának a bizonyítására, ugyanakkor maga a kórushangverseny is hozzájárul a fürdőváros zenei élete hagyományainak az ápolásához.

Bónyai Mária vezényletével fellép a Kék Balaton Nyugdíjas Klub Dalköre, a Mediterrán Énekegyüttes Bartók Béla és Liszt Ferenc művekkel szórakoztatja majd a közönséget, a Református Egyházközösség énekkara pedig Bach, Luther, Kodály szerzeményeket mutat be Bánó Veronika vezényletével.

A rendezvényen szerepel a Marina Hungarica Kamarakórus, a Schola Kamarakórus és Balatonfüred Város Vegyeskara. A vegyeskar repertoárjában Franz Schöggl, Anders Öhrwall, Continuo és Smetana művek szerepelnek. Zongorán kísér Szűcsné Sallai Margit, vezényel Pileczky Erzsébet.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Kelemen Barnabás és Kokas Katalin a Gramophone díjazottjai között

Kihirdették a rangos brit zenei szaklap 2020-as győzteseit.
Könyv

Feleannyian olvasnak rendszeresen könyvet, mint 15 éve

A Tárki kutatása szerint 2005 óta majdnem megfeleződött a rendszeres könyolvasók száma. Átlagosan 37 könyvet olvasnak évente azok, akik olvasnak.
Vizuál

Átadták a legjobb magyar filmelőzetesnek járó díjakat

Az idei Arany Blende a zsűri szavazatai szerint A létezés eufóriája-trailerhez került, míg a közönségdíj az Apró mesék előzeteséé lett. Mutatjuk a nyertes videókat!
Vizuál

Akár telefonról is bejárhatóak a Nyitott Műhelyek az idei Budapest Design Weeken

Online cukorvirág-készítés, környezettudatos esőkabát előállítás, vicces kerámiák vagy kézműves cipők műhelytitkai. Az idei Design Hét félig a netre költözött, így a nyitott műhelyekbe akár otthonról is bepillanthatunk! Mutatjuk, hogyan!
Vizuál

Október 1-jén indul a Szemrevaló Filmfesztivál

A nyitófilm Burhan Qurbani társadalmi kérdéseket feszegető mozija, az idei Berlinale egyik versenyfilmje, a Berlin, Alexanderplatz lesz.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus hír

Arany Oroszlánt nyert a Concerto Budapest koncertfilmje Velencében

Szabó Stein Imre koncertfilmjét díjazták a Velencei TV Fesztiválon, amely májusban debütált a Mezzo TV-n. A Concerto Budapest és Gidon Kremer közös hangversenyét örökítette meg a felvétel.
Klasszikus hír

Kelemen Barnabás és Kokas Katalin a Gramophone díjazottjai között

Kihirdették a rangos brit zenei szaklap 2020-as győzteseit.
Klasszikus magazin

Olyan volt a teste, mint egy sámándob – 75 éve hunyt el Bartók Béla

Halála után három emberöltővel felidézzük Bartók utolsó éveit, és beleolvasunk Yehudi Menuhin nekrológjába. A zeneszerző iskolákat teremtett, hatalmas örökséget hagyott, amely egyszerre öröm és teher.
Klasszikus hír

3,5 millió dollárt fizettek a szexuális zaklatás miatt kidobott karmesternek

Miután kirúgta szexuális zaklatás miatt, még 3,5 millió dollárt fizetett a Metropolitan Opera James Levine-nak, írja a New York Times.
Klasszikus kritika

A hang szépsége – A Pannon Filharmonikusok Bécsi barátok című koncertjéről

Szeptember 19-én a pécsi Kodály Központban egy tavaszról elhalasztott hangversenyt hallhatott a közönség: a Pannon Filharmonikusok vendégeként Baráth Emőke adott elő Haydn- és Mozart-áriákból összeállított, súlytalannak nem mondható hangszeres számokkal gazdagított programot. A zenekart Vass András, a zenekar állandó karmestere vezényelte.