Klasszikus

Arany Hangvilla-díj 2003

2003.11.06. 00:00
Ajánlom
A Diapason című francia hanglemez szaklap idei novemberi számában "Diapason d'or" díjjal tüntette ki Kelemen Barnabás Vásáry Tamással közösen készített Brahms: 3 szonáta hegedűre és zongorára c. lemezét (HUNGAROTON HCD 32028).

A fiatal hegedűművész éppen egy hónapos nemzetközi turnén vesz részt. Egy hetet töltött Hollandiában, ahol a világhírű amsterdami Concertgebouw teremben Mendelssohn hegedűversenyét játszotta, majd két hétig vendégszerepelt az USA-ban, végül egy hét alatt három koncertet ad Mexicoban.

Jean-Michel Molkhou a francia magazinban így írt a kitüntetett lemezről: „Egy egészen ifjú magyar hegedűművész és a nála negyvenöt évvel idősebb Vásáry Tamás közti különös együttműködéséből e három remekmű ragyogó látomása született meg... Megszámolni sem tudjuk, hányféle művészi előadásmóddal találkoztunk már e három remekmű kapcsán, vannak azonban olyan művészduók, akik még mindig képesek elismerést kiváltani egy új olvasat értelmességével vagy érzékenységével. Így van ez az (1978-ban született) ifjú magyar hegedűművész és a nála negyvenöt évvel idősebb Vásáry Tamás közti különös együttműködés esetén is... Dialógusuk sosem fárasztó, annyira gondosan kidolgozott, őszinte és megindító.”

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Klasszikus

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.
Klasszikus

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Vizuál

Kiállítják az első bécsi női fényképész századeleji portréit

Művészek, arisztokraták és más hírességek a század elejéről Klimttől Picassóig a Madame d'Ora néven dolgozó Dora Kallmus fotográfiáin a bécsi Leopold múzeumban.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus molnár anna

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Klasszikus ajánló

Így telik a Klassz a pARTon! fesztivál (és ajánlunk néhány következő koncertet is)

Július 8-án a Pesti Vigadóban startolt a Klassz a pARTon! fesztivál, amelynek a következő héten Szigligeten, Balatonfüreden és Paloznakon lesznek koncertjei. A Danubia Zenekar, Érdi Tamás, Vásáry Tamás és a Concerto Budapest a fellépők között.
Klasszikus hír

Ők a King’s Singers új tagjai

A következő évtől Edward Button kontratenor és Nick Ashby basszbariton a legendás énekegyüttes új tagjaiként állnak színpadra.
Klasszikus ajánló

Komolyzene a Vajdahunyadvárban!

Javában tart a nyár legszívderítőbb szabadtéri zenei fesztiválja, a Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál. A soron következő koncerteket a Mendelssohn Kamarazenekar, a Musica Sonora Kamarazenekar és a Budapesti Vonósok adják.
Klasszikus interjú

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.