Klasszikus

Ars Sacra Fesztivál az Óbudai Társaskörben

2015.09.15. 17:54
Ajánlom
Az Ars Sacra Fesztivál szervezésében idén két eseménynek ad otthont az Óbudai Társaskör.

Kéri Kitty és Oberfrank Pál szeptember 24-i, Szeretetnyelv című estjét Miklya-Luzsányi Mónika szerkeszti. A műsorban a világ- és főként a magyar irodalom gyöngyszemeiből válogatott, többnyire kortárs versek szerepelnek. Egy emberpár küzdelmeiről kapunk képet a színművészek előadásában, miközben nemegyszer magunkra ismerhetünk. Az előadás után kerekasztal beszélgetést hallgathatunk, melynek témája szeretet, szerelem, házasság, család, mai szemmel. Beszélgető társak: Szabó T. Anna költő, Kránitz Mihály teológus professzor, Kéri Kitty és Oberfrank Pál, a darab előadói, moderátor: Krúdy Tamás újságíró.

Szintén az Ars Sacra Fesztivál keretében lesz látható Eckhardt Gábor interaktív előadása, a Soli Deo Gloria – avagy a zeneszerzői ihlet és forrásai szeptember 27-én 15 órától. A Liszt-díjas zongoraművész oldott stílusú, humorral átszőtt műsora egyaránt szól általános iskolásoknak, gimnazistáknak és felnőtteknek. A műsor célja elgondolkodtatni, természetessé tenni a zenehallgatást, felébreszteni a tudatos hallgatás igényét. Az élményt az előadást kísérő vetítés és néhány fiatal (zeneiskolás és konzis) művészjelölt közreműködése hitelesíti. A műsorban elhangzanak Bach, Haydn, Mozart, Beethoven, Mendelssohn, Liszt, Csajkovszkij, Bartók és Orbán György művek, valamint magyar autentikus népdalok.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Elhunyt Törőcsik Mari

A Kossuth-nagydíjas, kétszeres Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas színésznőt életének 86. évében, hosszas betegség után pénteken hajnalban érte a halál.
Színház

Törőcsik Mari: „Beszentelik a hamvaimat, aztán a Tiszába szórnak. Az az én folyóm.”

A 85 éves korában elhunyt Törőcsik Mari néhány éve Bérczes Lászlónak „végrendelkezett” a színésznő nevét viselő beszélgetőkönyben.
Színház

„Ez a pillanat a gondolkodásra jó, beszédre nem” – Pályatársai, tisztelői búcsúznak Törőcsik Maritól

Sorra jelennek meg a személyes hangvételű visszaemlékezések a 85 évesen elhunyt Törőcsik Mariról a közösségi médiában, ezek közül gyűjtöttünk össze néhányat.
Színház

Zsótér Sándor Törőcsik Mariról: „Az idegrendszere feltépte a szobát”

Törőcsik Mari „kitüntetett azzal, hogy dolgozott velem” – emlékezett vissza Zsótér Sándor rendező a pénteken elhunyt színésznőre.
Színház

Elhunyt Lengyel Anna dramaturg, a PanoDráma alapítója

A műfordítóként és rendezőként is jegyzett színházi szakembernél 2017-ben diagnosztizáltak lágyrészszarkómát. Életének 52. évében érte a halál - adta hírül a Színház Online.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus hír

Kamara a karmesterrel - Új online sorozatot indít az Óbudai Danubia Zenekar

Vasárnap este 18 órakor debütál a zenekar Facebook-oldalán az ÓDZ legújabb sorozata. Hámori Máté vezetésével kötetlen beszélgetések és kamarazenélés során ismerkedhetünk meg a muzsikusok zenéhez fűződő viszonyával és az újrakezdés terveivel.  
Klasszikus hír

Fiatalítást ígér Gustavo Dudamel, a Párizsi Opera új zeneigazgatója

A venezuelai karmestert nevezték ki a Párizsi Opera zeneigazgatójának, aki hat évre szóló szerződést kötött az intézménnyel – írta meg a Papageno, a Slipped Disc zenei portálra hivatkozva.
Klasszikus hír

Idén is tehetségek után kutat a Virtuózok

2021-ben is várja a fiatal előadóművészek jelentkezését a legnépszerűbb hazai komolyzenei tehetségkutató. A felhívás már elérhető a műsor oldalán.
Klasszikus zongora

Domingo támogatásával jutott mesterzongorához Balázs-Piri Soma

A Virtuózok ifjú tehetsége évek óta gyűjtött egy mesterzongorára, végül Plácido Domingo támogatása révén teljesülhetett a zongorista dédelgetett álma.
Klasszikus nekrológ

A legendák köztünk élnek – Búcsú Orczi Géza előadóművésztől

Az Artisjus-díjas ütő- és pengetős hangszeres művész április 9-én, 65 éves korában hunyt el. Orczi Géza hangszerkészítő mesterként és restaurátorként is tevékenykedett, halálával kifejezhetetlen űrt hagy maga után.