Klasszikus

Ars Sacra Fesztivál az Óbudai Társaskörben

2015.09.15. 17:54
Ajánlom
Az Ars Sacra Fesztivál szervezésében idén két eseménynek ad otthont az Óbudai Társaskör.

Kéri Kitty és Oberfrank Pál szeptember 24-i, Szeretetnyelv című estjét Miklya-Luzsányi Mónika szerkeszti. A műsorban a világ- és főként a magyar irodalom gyöngyszemeiből válogatott, többnyire kortárs versek szerepelnek. Egy emberpár küzdelmeiről kapunk képet a színművészek előadásában, miközben nemegyszer magunkra ismerhetünk. Az előadás után kerekasztal beszélgetést hallgathatunk, melynek témája szeretet, szerelem, házasság, család, mai szemmel. Beszélgető társak: Szabó T. Anna költő, Kránitz Mihály teológus professzor, Kéri Kitty és Oberfrank Pál, a darab előadói, moderátor: Krúdy Tamás újságíró.

Szintén az Ars Sacra Fesztivál keretében lesz látható Eckhardt Gábor interaktív előadása, a Soli Deo Gloria – avagy a zeneszerzői ihlet és forrásai szeptember 27-én 15 órától. A Liszt-díjas zongoraművész oldott stílusú, humorral átszőtt műsora egyaránt szól általános iskolásoknak, gimnazistáknak és felnőtteknek. A műsor célja elgondolkodtatni, természetessé tenni a zenehallgatást, felébreszteni a tudatos hallgatás igényét. Az élményt az előadást kísérő vetítés és néhány fiatal (zeneiskolás és konzis) művészjelölt közreműködése hitelesíti. A műsorban elhangzanak Bach, Haydn, Mozart, Beethoven, Mendelssohn, Liszt, Csajkovszkij, Bartók és Orbán György művek, valamint magyar autentikus népdalok.

Programkereső

Legnépszerűbb

Plusz

A füttyművészet Paganinije: Hacki Tamás 75 éves 

Hacki Tamás füttyművész, a fütyülés Paganinijének is nevezett orvosprofesszor február 18-án lesz hetvenöt éves. 
Könyv

Könyvek selejtezése miatt támadják a rendrakási szakértőt

Marie Kondo itthon is ismert módszere „forradalmasította a rendrakást”, a könyvekkel kapcsolatos tanácsai miatt azonban világszerte felháborodtak a könyvmolyok. Valóban csak azok a könyvek kellenek, amelyek örömöt hoznak az életünkbe? Vagy az irodalom ennél összetettebben működik? Tekinthető a könyv pusztán tárgynak? Kell-e selejtezni a könyveket?
Zenés színház

Kurtág és a történelem angyala

Zenetörténeti jelentőségű eseménynek számított Kurtág György első operájának premierje 2018. november 15-én. A Samuel Beckett Fin de partie (Végjáték) című drámájából komponált operát a milánói Scalában mutatták be. Fazekas Gergely zenetörténész, a Zeneakadémia tanára a műről készülő dokumentumfilm forgatócsoportjának tagjaként jelen volt. Kifaggattuk.
Színház

Mennyiért szülnél, anyuci? – új bemutató a FÉMben

Miklós Zsófiával és Kolnai Kovács Gergellyel a főszerepben mutatta be a FÉM Cziczó Attila Fém című abszurd drámáját: Miről álmodik a fiatal? Hírnévről, vagy családról?
Klasszikus

Már lehet jelentkezni a Virtuózok ötödik évadába

A Virtuózok következő, Kamara Virtuózok elnevezésű ötödik évadába február 15-től jelentkezhetnek olyan muzsikáló csoportok, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg a klasszikus zenén keresztül.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus interjú

Megszólalt az ELTE Zenei Tanszékének vezetője a pénzelvonás kapcsán

Múlt héten jelent meg az a közlemény, amelyből kiderült, hogy az ELTE BTK-t érintő 250 millió forintos forrásmegvonás miatt szeptembertől nagyon nehéz lesz megoldani a zongora- és a magánének-oktatást a Zenei Tanszéken. A Fidelio kérdéseire Bodnár Gábor tanszékvezető válaszolt.
Klasszikus interjú

„A Kárpát-medencei népzene ihletforrás számomra”

A Bartók Világverseny első helyezése után az Artisjus Junior díját is begyűjtötte Dobos Dániel. A fiatal zeneszerzőt inspirációkról, jövőbeli célokról kérdeztük bemutatkozó interjúnkban.
Klasszikus díj

Dés László és Kurtág György is az Artisjus díjazottai között

Dés László életműdíjat vehetett át, Szabó Tibor (Magna Cum Laude) az év zeneszerzője, Bérczesi Róbert (Hiperkarma) pedig az év szövegírója címet kapta meg az Artisjus 2019-es díjainak átadóján.
Klasszikus ajánló

Válogatás az Óbudai Társaskör márciusi programjából

Korcsolán Orsolya, Kristóf Réka, az Anima Musicae, Fejérvári Zoltán és a Mini Acoustic Trio koncertjeit ajánlja az Óbudai Társaskör márciusban.
Klasszikus virtuózok

Már lehet jelentkezni a Virtuózok ötödik évadába

A Virtuózok következő, Kamara Virtuózok elnevezésű ötödik évadába február 15-től jelentkezhetnek olyan muzsikáló csoportok, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg a klasszikus zenén keresztül.