Klasszikus

„A&S” Zenei Műhelyek

2004.01.17. 00:00
Ajánlom
Az „A&S” Zenei Műhelyek a kortárs magyar komolyzeneszerzők 2000. január 01. után született műveinek betanulásával és lehetőségek szerinti bemutatásával hivatott foglalkozni. A Műhelyek művészeti vezetője Bartal László, a Magyar Állami Operaház karmestere, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem művészeti konzultánsa, a Miskolci Nemzeti Színház zeneigazgatója.

A politikamentes formában működő Műhelyek-et négy Műhely alkotja: a XXI. századi Magyar Komolyzene Énekes Műhelye (vezetője Halmai Katalin, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem óraadó tanára), a XXI. századi Magyar Komolyzene Hangszeres Műhelye (vezetője Déri György, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem adjunktusa), a XXI. századi Magyar Komolyzene Kórus Műhelye (vezetője Dr. Kiss Katalin, a Kodály Zoltán Zenepedagógiai Intézet docense) és a XXI. századi Magyar Komolyzene Zenekari Műhelye (vezetője Sugár Miklós Erkel-díjas zeneszerző, karmester).

A Műhelyekbe való belépéshez ki kell tölteni egy Belépési nyilatkozatot két példányban, melyet kérésére a Műhelyek vezetői átadnak. A Belépési nyilatkozat mellett szükséges kitöltenie egy adatlapot, valamint mellékelni egy részletes szakmai önéletrajzot. A benyújtott dokumentáció alapján a Műhelyek vezetősége (a Műhelyek alapítója, művészeti vezetője és a Műhelyek megbízott vezetői) szükség esetén felkért szakemberek bevonásával dönt a belépni kívánó taggá nyilvánításáról, mely akkor válik érvényessé, ha a belépni kívánó a Belépési nyilatkozat egy példányát a Műhelyek által aláírt formában visszakapja.

A dokumentumokat, amelyek az "Ars et Sanitas" Bt-től közvetlenül is igényelhetőek, a belépni kívánó személyesen átadhatja a választott Műhely vezetőjének vagy közvetlenül eljuttathatja az "Ars et Sanitas" Bt. postacímére (4026 Debrecen, Hunyadi J. u. 9. III/12.). A borítékra írják rá: "A&S" Zenei Műhelyek. További információ: Győri Magda (Tel.: (1) 203-3243), Dr. Németh Norbert (06-30/278-3993, nemeth@jaguar.unideb.hu).

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Petíció indult és tüntetést szerveznek a kulturális élet totális átszervezése ellen

Teljesen ellehetetlenítené a függetlenek működését, de a kőszínházak műsorpolitikáját is felülről irányítaná a kormány egy új törvényjavaslat szerint. Ennek megakadályozására szerveznek december 9-én tüntetést a fővárosi kőszínházak – emellett petíció is indult a törvényjavaslat elfogadása ellen. FRISSÍTVE
Színház

„Kezdenek visszaköszönni a ’70-es évek” – színházi emberek tiltakoznak

Kováts Adél, Mácsai Pál, Pintér Béla és Ónodi Eszter is megszólal abban a videóban, amelyet a Nemzeti Kulturális Alap kiszivárgott, radikális átalakítása miatt meghirdetett december 9-i demonstráció kapcsán tettek közzé.
Plusz

Átadták az idei Prima Primissima Díjakat

Tíz kategóriában vehették át a Prima Primissima Díjakat a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány és a sport jeles képviselői a Müpában megtartott pénteki gálaesten.
Színház

Újszínházi zaklatási ügyről ír a HVG

A lap úgy tudja, egy állami kitüntetéssel is rendelkező, ismert színész zaklathatott egy nem színész alkalmazottat az Újszínházban.
Színház

Vidnyánszky az igazságtalanságok megszüntetését várja a törvénytervezettől

A Magyar Teátrumi Társaság elnöke az M1-nek nyilatkozott az új színháztörvénnyel kapcsolatban.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus gyász

Elhunyt Friedrich Ádám Liszt-díjas kürtművész

Életének 82. évében elhunyt Friedrich Ádám Liszt-díjas kürtművész - közölte hétfőn a Zeneakadémia.
Klasszikus ajánló

Áthallások – az Egri & Pertis Zongoraduó új koncertsorozata a BMC-ben

Milyen maszkban pantomimozott volna Debussy? Mi köze volt Faurénak a bergamaszkokhoz? Sétált-e Händel London komédiás negyedében, és mit talált Sztravinszkij Petruska szobájában?
Klasszikus galéria

Láttál már hangszobrot?

Élmény marad – különleges hangszobor-kiállítással készül az ünnepekre a Müpa és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. Világsztárok által aláírt hangszobrokból és egy közel öt méter magas, függesztett elemből álló grandiózus installáció várja a látogatókat az ünnepi készülődés jegyében a Müpa Zászlóterében december 5-től.
Klasszikus gyász

Elhunyt Bónis Ferenc zenetörténész

Kodály Zoltán és Szabolcsi Bence egykori tanítványa 87 éves volt.
Klasszikus hír

Európai diadalútról tért haza a Fesztiválzenekar

Fontos európai turnén van túl Fischer Iván, a Budapesti Fesztiválzenekar és Schiff András. Rezidens zenekarként adtak dupla koncertet a londoni Barbicanben és a hamburgi Elbphilharmonie-ban is, de a kultikus bécsi Musikvereint is kétszer megtöltötték, és Baden-Badenben is koncerteztek.