Klasszikus

„A&S” Zenei Műhelyek

2004.01.17. 00:00
Ajánlom
Az „A&S” Zenei Műhelyek a kortárs magyar komolyzeneszerzők 2000. január 01. után született műveinek betanulásával és lehetőségek szerinti bemutatásával hivatott foglalkozni. A Műhelyek művészeti vezetője Bartal László, a Magyar Állami Operaház karmestere, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem művészeti konzultánsa, a Miskolci Nemzeti Színház zeneigazgatója.

A politikamentes formában működő Műhelyek-et négy Műhely alkotja: a XXI. századi Magyar Komolyzene Énekes Műhelye (vezetője Halmai Katalin, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem óraadó tanára), a XXI. századi Magyar Komolyzene Hangszeres Műhelye (vezetője Déri György, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem adjunktusa), a XXI. századi Magyar Komolyzene Kórus Műhelye (vezetője Dr. Kiss Katalin, a Kodály Zoltán Zenepedagógiai Intézet docense) és a XXI. századi Magyar Komolyzene Zenekari Műhelye (vezetője Sugár Miklós Erkel-díjas zeneszerző, karmester).

A Műhelyekbe való belépéshez ki kell tölteni egy Belépési nyilatkozatot két példányban, melyet kérésére a Műhelyek vezetői átadnak. A Belépési nyilatkozat mellett szükséges kitöltenie egy adatlapot, valamint mellékelni egy részletes szakmai önéletrajzot. A benyújtott dokumentáció alapján a Műhelyek vezetősége (a Műhelyek alapítója, művészeti vezetője és a Műhelyek megbízott vezetői) szükség esetén felkért szakemberek bevonásával dönt a belépni kívánó taggá nyilvánításáról, mely akkor válik érvényessé, ha a belépni kívánó a Belépési nyilatkozat egy példányát a Műhelyek által aláírt formában visszakapja.

A dokumentumokat, amelyek az "Ars et Sanitas" Bt-től közvetlenül is igényelhetőek, a belépni kívánó személyesen átadhatja a választott Műhely vezetőjének vagy közvetlenül eljuttathatja az "Ars et Sanitas" Bt. postacímére (4026 Debrecen, Hunyadi J. u. 9. III/12.). A borítékra írják rá: "A&S" Zenei Műhelyek. További információ: Győri Magda (Tel.: (1) 203-3243), Dr. Németh Norbert (06-30/278-3993, nemeth@jaguar.unideb.hu).

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Dolhai Attila: „Egészséges versengés van bennünk”

Hagyomány és újítás jegyében rendezik meg hatodik alkalommal a nagy sikerű Palotakoncerteket a budai Vár gyönyörű díszletében. Bemutatjuk a húsz szólistát: elsőként az Operettszínház jól ismert és szeretett bonvivánját, Dolhai Attilát kérdeztük.
Könyv

Depressziós? Olvasson krimit!

Természetesen senkit nem arra buzdítunk, hogy a szakember segítsége vagy esetleg a gyógyszeres kezelés helyett essen neki az Agatha Christie-összesnek, mert mire a végére ér, kutya baj. Annyit azonban kutatások nélkül is állíthatunk, hogy egy jó könyv fel tudja dobni az ember napját.
Klasszikus

Mozart zenéje enyhíti az epilepszia tüneteit

Egy friss kutatás szerint öt perc Mozart-muzsika is hozzájárulhat a betegek jobb közérzetéhez. Mindez azért is fontos, mert nem mindenkinek segítenek a drága gyógyszerek.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Klasszikus

A minimalista zene már 1797-ben létezett

Ismerősen cseng Anton Reicha neve? Ugye, hogy nem. Épp ezért döntött úgy Ivan Ilić zongoraművész, hogy a videósorozatban mutatja be ennek a cseh-francia zeneszerzőnek az életét.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus vicces

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.
Klasszikus vagyim holodenko

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Klasszikus hír

Gödöllőn megfér egymás mellett Bach és Django Reinhardt

Klasszikus műveket és crossover produkciókat is bemutat a Barokk Randevú elnevezésű zenei fesztivál augusztus 10-én és 12-én a Gödöllői Királyi Kastélyban.
Klasszikus Beatrice Rana

Piknik Beethovennel a kastélyparkban, a zene szárnyán Párizsba és Londonba

Július 21-én szombaton este és július 22-én vasárnap délelőtt újra piknikkoncertek a kismartoni Esterházy-kastély parkjában.
Klasszikus ajánló

Óbudai Nyár az Óbudai Társaskör kertjében

Az elmúlt évek hagyományait folytatva idén nyáron is várja közönségét az Óbudai Társaskör kertje, ahol július 4. és augusztus 5. között tizenhét estén át klasszikus és könnyűzenei koncertek, zenés színház, opera és színházi előadás közül válogathatnak az érdeklődők.