Klasszikus

Átadták a Junior Prima Díjakat

2010.11.18. 17:01
Ajánlom
Hét fiatal pedagógus és három intézmény kapta idén a pénzjutalommal kiegészített elismerést az Oktatás, köznevelés kategóriában.

Negyedik alkalommal adták át a díjat, amellyel az oktatás iránt elkötelezett fiatalok munkásságát jutalmazzák, így 2010-ben tíz díjazott vehette át elismerését Hoffmann Rózsától, az oktatásért felelős államtitkártól október 27-én. A hétezer eurós díjjal járó elismerést hét fiatal pedagógus és három intézmény érdemelte ki az oktatás, illetve a köznevelés területén mutatott kiemelkedő teljesítményéért.


A díjazott pedagógusok:
Csordás Péter, kecskeméti matematika-informatika szakos tanár,
Falvay Katalin, az ipolytölgyesi Szent Erzsébet Otthon konduktora,
Horváthné Petróczy Marietta, a Budapesti Corvinus Egyetem Kertészettudományi Karának tanársegédje,
Koltai Katalin gitárművész, zenetanár,
Molnár Sándor, a III. kerületi önkormányzat óvodája és általános iskolája egységes módszertani intézményének testnevelés-gyógytestnevelés szakos tanára,
Semsei Zoltán Tamásné Koós Hajnalka, a tiszaeszlári általános iskola tanítója, valamint
Takács Dénes, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem műszaki mechanika tanszékének oktatója.

Díjazott intézmények:
Szent Ignác Jezsuita Szakkollégium Gyökerek Tábor és Mozgalom elnevezésű szervezete,
Miskolci Ifjúsági Matematikai Egyesület,
pesthidegkúti Waldorf Iskola.

A Junior Prima Díj a Prima Primissima Alapítvány kiterjesztéseként jött létre 2007-ben. A díj alapítóinak célja a harminc év alatti fiatal tehetségek felfedezése és a munkájukhoz szükséges feltételek biztosítása. A magyar oktatás és köznevelés kategória jelöltjeit szakmai szervezetek, egyetemi rektorok, illetve a kategória eddigi Junior Prima és Prima Primissima-díjazottjai javasolják.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Dolhai Attila: „Egészséges versengés van bennünk”

Hagyomány és újítás jegyében rendezik meg hatodik alkalommal a nagy sikerű Palotakoncerteket a budai Vár gyönyörű díszletében. Bemutatjuk a húsz szólistát: elsőként az Operettszínház jól ismert és szeretett bonvivánját, Dolhai Attilát kérdeztük.
Könyv

Depressziós? Olvasson krimit!

Természetesen senkit nem arra buzdítunk, hogy a szakember segítsége vagy esetleg a gyógyszeres kezelés helyett essen neki az Agatha Christie-összesnek, mert mire a végére ér, kutya baj. Annyit azonban kutatások nélkül is állíthatunk, hogy egy jó könyv fel tudja dobni az ember napját.
Klasszikus

Mozart zenéje enyhíti az epilepszia tüneteit

Egy friss kutatás szerint öt perc Mozart-muzsika is hozzájárulhat a betegek jobb közérzetéhez. Mindez azért is fontos, mert nem mindenkinek segítenek a drága gyógyszerek.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus Szentendrei Ister Napok

Szentendrei Ister Napok – a Duna ünnepe

Szentendrén 2018. július 21-22-én kerül sor az immár több mint egy évtizede megrendezendő Ister Napokra, azaz a Duna ünnepére. A város helyi hagyományaira és népzenére épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény. A hagyományos szombat esti zenés gyertyaúsztatás mellett számtalan, a Duna köré szerveződő játék, táncház, koncert - többek között a Muzsikás, Vujicsics Együttes, Zuboly, Guca Partyzans, Dalabai, Herczku Ágnes és Nikola Parov Quartet - várja a Szentendrére látogatókat.
Klasszikus vicces

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.
Klasszikus vagyim holodenko

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Klasszikus hír

Gödöllőn megfér egymás mellett Bach és Django Reinhardt

Klasszikus műveket és crossover produkciókat is bemutat a Barokk Randevú elnevezésű zenei fesztivál augusztus 10-én és 12-én a Gödöllői Királyi Kastélyban.
Klasszikus Beatrice Rana

Piknik Beethovennel a kastélyparkban, a zene szárnyán Párizsba és Londonba

Július 21-én szombaton este és július 22-én vasárnap délelőtt újra piknikkoncertek a kismartoni Esterházy-kastély parkjában.