Klasszikus

Átadták a Junior Prima Díjakat

2010.11.18. 17:01
Ajánlom
Hét fiatal pedagógus és három intézmény kapta idén a pénzjutalommal kiegészített elismerést az Oktatás, köznevelés kategóriában.

Negyedik alkalommal adták át a díjat, amellyel az oktatás iránt elkötelezett fiatalok munkásságát jutalmazzák, így 2010-ben tíz díjazott vehette át elismerését Hoffmann Rózsától, az oktatásért felelős államtitkártól október 27-én. A hétezer eurós díjjal járó elismerést hét fiatal pedagógus és három intézmény érdemelte ki az oktatás, illetve a köznevelés területén mutatott kiemelkedő teljesítményéért.


A díjazott pedagógusok:
Csordás Péter, kecskeméti matematika-informatika szakos tanár,
Falvay Katalin, az ipolytölgyesi Szent Erzsébet Otthon konduktora,
Horváthné Petróczy Marietta, a Budapesti Corvinus Egyetem Kertészettudományi Karának tanársegédje,
Koltai Katalin gitárművész, zenetanár,
Molnár Sándor, a III. kerületi önkormányzat óvodája és általános iskolája egységes módszertani intézményének testnevelés-gyógytestnevelés szakos tanára,
Semsei Zoltán Tamásné Koós Hajnalka, a tiszaeszlári általános iskola tanítója, valamint
Takács Dénes, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem műszaki mechanika tanszékének oktatója.

Díjazott intézmények:
Szent Ignác Jezsuita Szakkollégium Gyökerek Tábor és Mozgalom elnevezésű szervezete,
Miskolci Ifjúsági Matematikai Egyesület,
pesthidegkúti Waldorf Iskola.

A Junior Prima Díj a Prima Primissima Alapítvány kiterjesztéseként jött létre 2007-ben. A díj alapítóinak célja a harminc év alatti fiatal tehetségek felfedezése és a munkájukhoz szükséges feltételek biztosítása. A magyar oktatás és köznevelés kategória jelöltjeit szakmai szervezetek, egyetemi rektorok, illetve a kategória eddigi Junior Prima és Prima Primissima-díjazottjai javasolják.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Színes, szélesvásznú életműdíjak a magyar film ünnepén

Megszámlálhatatlan filmben és televíziós alkotásban játszottak az 5. Magyar Filmhét életműdíjasai: Andorai Péter, Bánsági Ildikó, Bodrogi Gyula, Koncz Gábor és Venczel Vera. A díjátadóval megkezdődött a filmhét, hét kategóriában összesen 203 filmet vetítenek a Corvin moziban.
Plusz

Létünk legizgalmasabb momentuma a felfedezés – Interjú Novák Péterrel

Javában tart a Partitúra zenei, művészeti road show új szériájának forgatása. Novák Péterrel rendező tapasztalatairól, forgatásokról, témaválasztásról mesélt, és arról is, hogy lehet-e kultúra nélkül élni.
Plusz

Kicsoda valójában a hölgy a híres „We Can Do It!” poszteren?

Mindenki ismeri az ikonikus posztert, amelyen egy nő feszít, mellette a híres szlogen: „Meg tudjuk csinálni”. De kicsoda a képen látható hölgy?
Színház

Udvaros Dorottya: „Mintha az élet direkt adná nekem ezeket a szerepeket”

Világhírű román rendező, Silviu Purcărete állította színpadra a Nemzeti Színházban Csehov utolsó, összegző főművét, a Meggyeskertet. A román és az orosz színházi iskoláról, Csehovról és a tavaszról is beszélt a női főszerepet alakító Udvaros Dorottya.
Zenés színház

Népdalt énekelve sétál át a macska a hivatalon

Halas Dóra és Nagy Fruzsina már a második közös előadásukat készítették el a Soharóza kórussal. Catwalk-koncertnek nevezik az általuk alkotott műfajt, amelyben elegyednek a kóruskoncert, a színház és a divatbemutató jellegzetességei. Az Ügyben népdalokat dolgoztak fel, bár mint mondták, Kodály és Bartók óta valami nagyon félrecsúszott a népzene társadalmi megítélésében.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus magazin

A Kodály-módszer hírnöke: Szőnyi Erzsébet 95 éves

A kilencvenöt éves Szőnyi Erzsébet rengeteget tett a Kodály-módszer megőrzéséért, de saját jogán is kiváló zeneszerző. Születésnapján köszöntjük.
Klasszikus virtuózok

Megújul a Virtuózok, május elejétől már nézheti a tévében

Idén kamaraegyüttesek versenyeznek a Virtuózok 5. évadában, május 3-án lesz a széria első adása. Mutatjuk, kik versenyeznek!
Klasszikus hír

Miniszteri biztos segíti a zeneiskolák hangszercsere-programját

A megalakult a hangszercsere bizottság a Hangszercsere program gördülékenységét biztosítja.
Klasszikus hír

Elhunyt Martin Böttcher, Németország egyik legsikeresebb filmkomponistája

A Winnetou-filmek legendás zeneszerzőjét kilencvenegy éves korában, szombatra virradóra érte a halál a schleswig-holsteini Rendsburgban.
Klasszikus ajánló

Ez a csellóirodalom egyik legszebb versenyműve

Dvořák egyik legszebb művével, a h-moll gordonkaversennyel búcsúzik a Müpa közönségétől a Pannon Filharmonikusok ebben az évadban.