Klasszikus

Ave Maria – Sass Sylvia szólólemeze

2004.11.04. 00:00
Ajánlom
Sass Sylvia nevét hazánkban azok is ismerik, akik nem feltétlen rajongói a komolyzenének, drámai szopránja hallatán azonban őket is megragadja e csodálatos hang varázsa. Az operaénekesnő húszéves korától kezdve aktív szereplője a komolyzenei életnek. Magyarországi bemutatkozása után a milánói Scala-ban és a New York-i Metropolitan-ben aratott sikerei tették világhírűvé, és számos nagy sikerű lemeze jelent meg.

Hatalmas várakozásnak tesz eleget a gyönyörű hangú operaénekesnő november 13-án, Szilvia napon megjelenő új szólólemezével. A nyilvánosságtól hosszabb időre visszavonult művésznő most új dalok remekbe szabott gyűjteményével örvendezteti meg hazai közönségét, amelynek világszerte ismert darabja a lemez címét is ihlető Ave Maria. A lemez különlegessége, hogy ezúttal nem klasszikus operák női szerepeiben, hanem a komolyzene világát idéző, azonban kissé könnyedebb hangvételű dalokban hallhatjuk viszont az énekesnőt. A lemez mind tartalmában, mind megjelenésében a művésznő egyéniségét tükrözi: a dalok a hit, az érzelmek, a művészet témáit fogják át, a lemezborítón pedig egy önarckép szerepel Sass Sylvia ecsetvonásaival. Ebben a CD-kötetben egy válogatást is bemutatnak az operaénekesnő képzőművészeti alkotásaiból, amelyek méltó illusztrációi a gyönyörű zeneműveknek.

A lemez elkészítésében zeneszerzőként nem kisebb rangú egyéniség vesz részt, mint Wolf Péter, akinek nevéhez számos táncdal, szimfonikus átirat fűződik. A magas színvonalú zenei anyag szövegét hazánk egyik legismertebb és legtermékenyebb dalszövegírója, Sztevanovity Dusán szerzi, akinek elmélyült és érzelmekben gazdag lírája méltó aláfestése a Sass Sylvia által énekelt zeneműveknek. A repertoár a közelgő Karácsonyi ünnepeken is kiváló zenei aláfestést nyújthat az igényes hallgatóközönség számára.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Meghalt Andy Vajna

A filmipari kormánybiztos hosszú betegség után hunyt el.
Zenés színház

Sonya Yoncheva: „Mernünk kell élni a lehetőségekkel”

Mimì, Violetta, Tosca vagy Médeia – az operairodalom legjelentősebb női szerepeit énekli a világ legnagyobb színpadain, osztatlan sikerrel. Az Opera idei tematikus évadához kapcsolódó Olasz Estély sztárvendége a Maria Callas utódjaként is emlegetett bolgár szoprán, Sonya Yoncheva.
Plusz

Megépítették a hangszereket, amiket Bosch a Gyönyörök kertjén ábrázolt

És kiderült, hogy pokolian szólnak. Nem véletlenül, hiszen az 1500 táján készült triptichon Pokol szárnyán találhatóak.
Klasszikus

Ez a nagybőgő elfér egy kézitáskában

A nagybőgősnek soha nem könnyű dolog az utazás, ezen segít a TravelBass nevű olasz cég. Persze egy kis trükk van a dologban.
Zenés színház

Signor Crescendo

Százötven éve hunyt el Gioachino Rossini. Ebből az alkalomból felavatták a zeneszerző mellszobrát a korszerűsítés alatt és állványok mögött álló Operaházban, ahol a dalszínház énekesei kedvenc áriáik előadásával tisztelegtek az olasz mester előtt.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus magazin

Ilyen lenne a #10éveskihívás kedvenc zeneszerzőinkkel

A közösségi médiában hódít a 10 éves kihívás, azaz a #10yearschallange. Megnéztük, milyen lenne, ha a legnagyobb zeneszerzők is posztolnának fotót és szöveget.
Klasszikus óbudai danubia zenekar

Baráth Emőke és az Óbudai Danubia koncertjét közvetítjük élőben

Pénteken este Händel műveiből ad koncertet a világszerte ismert magyar énekesnő az ÓDZ kíséretével. Ha nem tud ott lenni a BMC-ben, kövesse az eseményt a Fidelio Facebook oldalán.
Klasszikus magazin

Így szóltak azok a hangszerek, amikre Mozart, Haydn, Händel vagy Beethoven komponáltak

A Felvilágosodás Korának Zenekara jóvoltából most egyesével meghallgathatjuk, milyen hangszerekre írták műveiket a legnagyobb klasszicista és barokk szerzők.
Klasszikus ajánló

Könnyed kortárs kalandok az Óbudai Társaskörben

A Budapest Saxophone Quartet szaxofonosaival folytatódik a kortárszenei sorozat, először ad magyar nyelvű sanzonestet Szilágyi Enikő, lesz filmvetítés, visszatérnek Seress Rezső-slágerei, nem maradnak el az operarészletek, lesz medley és mashup – az Óbudai Társaskör februári kínálatából szemezgettünk.
Klasszikus ajánló

Berlioz ritkán hallható brácsaversenyét adja elő Szűcs Máté

A Harold Itáliában is elhangzik a Nemzeti Filharmonikusok koncertjén, amelyet a Müpa után a Pesti Vigadóban is megismétel az együttes.