Klasszikus

Az adakozás etűdje

2008.11.15. 00:00
Ajánlom
A Dohnányi Ernő Zeneiskola és az Etűd Zenei Alapítvány, Dr. Mester László polgármester védnökségével jótékonysági hangversenysorozatot és közadakozási akciót hirdetett meg az új zeneiskolai épület, és benne a 4-600 férőhelyes hangversenyterem javára.

A neves előadóművészek honorárium nélkül vállalták a fellépést az öt koncertből álló sorozatban, a támogatói jegyek és bérletek eladásából befolyó bevételt az Etűd Zenei Alapítvány alszámlájára utalják. A felajánlások és adományok gyűjtésére mind a Kerületi Önkormányzat, mind az Etűd Zenei Alapítvány egy elkülönített számlát hozott létre. Az adakozást a zeneiskola tantestülete kezdte, a szeptember 27-i koncert 1.800.000,- Ft-os bevételéből 560.000 Ft értékben vásárolt támogató jegyeket és bérleteket.

Az Önkormányzat által nyitott számla adatai; számla megnevezése: Közoktatási Intézmény építése, felújítása; számlaszám: 10918001-00000002-39950769
Az Etűd Zenei Alapítvány által nyitott számla adatai: adószám - 19700155-1-43, számlaszám 10918001-00000025-86530021

(2008. szeptember 27. 18:00 Pestszentlőrinci Sportcsarnok (Budapest) - A Liszt Ferenc Kamarazenekar jótékonysági koncertje
Km.: Boldoczki Gábor, Pálfaly Tamás (trombita), Fenyő László (gordonka); Hangversenymester: Rolla János

2008. november 16. 18:00 Pestszentimrei Sportkastély (Budapest) - Benkó Dixieland Band

2009. február 7. 18:00 Pestszentlőrinci Sportcsarnok (Budapest) - Hot Jazz Band, Four Fathers Énekegyüttes; km.: Hot Jazz Band (tagjai: Bényei Tamás/trombita, bendzsó, ének, zenekarvez., Berta Zsolt/harsona, Galbács István/dob, Juhász Zoltán/bőgő, Fodor László/klarinét, altszaxofon, Szili Róbert/gitár), Four Fathers Énekegyüttes (tagjai: Boros Sándor/tenor, szájkürt, taps, fütty, ováció, Mukli Gyula/tenor, szájzongora, torokgitár, fogcintányér, Batki László/baritno, szájcselló, ajakszaxofon, nyelvdob, Frech' Zoltán/basszus, szájbőgő, pofatuba, garatharsona)

2009. május 23. 18:00 Pestszentimrei Sportkastély (Budapest) - Budafoki Dohnányi Zenekar, Budapesti Akadémiai Kórustársaság; vez.: Hollerung Gábor

2009. júniusa Budapest Klezmer Band, Bókay-kert)

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Elmaradnak a Billy Elliot előadásai

Tizenöt előadás marad el a két éve futó Billy Elliotból. A közelmúltban kormányközeli oldalról kritizált musicalnek egy ezernyolcszáz férőhelyes színházat kellene megtöltenie gyakran naponta kétszer.
Vizuál

Amit ne hagyjon ki a Múzeumok Éjszakáján

Hasznos tudnivalók és szerkesztőségünk tagjainak tippjei.
Színház

Működik a kémia Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka között

Megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok új Shakespeare-bemutatójának, a Rómeó és Júlia próbái Hegedűs D. Géza vezetésével.
Zenés színház

Lőrinczy György: Ezen az úton mennék tovább

Az Operettszínház főigazgatója büszke arra, hogy sokszínű intézményt vezethet és újfajta közönséget vonz a színházuk. A kultura.hu-nak adott interjúban azt is bejelentette, újra pályázik a vezetői pozícióra.
Klasszikus

„A kezdetekben minden zene kamarazene volt”

Kokas Katalin és Kelemen Barnabás világhírű hegedűművészek által alapított Fesztiválakadémiát július 23-29-ig rendezik a Liszt Ferenc Zeneakadémián.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus humor

Molto scherzando: Ilyen, ha a karmester szelfibotra cseréli a pálcát

Persze csak a Photoshop segítségével, egy komoly karmester soha nem tenne ilyet!
Klasszikus

Ez a klarinétos nem jutott be álmai iskolájába, mert a barátnője hamis elutasító levelet küldött neki

Szegény Eric Abramovitz hétéves kora óta egy Los Angeles-i konzervatóriumban akart tanulni, de a barátnője nem akarta, hogy a fiú olyan messze költözzön tőle, és akcióba lépett.
Klasszikus ajánló

Fidelio Klasszik: Ha leszáll az éj, írni kezd

A Fidelio és a Klasszik Rádió 92.1 közös magazinműsorának június 23-i adásában vendégünk lesz Érdi Szabó Márta, Dr. Földvári-Oláh Csaba, Horváth János Antal és Vaskor Gréta.
Klasszikus hír

Magyar Örökség Díjat kap az Óbudai Danubia Zenekar

A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő együttest az MTA dísztermében tüntetik ki szombaton további hat díjazottal együtt.
Klasszikus hír

Senki nem akart négyoldalas Mozart-kéziratot venni 163 millióért

A Figaro házassága utolsó felvonásának egyik zenei vázlata az előzetes becslések szerint 500 ezer euróért kelhetett volna el egy árverésen. Nem vette meg senki.