Klasszikus

Az adakozás etűdje

2008.11.15. 00:00
Ajánlom
A Dohnányi Ernő Zeneiskola és az Etűd Zenei Alapítvány, Dr. Mester László polgármester védnökségével jótékonysági hangversenysorozatot és közadakozási akciót hirdetett meg az új zeneiskolai épület, és benne a 4-600 férőhelyes hangversenyterem javára.

A neves előadóművészek honorárium nélkül vállalták a fellépést az öt koncertből álló sorozatban, a támogatói jegyek és bérletek eladásából befolyó bevételt az Etűd Zenei Alapítvány alszámlájára utalják. A felajánlások és adományok gyűjtésére mind a Kerületi Önkormányzat, mind az Etűd Zenei Alapítvány egy elkülönített számlát hozott létre. Az adakozást a zeneiskola tantestülete kezdte, a szeptember 27-i koncert 1.800.000,- Ft-os bevételéből 560.000 Ft értékben vásárolt támogató jegyeket és bérleteket.

Az Önkormányzat által nyitott számla adatai; számla megnevezése: Közoktatási Intézmény építése, felújítása; számlaszám: 10918001-00000002-39950769
Az Etűd Zenei Alapítvány által nyitott számla adatai: adószám - 19700155-1-43, számlaszám 10918001-00000025-86530021

(2008. szeptember 27. 18:00 Pestszentlőrinci Sportcsarnok (Budapest) - A Liszt Ferenc Kamarazenekar jótékonysági koncertje
Km.: Boldoczki Gábor, Pálfaly Tamás (trombita), Fenyő László (gordonka); Hangversenymester: Rolla János

2008. november 16. 18:00 Pestszentimrei Sportkastély (Budapest) - Benkó Dixieland Band

2009. február 7. 18:00 Pestszentlőrinci Sportcsarnok (Budapest) - Hot Jazz Band, Four Fathers Énekegyüttes; km.: Hot Jazz Band (tagjai: Bényei Tamás/trombita, bendzsó, ének, zenekarvez., Berta Zsolt/harsona, Galbács István/dob, Juhász Zoltán/bőgő, Fodor László/klarinét, altszaxofon, Szili Róbert/gitár), Four Fathers Énekegyüttes (tagjai: Boros Sándor/tenor, szájkürt, taps, fütty, ováció, Mukli Gyula/tenor, szájzongora, torokgitár, fogcintányér, Batki László/baritno, szájcselló, ajakszaxofon, nyelvdob, Frech' Zoltán/basszus, szájbőgő, pofatuba, garatharsona)

2009. május 23. 18:00 Pestszentimrei Sportkastély (Budapest) - Budafoki Dohnányi Zenekar, Budapesti Akadémiai Kórustársaság; vez.: Hollerung Gábor

2009. júniusa Budapest Klezmer Band, Bókay-kert)

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Zenés színház

Drámai kontúrok, finom árnyalatok – Richard Strauss Elektrája a Bajor Állami Operában

A legendás német rendező, Herbert Wernicke 1997-ben bemutatott Elektra-produkciója az idei évadban is szerepelt a Bajor Állami Opera műsorán, a produkció parádés szereposztással és kimeríthetetlen művészi energiával került színre.
Jazz/World

Engedd, hogy a dolgok megtörténjenek veled! – születésnapi beszélgetés Horgas Eszterrel

„Úgy érzem, másképp fuvolázom. Mást gondolok minden egyes hangról, mint korábban” – vallotta meg interjúnkban Horgas Eszter, aki A nő arcai címmel ad koncertet – Koós Réka társaságában – augusztus 2-án, a Városmajori Szabadtéri Színpadon.
Könyv

Több mint tizenöt év kutatás és felkészülés előzte meg Grecsó Krisztián új regényét

Novemberben jelenik meg a József Attila-díjas író, költő legújabb, Apám üzent című család- és identitásregénye, amelyben a szerző a családi múlt felkutatására tesz kísérletet.
Jazz/World

„A zene lényege a töltekezés” – beszélgetés Weisz Gábor jazzszaxofonossal

A koronavírus idején asztalosnak állt, de az állandóan zsongó kereskedelmi rádió elkergette a műhelyből. Szerencsére Weisz Gábor ismét a szaxofonjával keresi a kenyerét. Számos formációban játszik, egyre sikeresebb, és már pontosan tudja, hogy a zene nem csak technikai tudásból áll.
Színház

Elhunyt Dobos Ildikó színművész

A Jászai Mari-díjas színművész hosszan tartó betegség után, 82 éves korában hunyt el. Drámai erejű alakításaira az eszköztelenség, a szereppel való teljes azonosulás volt jellemző.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Klasszikus hír

Huszadik alkalommal rendezik meg a Crescendo Nyári Akadémiát

Július 21-én kezdődik a 20. Crescendo Nyári Akadémia és Fesztivál, melyre rekordszámú hallgató jelentkezett, hogy a mesterkurzus és fellépéseik által fejlődhessenek, és közösen ünnepelhessék a jubileumi eseménysorozatot.
Klasszikus ajánló

Európai és argentin tánczenék találkozása – Pápán lép fel a Pannon Ifjúsági Zenekar

Július utolsó előtti vasárnapján különleges zenei programra várja a hallgatóságot a Pannon Ifjúsági Zenekar Pápán, a lenyűgöző Esterházy-kastély udvarán: az elmúlt évszázadok dél-amerikai és európai zenéje ad egymásnak randevút az együttes tolmácsolásában.
Klasszikus kritika

Világrengető dallamok – az elmúlt száz évből származó zenéket játszottak a Berlini Konzerthausban

A modern kor mesterművei – ezzel a címmel hirdette évadzáró koncertjét a Berlini Konzerthaus Zenekara. Az együttes idén nagy hangsúlyt fektetett a 20-21. századi alkotásokra, már a szezon elején is hangversenyt szenteltek a témának.
Klasszikus hír

Osztrák és román versenyzők nyertek az 5. Fehér Ilona Nemzetközi Hegedűversenyen

A Kokas Katalin és Kelemen Barnabás által kilenc éve életre hívott Fesztivál Akadémia Budapest keretében rendezték meg július 4. és 14. között Budapesten a 22 év alattiaknak szóló 5. Fehér Ilona Nemzetközi Hegedűversenyt.
Klasszikus ajánló

Idén is régizenei hétvégék várják a közönséget Eszterházán

Idén nyáron is Eszterházára invitálja a közönséget a Haydneum – Magyar Régizenei Központ, ahol július 19. és augusztus 25. között hat hétvégén keresztül magas színvonalú, korhű hangszeres régizenei hangversenyeket rendeznek.