Klasszikus

Az adakozás etűdje

2008.11.15. 00:00
Ajánlom
A Dohnányi Ernő Zeneiskola és az Etűd Zenei Alapítvány, Dr. Mester László polgármester védnökségével jótékonysági hangversenysorozatot és közadakozási akciót hirdetett meg az új zeneiskolai épület, és benne a 4-600 férőhelyes hangversenyterem javára.

A neves előadóművészek honorárium nélkül vállalták a fellépést az öt koncertből álló sorozatban, a támogatói jegyek és bérletek eladásából befolyó bevételt az Etűd Zenei Alapítvány alszámlájára utalják. A felajánlások és adományok gyűjtésére mind a Kerületi Önkormányzat, mind az Etűd Zenei Alapítvány egy elkülönített számlát hozott létre. Az adakozást a zeneiskola tantestülete kezdte, a szeptember 27-i koncert 1.800.000,- Ft-os bevételéből 560.000 Ft értékben vásárolt támogató jegyeket és bérleteket.

Az Önkormányzat által nyitott számla adatai; számla megnevezése: Közoktatási Intézmény építése, felújítása; számlaszám: 10918001-00000002-39950769
Az Etűd Zenei Alapítvány által nyitott számla adatai: adószám - 19700155-1-43, számlaszám 10918001-00000025-86530021

(2008. szeptember 27. 18:00 Pestszentlőrinci Sportcsarnok (Budapest) - A Liszt Ferenc Kamarazenekar jótékonysági koncertje
Km.: Boldoczki Gábor, Pálfaly Tamás (trombita), Fenyő László (gordonka); Hangversenymester: Rolla János

2008. november 16. 18:00 Pestszentimrei Sportkastély (Budapest) - Benkó Dixieland Band

2009. február 7. 18:00 Pestszentlőrinci Sportcsarnok (Budapest) - Hot Jazz Band, Four Fathers Énekegyüttes; km.: Hot Jazz Band (tagjai: Bényei Tamás/trombita, bendzsó, ének, zenekarvez., Berta Zsolt/harsona, Galbács István/dob, Juhász Zoltán/bőgő, Fodor László/klarinét, altszaxofon, Szili Róbert/gitár), Four Fathers Énekegyüttes (tagjai: Boros Sándor/tenor, szájkürt, taps, fütty, ováció, Mukli Gyula/tenor, szájzongora, torokgitár, fogcintányér, Batki László/baritno, szájcselló, ajakszaxofon, nyelvdob, Frech' Zoltán/basszus, szájbőgő, pofatuba, garatharsona)

2009. május 23. 18:00 Pestszentimrei Sportkastély (Budapest) - Budafoki Dohnányi Zenekar, Budapesti Akadémiai Kórustársaság; vez.: Hollerung Gábor

2009. júniusa Budapest Klezmer Band, Bókay-kert)

Programkereső

Legnépszerűbb

Könyv

Tóth Krisztina és Az arany ember: Hogyan jutottunk idáig?

Be akarja tiltani Jókait? Ki a felelős azért, hogy most mindenki irodalom kapcsán „anyázik” az interneten? Megválaszolunk mindent, amit tudni akar, de eddig nem mert megkérdezni Tóth Krisztina és a Jókai-rajongók összecsapásáról.
Vizuál

Lenyűgöző és groteszk életképeken elevenedik meg a szocializmus Budapestje

Ezernyolcszáz fotó került fel a Fortepan archívumába, amiket Kereki Sándor fotós, újságíró készített a hatvan-hetvenes években. Nézze meg galériánkat!
Klasszikus

Időkapszulát helyeztek el a Magyar Zene Házában

Befejező szakaszához ért a Liget Budapest projektben épülő Magyar Zene Háza kivitelezése, ebből az alkalomból pénteken az utókornak szánt üzenetekkel teli időkapszulát helyeztek el a decemberben megnyíló épület padlóburkolata alá.
Színház

Az Alkotmánybíróság elé kerül az SZFE modellváltásának ügye

A Fővárosi Törvényszék az SZFE modellváltását előkészítő törvény semmissé tételét indítványozza az Alkotmánybíróság előtt. Erről az SZFE HÖK tájékoztatta a nyilvánosságot péntek este.
Vizuál

Stork Natasa: „Eddig három olyan nemzetközi díjat kaptam, amit postán küldtek el”

Szerdán kezdetét vette a 71. Berlinale a European Shooting Stars 2021 Kick Off rendezvénnyel, amely azzal a céllal jött létre, hogy bemutassa az adott év legtehetségesebb fiatal színészeit és színésznőit a filmvilág nagyjainak. Köztük van Stork Natasa is, aki budapesti otthonában ülve fogadja három napot át a világsajtót és a legnevesebb casting ügynökségeket.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus hír

Időkapszulát helyeztek el a Magyar Zene Házában

Befejező szakaszához ért a Liget Budapest projektben épülő Magyar Zene Háza kivitelezése, ebből az alkalomból pénteken az utókornak szánt üzenetekkel teli időkapszulát helyeztek el a decemberben megnyíló épület padlóburkolata alá.
Klasszikus hír

Szomorú nóta kíséretében hagyta el VII. kerületi próbahelyét a 100 Tagú Cigányzenekar

A zenekar tizenkét év után költözött ki az erzsébetvárosi próbahelyről, miután nem fogadták el a kerület vezetése által kínált megoldást – írta meg a Telex.hu.
Klasszikus ajánló

Virtuóz fiatalokkal ad koncertet a Liszt Ferenc Kamarazenekar

Online koncertet ad a Liszt Ferenc Kamarazenekar február 26-án. A szólisták közül a legfiatalabb 11 éves, mindannyiukat számos díjjal ismerték már el, és van köztük, aki a világhírű Carnegie Hallban is fellépett.
Klasszikus ajánló

Feltörekvő magyar karmester a Müpa színpadán

A közelmúltban rangos karmesterversenyt nyert Hontvári Gábor, aki most a Nemzeti Filharmonikusokat vezényli február 25-én a Müpában. Az online esemény igazi zenei csemegének ígérkezik.
Klasszikus gyász

Elhunyt Magyar Gábor gordonkaművész

Életének 60. évében, 2021. február 23-án súlyos betegség után elhunyt Magyar Gábor, az Opera Zenekar gordonkaművésze.