Klasszikus

Az Almássy Téri Szabadidőközpont felébredt Csipkerózsika-álmából

2005.10.01. 00:00
Ajánlom
A korábban városszerte nagy népszerűségnek örvendő, de az elmúlt néhány évben megcsappant közönségű szabadidőközpont októbertől újra műsorokkal, koncertekkel várja látogatóit. Az új szervezőgárda célja, hogy az Almássy Téri Szabadidőközpont újra Budapest egyik kulturális színfoltja legyen.

Az elmúlt két hónapban az épületben elvégezték azokat az átalakítási munkálatokat, amelyek szükségessé váltak ahhoz, hogy újra nagyszabású koncerteket és rendezvényeket lehessen tartani falai között. A nagytermet hangszigeteléssel és új padlózattal látták el, valamint a modern igényeknek megfelelő hangtechnikát építettek be. Ezt kiegészítve, erősítve egy kávéházat is kialakítottak, ahol estéről-estére az ’50-es évek kellemes környezetében és minőségi kiszolgálás mellett élvezhetik a vendégek a kisszínpad jazz koncertjeit, színielőadásait.

A Ház újra a kultúrára esküdött fel, de egy fiatalos gondolkodású, a rendezvényirányításban, reklám-, illetve PR-tevékenységekben, programszervezésben sok tapasztalattal bíró csapat visz új energiát és lelkesedést falai közé. Ennek megfelelően nagyon színes és impozáns programsort állítottak össze a nyitó októberi hónapra. Megtalálható benne könnyűzenei, komolyzenei koncert, jazz és népzene - rendszeres heti és alkalmi jelleggel egyaránt. Megkezdi működését a Teltház Színház, műsorában felnőtt és gyermekszínházi előadásokkal és bábműsorokkal. A népzene és néptánc szerelmeseinek továbbra is otthonául szolgál a helyszín, építve a legjobb zenészekre és hangulatra.

Ennek eléréséhez a kiindulópont a sok jó program, de feltétlenül szükséges az is, hogy az érdeklődők értesüljenek kínálatunkról.
Ehhez kérjük az Önök segítségét. Támogatásukkal elérhetjük, hogy egy olyan hely kerüljön be újra a köztudatba, mely szinte mindenkinek kínál olyan programot, ami örömére szolgál.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Nyomozás az Operában – akcióban a jogi osztály

Noha az egyik legfelemelőbb érzés kétségkívül a művészeket illeti, amikor a színpadon megcsillogtathatják tudásukat, majd fürdőzhetnek a közönség jól megérdemelt elismerésében, mégis, ahhoz, hogy ez létrejöhessen, többek között az Opera jogi csapatának hathatós közreműködésére is szükség van.
Színház

Végigsöpör a tao-változások előszele a színházi szakmán

Az Orlai Produkciós Iroda és a Veres1Színház is csatlakozott a vészharangot megkongató magánszínházakhoz, akik a társasági adókból történő kultúratámogatási lehetőség megszűnése miatt kerültek nehéz helyzetbe.
Vizuál

Színházi reklámfogás volt a megtalált Picasso-festmény

Hamisnak bizonyultak a hat éve ellopott Picasso-festmény felbukkanásáról szóló hírek. A kép megtalálását bejelentő holland írónő elmondása szerint "tréfa áldozata lett". Egy belgiumi színházi produkció alkotói közölték, hogy ők csapták be a megtalálót és hamisítvány a Romániában talált, Picassónak tulajdonított festmény - közölte a holland NOS televízió.
Színház

A Magvető Café-ban is elmaradnak a tervezett bemutatók januártól

A kulturális tao-támogatás megvonása a Magvető Cafét is érzékenyen érinti. Közleményükben arról írnak, januártól biztosan elmaradnak a tervezett saját előadások.
Zenés színház

A hazai zenés színház „mindenese”: Szemenyei János

Színész és zeneszerző egy személyben, aki igazi otthonát a zenés színpadokon találta meg. Szemenyei János Kult50-ben megjelent portréja.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

Ismét tehetséges fiataloké az Óbudai Társaskör színpada

Gitármuzsika, az év fiatal jazz-zenészei és olaszmánia Óbudán.
Klasszikus érdi tamás

Miért nem vették fel a Zeneakadémiára ezt a tehetséges zongoristát?

Ezt kérdezte a legendás Leon Fleisher, amikor először találkozott Érdi Tamással. A torontói Királyi Konzervatórium zongora tanszakán látássérültként is elfogadták a fiatalember jelentkezését, ezt a napot örökíti meg a következő szemelvényünk a zongoraművészről szóló könyvből.
Klasszikus nfz

A zene ajándék

A Nemzeti Filharmonikus Zenekar és a Nemzeti Énekkar 2018/2019. évadának koncertjeire már feltölthető ajándékkártyával is vásárolhatóak jegyek.
Klasszikus la scala

Nyolc percen át ünnepelték Kurtág operáját, a zeneszerző rádión hallgatta az előadást

Nyolc percig tapsolta Kurtág György első operájának ősbemutatóját a Scala milánói operaház közönsége csütörtök este - számolt be a Corriere della Sera olasz napilap a többnyire szakmai közönség előtt tartott előadásról.
Klasszikus ajánló

Fidelio Klasszik: Mozgássérült sportoló és siket színésznő is fellép Frenáknál

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának november 17-i adásában vendégünk lesz Rohmann Ditta gornodkaművész, Borbély László zongoraművész, Frenák Pál koreográfus, Horváth László, a Fonó igazgatója.