Klasszikus

Az Almássy Téri Szabadidőközpont felébredt Csipkerózsika-álmából

2005.10.01. 00:00
Ajánlom
A korábban városszerte nagy népszerűségnek örvendő, de az elmúlt néhány évben megcsappant közönségű szabadidőközpont októbertől újra műsorokkal, koncertekkel várja látogatóit. Az új szervezőgárda célja, hogy az Almássy Téri Szabadidőközpont újra Budapest egyik kulturális színfoltja legyen.

Az elmúlt két hónapban az épületben elvégezték azokat az átalakítási munkálatokat, amelyek szükségessé váltak ahhoz, hogy újra nagyszabású koncerteket és rendezvényeket lehessen tartani falai között. A nagytermet hangszigeteléssel és új padlózattal látták el, valamint a modern igényeknek megfelelő hangtechnikát építettek be. Ezt kiegészítve, erősítve egy kávéházat is kialakítottak, ahol estéről-estére az ’50-es évek kellemes környezetében és minőségi kiszolgálás mellett élvezhetik a vendégek a kisszínpad jazz koncertjeit, színielőadásait.

A Ház újra a kultúrára esküdött fel, de egy fiatalos gondolkodású, a rendezvényirányításban, reklám-, illetve PR-tevékenységekben, programszervezésben sok tapasztalattal bíró csapat visz új energiát és lelkesedést falai közé. Ennek megfelelően nagyon színes és impozáns programsort állítottak össze a nyitó októberi hónapra. Megtalálható benne könnyűzenei, komolyzenei koncert, jazz és népzene - rendszeres heti és alkalmi jelleggel egyaránt. Megkezdi működését a Teltház Színház, műsorában felnőtt és gyermekszínházi előadásokkal és bábműsorokkal. A népzene és néptánc szerelmeseinek továbbra is otthonául szolgál a helyszín, építve a legjobb zenészekre és hangulatra.

Ennek eléréséhez a kiindulópont a sok jó program, de feltétlenül szükséges az is, hogy az érdeklődők értesüljenek kínálatunkról.
Ehhez kérjük az Önök segítségét. Támogatásukkal elérhetjük, hogy egy olyan hely kerüljön be újra a köztudatba, mely szinte mindenkinek kínál olyan programot, ami örömére szolgál.

Programkereső

Legnépszerűbb

Plusz

Megépítették a hangszereket, amiket Bosch a Gyönyörök kertjén ábrázolt

És kiderült, hogy pokolian szólnak. Nem véletlenül, hiszen az 1500 táján készült triptichon Pokol szárnyán találhatóak.
Zenés színház

Spielberg egy 17 éves, ismeretlen lányt választott a West Side Story női főszerepére

Steven Spielberg egy nyílt szereplőválogatáson feltűnt, ismeretlen 17 éves lányra bízta Maria szerepét a West Side Story új filmes feldolgozásában.
Klasszikus

Ilyen lenne a #10éveskihívás kedvenc zeneszerzőinkkel

A közösségi médiában hódít a 10 éves kihívás, azaz a #10yearschallenge. Megnéztük, milyen lenne, ha a legnagyobb zeneszerzők is posztolnának fotót és szöveget.
Vizuál

A naiv festő, aki egy szenttől kapta tudását

60 év felett kezdett el festeni, és úgy vált az egyik meghatározó roma művésszé itthon, hogy csak két általánost végzett el. Balázs Jánosnak nem volt könnyű élete, de mindig elfogadta sorsát - egyedül az alkotás érdekelte.
Klasszikus

Így szóltak azok a hangszerek, amikre Mozart, Haydn, Händel vagy Beethoven komponáltak

A Felvilágosodás Korának Zenekara jóvoltából most egyesével meghallgathatjuk, milyen hangszerekre írták műveiket a legnagyobb klasszicista és barokk szerzők.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus hollywood

Gustavo Dudamel csillagot kapott a Hollywoodi Hírességek Sétányán

Ráadásul John Williams azt mondta rá, hogy egy géniusz.
Klasszikus galéria

Ismerd meg a fényképészt, aki utánozhatatlan fotókat készít klasszikus zenészekről

Vízben ázó cselló, fegyverként használt fagottok, a térben eltévedt vonósnégyes. Nikolaj Lund fotóművészete minden, csak nem unalmas.
Klasszikus hír

Ők kaptak KÓTA-díjat idén

Erdei Péter, Szabó Dénes és Fekete Gyula is KÓTA-díjat kapott. Mutatjuk a teljes listát!
Klasszikus hír

Lajtha-díjjal tüntették ki Balog József zongoraművészt

Balog József zongoraművész vehette át a Lajtha László Alapítvány Kuratóriumának díját a magyar kultúra napján Budapesten, a Bartók Rádió Lajtha-emlékkoncertjén.
Klasszikus magazin

Ilyen lenne a #10éveskihívás kedvenc zeneszerzőinkkel

A közösségi médiában hódít a 10 éves kihívás, azaz a #10yearschallenge. Megnéztük, milyen lenne, ha a legnagyobb zeneszerzők is posztolnának fotót és szöveget.