Klasszikus

Az Almássy Téri Szabadidőközpont felébredt Csipkerózsika-álmából

2005.10.01. 00:00
Ajánlom
A korábban városszerte nagy népszerűségnek örvendő, de az elmúlt néhány évben megcsappant közönségű szabadidőközpont októbertől újra műsorokkal, koncertekkel várja látogatóit. Az új szervezőgárda célja, hogy az Almássy Téri Szabadidőközpont újra Budapest egyik kulturális színfoltja legyen.

Az elmúlt két hónapban az épületben elvégezték azokat az átalakítási munkálatokat, amelyek szükségessé váltak ahhoz, hogy újra nagyszabású koncerteket és rendezvényeket lehessen tartani falai között. A nagytermet hangszigeteléssel és új padlózattal látták el, valamint a modern igényeknek megfelelő hangtechnikát építettek be. Ezt kiegészítve, erősítve egy kávéházat is kialakítottak, ahol estéről-estére az ’50-es évek kellemes környezetében és minőségi kiszolgálás mellett élvezhetik a vendégek a kisszínpad jazz koncertjeit, színielőadásait.

A Ház újra a kultúrára esküdött fel, de egy fiatalos gondolkodású, a rendezvényirányításban, reklám-, illetve PR-tevékenységekben, programszervezésben sok tapasztalattal bíró csapat visz új energiát és lelkesedést falai közé. Ennek megfelelően nagyon színes és impozáns programsort állítottak össze a nyitó októberi hónapra. Megtalálható benne könnyűzenei, komolyzenei koncert, jazz és népzene - rendszeres heti és alkalmi jelleggel egyaránt. Megkezdi működését a Teltház Színház, műsorában felnőtt és gyermekszínházi előadásokkal és bábműsorokkal. A népzene és néptánc szerelmeseinek továbbra is otthonául szolgál a helyszín, építve a legjobb zenészekre és hangulatra.

Ennek eléréséhez a kiindulópont a sok jó program, de feltétlenül szükséges az is, hogy az érdeklődők értesüljenek kínálatunkról.
Ehhez kérjük az Önök segítségét. Támogatásukkal elérhetjük, hogy egy olyan hely kerüljön be újra a köztudatba, mely szinte mindenkinek kínál olyan programot, ami örömére szolgál.

Programkereső

Legnépszerűbb

Könyv

Tóth Krisztina és Az arany ember: Hogyan jutottunk idáig?

Be akarja tiltani Jókait? Ki a felelős azért, hogy most mindenki irodalom kapcsán „anyázik” az interneten? Megválaszolunk mindent, amit tudni akar, de eddig nem mert megkérdezni Tóth Krisztina és a Jókai-rajongók összecsapásáról.
Vizuál

Lenyűgöző és groteszk életképeken elevenedik meg a szocializmus Budapestje

Ezernyolcszáz fotó került fel a Fortepan archívumába, amiket Kereki Sándor fotós, újságíró készített a hatvan-hetvenes években. Nézze meg galériánkat!
Klasszikus

Időkapszulát helyeztek el a Magyar Zene Házában

Befejező szakaszához ért a Liget Budapest projektben épülő Magyar Zene Háza kivitelezése, ebből az alkalomból pénteken az utókornak szánt üzenetekkel teli időkapszulát helyeztek el a decemberben megnyíló épület padlóburkolata alá.
Színház

Az Alkotmánybíróság elé kerül az SZFE modellváltásának ügye

A Fővárosi Törvényszék az SZFE modellváltását előkészítő törvény semmissé tételét indítványozza az Alkotmánybíróság előtt. Erről az SZFE HÖK tájékoztatta a nyilvánosságot péntek este.
Vizuál

Stork Natasa: „Eddig három olyan nemzetközi díjat kaptam, amit postán küldtek el”

Szerdán kezdetét vette a 71. Berlinale a European Shooting Stars 2021 Kick Off rendezvénnyel, amely azzal a céllal jött létre, hogy bemutassa az adott év legtehetségesebb fiatal színészeit és színésznőit a filmvilág nagyjainak. Köztük van Stork Natasa is, aki budapesti otthonában ülve fogadja három napot át a világsajtót és a legnevesebb casting ügynökségeket.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus hír

Időkapszulát helyeztek el a Magyar Zene Házában

Befejező szakaszához ért a Liget Budapest projektben épülő Magyar Zene Háza kivitelezése, ebből az alkalomból pénteken az utókornak szánt üzenetekkel teli időkapszulát helyeztek el a decemberben megnyíló épület padlóburkolata alá.
Klasszikus hír

Szomorú nóta kíséretében hagyta el VII. kerületi próbahelyét a 100 Tagú Cigányzenekar

A zenekar tizenkét év után költözött ki az erzsébetvárosi próbahelyről, miután nem fogadták el a kerület vezetése által kínált megoldást – írta meg a Telex.hu.
Klasszikus ajánló

Virtuóz fiatalokkal ad koncertet a Liszt Ferenc Kamarazenekar

Online koncertet ad a Liszt Ferenc Kamarazenekar február 26-án. A szólisták közül a legfiatalabb 11 éves, mindannyiukat számos díjjal ismerték már el, és van köztük, aki a világhírű Carnegie Hallban is fellépett.
Klasszikus ajánló

Feltörekvő magyar karmester a Müpa színpadán

A közelmúltban rangos karmesterversenyt nyert Hontvári Gábor, aki most a Nemzeti Filharmonikusokat vezényli február 25-én a Müpában. Az online esemény igazi zenei csemegének ígérkezik.
Klasszikus gyász

Elhunyt Magyar Gábor gordonkaművész

Életének 60. évében, 2021. február 23-án súlyos betegség után elhunyt Magyar Gábor, az Opera Zenekar gordonkaművésze.