Klasszikus

Az Angelica Leánykar is Lisztre emlékezik

2011.08.17. 15:26
Ajánlom
Augusztus 26-án Kőszegen tart ünnepi koncertet a Gráf Zsuzsanna vezette kórus.

A hangversenyen olyan kiváló művészek működnek közre mint Bogányi Gergely Kossuth díjas zongoraművész és  Megyesi Swartz Lúcia operaénekesnő, valamint Debrecen és Szombathely egyetemeinek nő karai. Gráf Zsuzsanna Liszthez való kötődése gyermekkorára nyúlik vissza: Doborjánból, Liszt szülőfalujából származó édesapja miatt a lelki kötődés nem véletlen és kőszegi születésű révén sokszor elhaladt az egykori mozi előtt, ahol emléktába jelzi Liszt 1846. augusztus 26-i, ebben az épületben tartott fellépését.

Az este hatkor kezdődő koncert műsorán természetesen Liszt művei csendülnek fel. Aki azon a napon mégsem tud ellátogatni Kőszegre, a koncertet szeptember 4-én a nádasladányi kastélyban megismétlik.

Ünnepi koncert Liszt Ferenc tiszteletére

2011. augusztus 26. 17:00 Jézus Szíve-templom

Km.: Bogányi Gergely, Angelica Leánykar, Megyesi Schwarz Lúcia (ének), Stuller Géza (hegedű), Debreceni Egyetem Konzervatóriumának Bárdos Lajos Leánykara (karig.: Ordasi Péter), Savaria Egyetemi Központ Vegyeskarának Női Kara (karig.: Vinczeffy Adrienn)
Vez.: Gráf Zsuzsanna

Liszt: Harmonies de soir; Hymne de l'enfant a son réveil; Oh, quand je dors; O Meer im Abendstrahl; Un sospiro; La leggeriezza; Tantum ergo; O salutaris; Gebet; Ave Maria; Der 137. Psalm

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Ez a klarinétos nem jutott be álmai iskolájába, mert a barátnője hamis elutasító levelet küldött neki

Szegény Eric Abramovitz hétéves kora óta egy Los Angeles-i konzervatóriumban akart tanulni, de a barátnője nem akarta, hogy a fiú olyan messze költözzön tőle, és akcióba lépett.
Plusz

Művészettel az orvostanhallgatók kiégése ellen

Empatikusabbak, jobb a kapcsolatuk a betegekkel, kevésbé hajlamosak a depresszióra és jobban bírják a terhelést – egy kutatás szerint a művészeti és humán tárgyak ilyen hatással vannak a diákokra. Ehhez pedig az is elég, ha zenét hallgatnak, nem muszáj maguknak is játszani valamilyen hangszeren.
Zenés színház

Magasrangú francia kitüntetést kapott Jonas Kaufmann

A német tenor, aki továbbra is egy személyben látja el az előző generáció három tenorjának feladatait, a Művészi Érdemrend tiszti fokozatát kapta meg a franciáktól.
Tánc

Mesternő, nagybetűvel

Lőrinc Katalin egy személyben aktív táncos, pedagógus és teoretikus. Június 25-én a Müpában mutatkoznak be tanítványai, akik már az ő új oktatási metódusa szerint végeztek a Táncművészeti Egyetemen. Emellett nemrég megjelent, A test mint szöveg című könyvéről is beszélgettünk.
Tánc

„Ne játszd túl, de kevés se legyél!”

Két életük van: az egyik az általános iskolában kezdődik minden reggel, mint minden átlagos gyereké, a másik délután egykor a Madách Musical Táncművészeti Iskolában, ahol felveszik a balettcipőt és elkezdik próbálni a Billy Elliot – a Musical című darabot.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus fesztivál

A zene mellett a tánc és a képzőművészet is megjelenik a Zempléni Fesztiválon

A 10 napos rendezvény 37 helyszínen 60 programmal várja látogatókat augusztus 10. és 19. között.
Klasszikus humor

Molto scherzando: Ilyen, ha a karmester szelfibotra cseréli a pálcát

Persze csak a Photoshop segítségével, egy komoly karmester soha nem tenne ilyet!
Klasszikus

Ez a klarinétos nem jutott be álmai iskolájába, mert a barátnője hamis elutasító levelet küldött neki

Szegény Eric Abramovitz hétéves kora óta egy Los Angeles-i konzervatóriumban akart tanulni, de a barátnője nem akarta, hogy a fiú olyan messze költözzön tőle, és akcióba lépett.
Klasszikus ajánló

Fidelio Klasszik: Ha leszáll az éj, írni kezd

A Fidelio és a Klasszik Rádió 92.1 közös magazinműsorának június 23-i adásában vendégünk lesz Érdi Szabó Márta, Dr. Földvári-Oláh Csaba, Horváth János Antal és Vaskor Gréta.
Klasszikus hír

Magyar Örökség Díjat kap az Óbudai Danubia Zenekar

A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő együttest az MTA dísztermében tüntetik ki szombaton további hat díjazottal együtt.