Klasszikus

Az Angelica Leánykar is Lisztre emlékezik

2011.08.17. 15:26
Ajánlom
Augusztus 26-án Kőszegen tart ünnepi koncertet a Gráf Zsuzsanna vezette kórus.

A hangversenyen olyan kiváló művészek működnek közre mint Bogányi Gergely Kossuth díjas zongoraművész és  Megyesi Swartz Lúcia operaénekesnő, valamint Debrecen és Szombathely egyetemeinek nő karai. Gráf Zsuzsanna Liszthez való kötődése gyermekkorára nyúlik vissza: Doborjánból, Liszt szülőfalujából származó édesapja miatt a lelki kötődés nem véletlen és kőszegi születésű révén sokszor elhaladt az egykori mozi előtt, ahol emléktába jelzi Liszt 1846. augusztus 26-i, ebben az épületben tartott fellépését.

Az este hatkor kezdődő koncert műsorán természetesen Liszt művei csendülnek fel. Aki azon a napon mégsem tud ellátogatni Kőszegre, a koncertet szeptember 4-én a nádasladányi kastélyban megismétlik.

Ünnepi koncert Liszt Ferenc tiszteletére

2011. augusztus 26. 17:00 Jézus Szíve-templom

Km.: Bogányi Gergely, Angelica Leánykar, Megyesi Schwarz Lúcia (ének), Stuller Géza (hegedű), Debreceni Egyetem Konzervatóriumának Bárdos Lajos Leánykara (karig.: Ordasi Péter), Savaria Egyetemi Központ Vegyeskarának Női Kara (karig.: Vinczeffy Adrienn)
Vez.: Gráf Zsuzsanna

Liszt: Harmonies de soir; Hymne de l'enfant a son réveil; Oh, quand je dors; O Meer im Abendstrahl; Un sospiro; La leggeriezza; Tantum ergo; O salutaris; Gebet; Ave Maria; Der 137. Psalm

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Nézd meg online Szabó Magda Pilátusát a IV. Hét Domb Filmfesztiválon!

A koronavírus-járvány miatt az interneten tekintheti meg a közönség hétfőtől a IV. Hét Domb Filmfesztivál döntős filmjeit, és a rendezvény történetében először szavazhat is a döntőbe jutott alkotásokra - közölték a fesztivál szervezői.
Klasszikus

Elmarad a Nemzeti Filharmonikusok évadnyitó hangversenye

Nem tartják meg a Nemzeti Filharmonikus Zenekar szeptember 25-i koncertjét a Müpában, miután több tag kontaktusba került fertőzött személlyel.
Színház

Őrködjetek! – Léner Péter az SZFE-ügyről

Lapunkhoz eljuttatott levelében megszólalt az SZFE kapcsán a 84 éves Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas rendező, színigazgató, érdemes művész, akinek fia, Léner András is apja nyomdokaiba lépett: színész és rendező. A levelet változtatás nélkül közöljük!
Színház

A két pápa – Magyarországon először a Rózsavölgyiben

Vecsei H. Miklós igazi színászlegendákkal állítja színpadra XVI. Benedek és Ferenc pápa különleges kapcsolatát.
Színház

SZFE: a kuratórium pályázat nélkül nevezhet ki rektorhelyetteseket, akik az intézményt is vezethetik

"Kézi vezérlésre áll át a fenntartó, az SZFE eljárásokat indít" címmel adott ki közleményt a Színház- és Filmművészeti Egyetem miután egyoldalúan és visszamenőleg módosította a szervezeti és működési szabályzatot az új kuratórium, hogy ne kelljen pályázatot kiírni a rektorhelyettesek kinevezéséhez. Ráadásul lehetővé tették, hogy az ezt a pozíciót betöltők az intézményvezetői jogköröket is ellássák.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus kritika

A hang szépsége – A Pannon Filharmonikusok Bécsi barátok című koncertjéről

Szeptember 19-én a pécsi Kodály Központban egy tavaszról elhalasztott hangversenyt hallhatott a közönség: a Pannon Filharmonikusok vendégeként Baráth Emőke adott elő Haydn- és Mozart-áriákból összeállított, súlytalannak nem mondható hangszeres számokkal gazdagított programot. A zenekart Vass András, a zenekar állandó karmestere vezényelte.
Klasszikus hír

Költözni kényszerül a Rádiózenekar

A Pázmány Péter Katolikus Egyetemhez kerül a Magyar Rádió által használt három épület, a Rádiózenekar viszont még nem szolgál közzétehető információkkal az ügyben. Az biztos, hogy költözniük kell.
Klasszikus hír

Elmarad a Nemzeti Filharmonikusok évadnyitó hangversenye

Nem tartják meg a Nemzeti Filharmonikus Zenekar szeptember 25-i koncertjét a Müpában, miután több tag kontaktusba került fertőzött személlyel.
Klasszikus interjú

„Minden, ami valóban személyessé válik bennünk, az inspiráció"

Ávéd János 12 évvel ezelőtt csatlakozott a Modern Art Orchestrához Fekete-Kovács Kornél felkérésére, azóta tenorszaxofonistaként, zeneszerzőként és hangszerelőként erősíti a zenekart. 2011-ben megalakította az Ávéd János Balance formációt, melynek célja, hogy új zenei lehetőségeket fedezzenek fel és spontán felmerülő dallami elemeket használjanak. A művésszel Kodály hagyatékának gondozásáról, új, saját lemezéről és inspirációs forrásokról beszélgettünk.
Klasszikus magazin

Amerikában éppen arról megy a vita, hogy rasszista-e a klasszikus zeneelmélet

De óvatosan ítéljünk a kérdésben, mert nem minden „libsi” mondja, hogy rasszista, és senki nem lesz híve a fehér felsőbbrendűségnek attól, mert szereti Beethovent vagy Wagnert.