Klasszikus

Az Európai Kamarazenekarral érkezik Schiff András a Művészetek Palotájába

2008.02.05. 00:00
Ajánlom
2008. február 7-én a Művészetek Palotájában vendégszerepel Schiff András és az Európai Kamarazenekar. A műsoron Mendelssohn: Hebridák-nyitánya (op. 26), Schumann: Bevezetés és allegro appassionatója (op. 92), Mendelssohn: d-moll zongoraversenye (op. 40) és Schumann: II. (C-dúr) szimfóniája (op. 61) szerepel.

Schiff András a világ legnevesebb zenekaraival és karmestereivel dolgozik együtt, napjainkban többnyire szólistaként és karmesterként lép fel. Minden évben koncertezik az Európai Kamarazenekarral. Többek között a Bartók-Pásztory-díj, a Nemzetközi Komolyzenei Díj, a düsseldorfi Robert Schumann Intézet Claudio Arrau Emlékérme, a Kossuth-díj, két Grammy- és két Gramophone-díj birtokosa.

Az Európai Kamarazenekar az 1981-ben megalakult Európai Közösség Ifjúsági Zenekarának utódja. Az akkor Claudio Abbado által irányított együttesben 23 éves és annál fiatalabb muzsikusok foglaltak helyet, akik azonban folytatni szerették volna a közös munkát idősebb korukban is. Kamarazenekart alapítottak, amelynek első művészeti vezetője Abbado lett. Az Európai Kamarazenekart szoros szálak fűzik Nikolaus Harnoncourthoz is, akivel Beethoven kilenc szimfóniáját rögzítették, számos nemzetközi díjjal gyarapítva így az elismerések gyűjteményét.

(2008. február 7. 19:30 Művészetek Palotája - Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem (Budapest) - Schiff András (zongora) és az Európai Kamarazenekar koncertje; Mendelssohn: Hebridák-nyitány, op. 26; d-moll zongoraverseny, op. 40; Schumann: Bevezetés és allegro appassionato, op. 92; II. (C-dúr) szimfónia, op. 61; vezényel és zongorán közreműködik: Schiff András)

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Varázslatosan festő koncertközpont épül Münchenben

Az osztrák Cukrowicz Nachbaur Architekte mérnökei építik azt a koncertpalotát, amelynek nagytermében 1800 néző kaphat majd helyet.
Klasszikus

Fidelio Klasszik: Bérczes, Elsässer, Tóth Vera

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 14-én lesz hallható a 92.1-en.
Vizuál

Frida hétfőnként is fogad

A nagy érdeklődésre való tekintettel július harmadik hetétől hétfőnként is látogatható a Nemzeti Galériában a Frida Kahlo-kiállítás.
Vizuál

Száz ólomkatonát cserélt egy vetítőgépre és az egész élete megváltozott

70 film, öt feleség, kilenc gyerek. A 100 éve született Ingmar Bergman titkát próbálják megfejteni hozzátartozók, munkatársak, kutatók, köztük a rendező egykori asszisztense, a magyar származású Katinka Faragó a legendás svédről készült dokumentumfilmben.
Jazz/World

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg júliusban!

Új – régóta időszerű – sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent magyar és külföldi kiadványok közül. Az első cikk jogán megengedjük magunknak, hogy az előző hónapok terméséből is válogassunk.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus Beatrice Rana

Piknik Beethovennel a kastélyparkban, a zene szárnyán Párizsba és Londonba

Július 21-én szombaton este és július 22-én vasárnap délelőtt újra piknikkoncertek a kismartoni Esterházy-kastély parkjában.
Klasszikus ajánló

Óbudai Nyár az Óbudai Társaskör kertjében

Az elmúlt évek hagyományait folytatva idén nyáron is várja közönségét az Óbudai Társaskör kertje, ahol július 4. és augusztus 5. között tizenhét estén át klasszikus és könnyűzenei koncertek, zenés színház, opera és színházi előadás közül válogathatnak az érdeklődők.
Klasszikus magazin

A minimalista zene már 1797-ben létezett

Ismerősen cseng Anton Reicha neve? Ugye, hogy nem. Épp ezért döntött úgy Ivan Ilić zongoraművész, hogy a videósorozatban mutatja be ennek a cseh-francia zeneszerzőnek az életét.
Klasszikus magazin

Mozart zenéje enyhíti az epilepszia tüneteit

Egy friss kutatás szerint öt perc Mozart-muzsika is hozzájárulhat a betegek jobb közérzetéhez. Mindez azért is fontos, mert nem mindenkinek segítenek a drága gyógyszerek.
Klasszikus építészet

Varázslatosan festő koncertközpont épül Münchenben

Az osztrák Cukrowicz Nachbaur Architekte mérnökei építik azt a koncertpalotát, amelynek nagytermében 1800 néző kaphat majd helyet.