Klasszikus

Az év művészei az NFZ-nél

2012.10.24. 10:04
Ajánlom
Titkos szavazással az év zenekari muzsikusa Kovács Imre, az év énekkari művésze Bakos Kornélia lett.

Kovács Imre 1976 óta tagja a Nemzeti Filharmonikus Zenekarnak (korábban Állami Hangversenyzenekar). 1984 óta az együttes fuvola szólamvezetője. Nem első alkalommal lett az év művésze: 1985-ben a zenekar titkos szavazásán is őt választották. Más együttesekben is játszik: kezdetektől fogva tagja a 25 éve alakult Osztrák-Magyar Haydn Zenekarnak, illetve az ugyancsak 25 éves SEL Solistes Européens Luxembourg zenekarnak. A Bartók Béla Konzervatórium és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola tanára volt. Pályafutása során számos világhírű karmesterrel dolgozott együtt, mint például Ferencsik Jánossal, Christoph von Dohnanyival.

Bakos Kornélia 2004-től tagja a Nemzeti Énekkarnak, ahol 2011 júniusától énekmesterként tevékenykedik. Rendszeresen dolgozik a Budapesti Kamaraoperával barokk produkciókban, koncertezik Magyarországon és külföldön egyaránt. 2006 óta részt vesz a Művészetek Palotája által szervezett Wagner-napok produkcióiban Fisher Ádám vezényletével. Az olaszországi I Virtuosi delle Muse barokk együttes szólistája, akikkel rendszeresen koncertezik Olaszország és Európa szerte Stefano Molardi vezetése alatt. Tagja a Perle di Musica zenei együttesnek, mely tehetséges fiatal magyar muzsikusokból alakult. Repertoárjukban többek között Händel, Vivaldi, Cavalli, Porpora, és Bach művei szerepelnek.

A két művész az elismeréseket az együttes 2012. október 31-i hangversenyén veheti át.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus fesztivál

Auer Fesztivál Veszprémben

Minden művész hovatartozását a hazai rög dönti el – vallotta Auer Lipót, akinek a szülővárosában, Veszprémben negyedik alkalommal rendeznek zenei fesztivált.
Klasszikus hír

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.
Klasszikus Szentendrei Ister Napok

Szentendrei Ister Napok – a Duna ünnepe

Szentendrén 2018. július 21-22-én kerül sor az immár több mint egy évtizede megrendezendő Ister Napokra, azaz a Duna ünnepére. A város helyi hagyományaira és népzenére épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény. A hagyományos szombat esti zenés gyertyaúsztatás mellett számtalan, a Duna köré szerveződő játék, táncház, koncert - többek között a Muzsikás, Vujicsics Együttes, Zuboly, Guca Partyzans, Dalabai, Herczku Ágnes és Nikola Parov Quartet - várja a Szentendrére látogatókat.
Klasszikus vicces

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.
Klasszikus vagyim holodenko

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.