Klasszikus

Az Operaház nem fizet, és följelenti a szervezőket

2004.11.10. 00:00
Ajánlom
Jó hírének megsértése és kártérítés (elmaradt haszon) címén polgári peres eljárást kezdeményez a Magyar Állami Operaház a Pescor International Concert Kft. ellen - jelentette be tegnap Szinetár Miklós, az intézmény főigazgatója. A pórul járt jegytulajdonosok eközben tegnap az Andrássy úti épület előtt fenyegetőztek, a Pekingi Opera javarészt elmaradt fellépéseit szervező Pesti Attila pedig továbbra is azt hangoztatja, hogy fizessen csak az Operaház.

A tegnapi nap folyamán legalább 100-150 ember próbálta hiába visszaváltani az elmaradt vasárnapi előadásra szóló jegyét, az Operaház pénztárában azonban már elfogyott annak fedezete. Ennek oka, hogy - mint tegnapi számunkban megírtuk - a műsort szervező Pescor Kft vezetője, Pesti Attila már korábban elvitte a 2,3 millió forintos jegybevétel felét. A pórul járt jegytulajdonosoknak tehát most már közvetlenül a rendező cégtől kell visszakövetelniük a pénzüket - mondták az Operaházban.

Szinetár Miklós közleményéből az is kiderül: a Pescor Kft. több pontban is súlyosan megszegte az Operaházzal kötött szerződését. Az intézmény amúgy is csak bérbe adta az épületet, és "a bérlő kérésére jóhiszeműen helyet biztosított a jegyek árusítására", melyek nem az ő nyomtatványaik, hanem a Pescor Kft. által kibocsátott belépőjegyek. Így az Operaháznak nem áll módjában a további követeléseket teljesíteni - áll a közleményben.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Ezek Renée Fleming kedvenc szopránáriái

Az egyik legnépszerűbb amerikai operaénekes, Renée Fleming hat kedves áriáját gyűjtötte össze. Meglepő, de hiányzik egy nagyon fontos darab a listáról.
Plusz

Elhunyt Heller Ágnes

A filozófus kilencven éves volt, a 444 értesülése szerint Balatonalmádiban érte a halál.
Klasszikus

Holnap kezdődik a Fesztivál Akadémia a Zeneakadémián

A Budapest legszebb helyszínein július 20. és 28. között zajló kamarazenei fesztiválon hét esti nagy koncert, mesterkurzusok, ingyenes előadások, nemzetközi hegedűverseny és számtalan kísérőprogram várja az érdeklődőket.
Zenés színház

Jesszumpeppi, az előzetes alapján borzasztónak tűnik a Macskák filmváltozata

Olyan világsztárok főszereplésével jön a Macskák című Lloyd Webber-musical filmváltozata, mint Taylor Swift, Ian McKellen és Judi Dench. Nem tűnik jónak.
Plusz

Sokkal több ilyen kölyök kéne ebbe az országba

Szokatlanul kulturált fesztiválozókra bukkantam, összebarátkoztam egy csigával, de aztán hamar tempót váltottam, ficamodott bokával toltam a Middlemist Redre. Színházat alapítottak egy erdő szélén. Bánkitó-napló négy napról.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus lemez

Új lemezt készített a Szent Efrém Férfikar

A Wings című lemezen – magyarul talán az Angyalszárnyak címet viselhetné – a Szent Efrém Férfikar megkísérel a saját hangvételével és stílusában az angyali kórushoz csatlakozni.
Klasszikus interjú

Miranda Liu három órán át játszott a zenekarnak, míg megkapta a koncertmesteri széket

Tizenkilenc évesen vált a legfiatalabb hazai koncertmesterré, igaz, meg is dolgozott érte. Miranda Liu még mindig csak huszonkettő, de már kvartettalapító, most pedig egy új kamarazenei fesztivált szervez az ősz beköszöntekor. Ez lesz a New Millennium.
Klasszikus ajánló

Holnap kezdődik a Fesztivál Akadémia a Zeneakadémián

A Budapest legszebb helyszínein július 20. és 28. között zajló kamarazenei fesztiválon hét esti nagy koncert, mesterkurzusok, ingyenes előadások, nemzetközi hegedűverseny és számtalan kísérőprogram várja az érdeklődőket.
Klasszikus ajánló

Mélyreható érzések a Vajdahunyadvárban!

A Budapesti Vonósok idén is különleges műsorral készül a Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztiválra. Július 25-án egy érzelemgazdag koncertet hallhatunk a világszínvonalú kamarazenekartól a Vajdahunyadvár reneszánsz kertjében.
Klasszikus magazin

Hiphopra gyúrja a zongorát, és kavicsot dob a klasszikus zene állóvizébe

Chloe Flower az idei Grammy-gálán tűnt fel, most pedig leszerződtette a Sony. Nem, nem klasszikus zenész a szó szoros értelmében, de a hiphopban is előny lehet, ha egy zongoraművész a Juilliard Schoolban tanult.