Klasszikus

Barangolás

2009.02.25. 00:00
Ajánlom
Kéry János egy igazán különleges barangolásra invitálja a zenerajongókat: a magyar zongorairodalom legszebb műveiből válogatta február 28-i koncertjének műsorát, amely a Gödöllői Királyi Kastély dísztermében fog felcsendülni.

A kastély díszterme

Liszt Ferenc, Bartók Béla, Durkó Zsolt, Lendvay Kamilló, Ligeti György és Kodály Zoltán művei hangzanak el a 35 éves művész előadásában, aki zongora és zeneszerzés középfokú tanulmányait a debreceni Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskolában végezte. Felsőfokú képzését az Egyesült Államokban a Boise Egyetemen, majd a Zeneakadémia zongora szakán folytatta. 2000-ben Artisjus-díjat kapott, és tagja lett a Magyar Zeneművészeti Társaságnak. Eötvös- és DAAD ösztöndíjasként posztgraduális tanulmányokat végzett a németországi Saarbrückeni Zeneművészeti Egyetemen. 2004-től a Zeneakadémia zongora-kötelező szakán tanít, 2007 óta az egyetem doktorandusz hallgatója. Számos versenyen vett részt sikerrel (Seiler - Németország, Giseking - Németország, Hilton Head - USA, Sulmona - Olaszország), koncertezett már Ausztriában, Németországban, Franciaországban, Hollandiában, Angliában, Spanyolországban, Finnországban, Olaszországban, az USA-ban, Kanadában és Mexikóban is. Rendszeres oktatója a Sankt Wendel-i (Németország) Nemzetközi Zenei Tábornak. Közös koncertjei voltak a Boise State University, a BM Duna, a Debreceni és a Szombathelyi Szimfonikus Zenekarokkal, valamint a Sándor Frigyes Kamarazenekarral. Gyakori művésze a kortárszenei Mini-Fesztiválnak, rádiófelvételeit a BSU (USA), az MR3-Bartók Rádió és a Saarbrücken Klassik (SR2) is sugározta.

(2009. február 28. 19:00 Gödöllői Királyi Kastély díszterme (Gödöllő) - Barangolás a magyar zongorairodalomban − Kéry János (zongora); Liszt: Obermann völgye, no.6 (a Zarándok évek 1. évéből); Widmung (Robert Schumann azonos című dala alapján); Fisz- dúr Impromptu; Bartók: Szvit, op. 14.; Négy Sirató Ének; Durkó Zs.: A gömb története (részletek); Lendvay K.: 6 B to B; Ligeti: Etűd, no. 5 "Szivárvány"; Kodály: Zongora darabok; Marosszéki táncok; jegyár: 1500 Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak 800 Ft)

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Klasszikus

Piknik Beethovennel a kastélyparkban, a zene szárnyán Párizsba és Londonba

Július 21-én szombaton este és július 22-én vasárnap délelőtt újra piknikkoncertek a kismartoni Esterházy-kastély parkjában.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus fesztivál

Auer Fesztivál Veszprémben

Minden művész hovatartozását a hazai rög dönti el – vallotta Auer Lipót, akinek a szülővárosában, Veszprémben negyedik alkalommal rendeznek zenei fesztivált.
Klasszikus hír

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.
Klasszikus Szentendrei Ister Napok

Szentendrei Ister Napok – a Duna ünnepe

Szentendrén 2018. július 21-22-én kerül sor az immár több mint egy évtizede megrendezendő Ister Napokra, azaz a Duna ünnepére. A város helyi hagyományaira és népzenére épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény. A hagyományos szombat esti zenés gyertyaúsztatás mellett számtalan, a Duna köré szerveződő játék, táncház, koncert - többek között a Muzsikás, Vujicsics Együttes, Zuboly, Guca Partyzans, Dalabai, Herczku Ágnes és Nikola Parov Quartet - várja a Szentendrére látogatókat.
Klasszikus vicces

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.
Klasszikus vagyim holodenko

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.