Klasszikus

Baranyay-kurzus Zebegényben

2006.05.01. 00:00
Ajánlom
A zebegényi Szőnyi István Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény 2006. július 20-31. között zongora mesterkurzust szervez Baranyay László Liszt-díjas zongoraművész, zeneakadémiai tanár vezetésével.

A kurzusra főleg szakiskolai és főiskolai hallgatókat várnak Gyakorlás az iskola osztálytermeiben lehetséges. A jelentkezők részére szállást, napi kétszeri étkezést (ebéd, vacsora) szervezetten biztosítanak azoknak, akik május 20-ig átutalják az előleget.

Részvételi díj: 30.000 Ft. Előlegként 15.000 Ft-ot kell befizetni az alábbi számlaszámra: OTP és Ker. Bank Rt. Szobi fiók, 2628 Szob, Szabadság tér 3. 11773683-03060900 (Visszalépés esetén az előleg visszafizetésére nincs mód!) Jelentkezési határidő: május 15.

PROGRAM

Július 20.
15–16 óra: Érkezés
16 óra: órarend
19 óra: Baranyay László nyitóhangversenye

Július 21–29.
10–13 óra: Tanítás
13 óra: Ebéd
15–18 óra: Tanítás
18.30 óra: Vacsora

Július 30.
19 óra: Záróhangverseny a növendékek közreműködésével, búcsúest

Július 31.
12 óráig: Hazautazás

Szabadidős programokat az időjárás függvényében szerveznek. Rendszeres úszásra a helyi Kenderes Hotelben nyílik lehetőség.

További információk: Gellai Ildikó, 2627 Zebegény, Szőnyi István u. 25. Tel.: (27) 373-079 (este), (30) 912-2326.

Programkereső

Legnépszerűbb

Könyv

Több ezer aláíró követeli Demeter Szilárd lemondását

Miután holokausztrelativizáló publicisztikát közölt Soros György nevének tízszeri említésével az Origón, számos szervezet és ismert értelmiségi lemondásra szólítja fel a PIM főigazgatóját
Színház

Ünnepre hív a Rózsavölgyi Szalon

Hogyan változtak meg a kommunikációs szokásaink a vírushelyzetben? Mit csinálhatunk a korlátozások ideje alatt? Milyen tervekkel vágunk bele a következő időszakba? Ezekre a kérdésekre kereste a választ Csiby Gergely és Józan László a Mi jár a fejedben? második adásában Vecsei H. Miklóssal, Herner Dorkával, Molnár Piroskával és Grecsó Krisztiánnal. Természetesen az adventi időszak előestéjén az ünnep is szóba került.
Könyv

Nem meneszti a kormány Demeter Szilárdot az origós írás miatt

Arról kérdeztek az ellenzéki képviselők, hogy menesztik-e a Demeter Szilárdot a holokausztrelativizáló publicisztika miatt.
Könyv

„Szégyen és gyalázat” – Írók reagáltak Demeter Szilárd publicisztikájára

Kepes András lemondta a PIM-ben megrendezendő könyvbemutatóját, Vámos Miklós melegebb éghajlatra küldte Demeter Szilárdot, Dragomán szégyennek és gyalázatnak nevezte az esetet. Felbolygatta a szakmát a PIM főigazgatójának írása.
Klasszikus

Japán zeneszerző nyerte idén a Zeneakadémia Bartók Világversenyét

Sinszuke Okamoto nyerte el idén a komponistáknak meghirdetett Bartók Világverseny első díját. A győztes mű szerepel majd a 2021-es, vonósnégyes formációknak szóló megmérettetésen is.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus online közvetítés

Online koncertek a Filharmónia Magyarországtól

A 17 éves zongorista Bach, Beethoven és Schumann műveit adja elő a pécsi Kodály Központban. A Filharmónia Magyarország közvetítéseit ajánljuk.
Klasszikus hír

Japán zeneszerző nyerte idén a Zeneakadémia Bartók Világversenyét

Sinszuke Okamoto nyerte el idén a komponistáknak meghirdetett Bartók Világverseny első díját. A győztes mű szerepel majd a 2021-es, vonósnégyes formációknak szóló megmérettetésen is.
Klasszikus gyász

Elhunyt Terényi Ede erdélyi magyar zeneszerző

Elhunyt 85 éves korában Terényi Ede Erkel Ferenc-díjas romániai magyar zeneszerző, zenetudós, aki az egyik legjátszottabb alkotónak számít az erdélyi magyar zeneszerzők között.
Klasszikus Live

Egy nap Beethovennel – Élő közvetítés a Concerto Budapesttel

Beethoven születésének 250. évfordulója alkalmából a zeneszerző művei szólalnak meg a Concerto Budapest előadásában szombaton a Zeneakadémián, a három hangversenyt online követheti a közönség.
Klasszikus hír

Átadták a Junior Prima Díjakat zeneművészet kategóriában

Idén is tíz fiatal tehetség vehette át a Junior Prima Díjat zeneművészet kategóriában csütörtökön, a járvány miatt online közvetített díjátadón.