Klasszikus

Baráth Emőke és az Óbudai Danubia koncertjét közvetítjük élőben

2019.01.22. 16:40
Ajánlom
Pénteken este Händel műveiből ad koncertet a világszerte ismert magyar énekesnő az ÓDZ kíséretével. Ha nem tud ott lenni a BMC-ben, kövesse az eseményt a Fidelio Facebook oldalán.

Frissítés: 2019. január 26.

Nézze-hallgassa vissza a koncertet itt!

Händel a saját korának rendkívül népszerű operaszerzője volt: 1705 és 1741 között negyvenkét zenés színpadi művet alkotott, amelyeket német, brit és olasz területeken hatalmas sikerrel mutattak be. Ennek okát minden bizonnyal Händel pontos drámai érzékében kell keresnünk, amelyre Mozart is irigykedett.

Az Óbudai Danubia Zenekar harmadik Händel-sorozatának harmadik részére január 25-én 19 órától kerül sor a BMC-ben, s a koncertet 26-án is megismétlik. A műsorban az Almira, az Agrippina, a Rinaldo és az Alcina című operáiból hallunk részletet, majd a szünetet követően az oratóriumok következnek (Saul, Messiah, Solomon, Theodora, Jephta). A decemberben 25. születésnapját ünneplő együttest Hámori Máté vezényli.

obudai-Dnubia-115132.jpg

Óbudai Danubia Zenekar

Händel korának legjobb énekesnői számára komponált, és épp ezért helyénvaló, hogy napjaink egyik legjobban ünnepelt művésze, Baráth Emőke lépjen fel az ÓDZ koncertjén. Az énekesnőt nemrégiben a Warner Classics szerződtette le, a napokban meg is jelenik az első lemeze náluk (erről bővebben itt). S hogy miért érdemes régizenét hallgatni ma, Händel után három évszázaddal, arra válaszoljon maga Baráth Emőke.

„Amikor középiskolás voltam, reggelente nagyon korán keltem, és meghallgattam a Notturno című műsor végét a Bartók Rádión. Rengeteg barokk zenét, lantzenét sugároztak, és azt vettem észre, hogy jó erre ébredni. Olyasmit éreztem, mint amilyen a szerelem.

Éreztem, hogy megnyugszom tőle, boldog, elmélkedő leszek, egyensúlyba kerülök. Helyükre kerülnek az érzelmek, de át is élem őket. Nehéz erről szavakban beszélni, de az biztos, hogy a lelkem mélyéig ér ez a zene.”

Mindenkit arra biztatunk, hogy ha teheti legyen ott a koncerten. Viszont örömmel jelentjük, hogy

a Fidelio Facebook-oldalán 25-én este 7 órakor élőben követheti az ÓDZ műsorát. Tartsanak velünk!

A koncert műsora

Almira – Overture
Agrippina – Vaghe perle
Rinaldo – Lascia, ch’io pianga
Alcina – Overture
Alcina – Ah, mio cor
*
Saul – Sinfonia
Messiah – Rejoice greatly
Solomon – Sába királynőjének érkezése
Theodora – O, thou bright sun
Jephtha – Farewell, ye limpid springs

Közreműködik: Baráth Emőke (ének), vezényel: Hámori Máté. Házigazda: Eckhardt Gábor

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Meglepetés lánykérés volt a pécsi koncerten

Filmekbe illő romantikus jelenet zajlott le a Pannon Filharmonikusok koncertjén Valentin-napon a Kodály Központban.
Klasszikus

Ha ez így marad, nehezebbé válik az ELTE Zenei Tanszék működése

Le kellett építeni az oktatói létszám egyharmadát a tanszéken, miután 250 millió forintot von el a BTK-tól a kormány. FRISSÍTVE!
Tánc

Gyárépületből lett a tánc új otthona – Bejártuk a Nemzeti Táncszínház frissen átadott épületét

A Nemzeti Táncszínház Millenárison található új épületének exkluzív sajtóbejárásán azt is megtudtuk, hogyan lesz valami szupermodern és korszerű annak ellenére, hogy „régi”.
Klasszikus

Milyen tempóban játsszuk a Kilencedik szimfóniát?

Őrületesen gyors Kilencediket játszott az Óbudai Danubia Zenekar a Zeneakadémián, egy órán belül végeztek a szimfóniával. Beethoven nem forog a sírjában, sőt, valószínűleg ezzel lenne elégedett.
Klasszikus

Mi van, ha a Tavaszi áldozat botrányos premierje meg sem történt?

Lehet, hogy a bemutató karmestere terjesztette el, hogy összeverekedtek Sztravinszkij balettje közben a nézők? Úgy tűnik, a Sacre botránya csak egy jól csengő reklámszöveg.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

Válogatás az Óbudai Társaskör márciusi programjából

Korcsolán Orsolya, Kristóf Réka, az Anima Musicae, Fejérvári Zoltán és a Mini Acoustic Trio koncertjeit ajánlja az Óbudai Társaskör márciusban.
Klasszikus virtuózok

Már lehet jelentkezni a Virtuózok ötödik évadába

A Virtuózok következő, Kamara Virtuózok elnevezésű ötödik évadába február 15-től jelentkezhetnek olyan muzsikáló csoportok, amelyekben családtagok és iskolatársak, barátok, tanár-diák kapcsolatok mutatkoznak meg a klasszikus zenén keresztül.
Klasszikus koktélparti

Milyen tempóban játsszuk a Kilencedik szimfóniát?

Őrületesen gyors Kilencediket játszott az Óbudai Danubia Zenekar a Zeneakadémián, egy órán belül végeztek a szimfóniával. Beethoven nem forog a sírjában, sőt, valószínűleg ezzel lenne elégedett.
Klasszikus ajánló

Indul a Cziffra Fesztivál

Filmvetítéssel kezdődik vasárnap a Cziffra György Fesztivál, amely február 25-ig klasszikus zenei koncertekkel, improvizációs esttel, hangszerbemutatóval és báresttel is várja a közönséget.
Klasszikus szerelem

Meglepetés lánykérés volt a pécsi koncerten

Filmekbe illő romantikus jelenet zajlott le a Pannon Filharmonikusok koncertjén Valentin-napon a Kodály Központban.