Klasszikus

Barbara Bonney Budapesten

2003.11.19. 00:00
Ajánlom
Napjaink egyik legkeresettebb lírai szopránja, Barbara Bonney ad dalestet pénteken este a Zeneakadémia nagytermében. Bonneyt zongorán Malcolm Martineau kíséri. Műsoron Mozart, Schumann és Liszt művei lesznek, valamint részletek hangzanak el bécsi operettekből.

A Borogyin Vonósnégyes nagy sikerű októberi koncertje után a Budapesti Kamarakoncertek sorozatban tehát újabb világsztár érkezik Budapestre. A New Jerseyben született lírai szoprán gyakran lép fel a bécsi Staatsoperben, a New York-i Metropolitan Operában, a Covent Gardenben, rendszeresen koncertezik a Bécsi, a Berlini, a Londoni és a Bostoni Filharmonikusokkal, valamint a Berlini Rádió Szimfonikus Zenekarával. Olyan karmesterekkel dolgozik együtt, mint Seiji Ozawa, Claudio Abbado, Nikolaus Harnoncourt, John Eliot Gardiner, Riccardo Muti. Eddig mintegy hetven felvétele jelent meg. Vladimir Ashkenazyval készített dallemezéért megkapta a Diapason d''or díjat.

Barbara Bonney mostani zongorakísérője szintén nemzetközileg elismert művész. Malcolm Martineau pályafutása során minden jelentős korrepetitori díjat megnyert, számos brit és nemzetközi fesztivál visszatérő vendége. A világ legjelentősebb énekeseit kíséri, többek között Dame Janet Baker, Sarah Walker, Della Jones, Julia Migenes és Thomas Allen partnere volt már, olyan neves hangversenytermekben, mint a milánói Scala, a bécsi Konzerthaus, a párizsi Chatelet, az amszterdami Concertgebouw vagy a new york-i Carnegie Hall. A Deutsche Grammophon, az EMI és a Decca számára készített eddig felvételeket, Bryn Terfellel, Angela Gheorghiu és Barbara Bonney társaságában.

A Budapesti Kamarakoncertek-sorozat keretében ebben az évadban még a Tokyo Quartet, Perényi Miklós, Ránki Dezső, Jandó Jenő, David Grimal, Pierre Lenert, Vigh Andrea és Adorján András ad hangversenyeket.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Dolhai Attila: „Egészséges versengés van bennünk”

Hagyomány és újítás jegyében rendezik meg hatodik alkalommal a nagy sikerű Palotakoncerteket a budai Vár gyönyörű díszletében. Bemutatjuk a húsz szólistát: elsőként az Operettszínház jól ismert és szeretett bonvivánját, Dolhai Attilát kérdeztük.
Könyv

Depressziós? Olvasson krimit!

Természetesen senkit nem arra buzdítunk, hogy a szakember segítsége vagy esetleg a gyógyszeres kezelés helyett essen neki az Agatha Christie-összesnek, mert mire a végére ér, kutya baj. Annyit azonban kutatások nélkül is állíthatunk, hogy egy jó könyv fel tudja dobni az ember napját.
Klasszikus

Mozart zenéje enyhíti az epilepszia tüneteit

Egy friss kutatás szerint öt perc Mozart-muzsika is hozzájárulhat a betegek jobb közérzetéhez. Mindez azért is fontos, mert nem mindenkinek segítenek a drága gyógyszerek.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus Szentendrei Ister Napok

Szentendrei Ister Napok – a Duna ünnepe

Szentendrén 2018. július 21-22-én kerül sor az immár több mint egy évtizede megrendezendő Ister Napokra, azaz a Duna ünnepére. A város helyi hagyományaira és népzenére épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény. A hagyományos szombat esti zenés gyertyaúsztatás mellett számtalan, a Duna köré szerveződő játék, táncház, koncert - többek között a Muzsikás, Vujicsics Együttes, Zuboly, Guca Partyzans, Dalabai, Herczku Ágnes és Nikola Parov Quartet - várja a Szentendrére látogatókat.
Klasszikus vicces

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.
Klasszikus vagyim holodenko

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Klasszikus hír

Gödöllőn megfér egymás mellett Bach és Django Reinhardt

Klasszikus műveket és crossover produkciókat is bemutat a Barokk Randevú elnevezésű zenei fesztivál augusztus 10-én és 12-én a Gödöllői Királyi Kastélyban.
Klasszikus Beatrice Rana

Piknik Beethovennel a kastélyparkban, a zene szárnyán Párizsba és Londonba

Július 21-én szombaton este és július 22-én vasárnap délelőtt újra piknikkoncertek a kismartoni Esterházy-kastély parkjában.