Klasszikus

Bárka Kikötő a Ráday Kultuccában

2005.08.20. 00:00
Ajánlom
A Művészetek Völgyének esszenciáját szállítja Budapestre a Bárka Színház hajója, amely augusztus 26-án vet horgonyt a Ráday Kultuccában. Az augusztus 28-ig tartó, háromnapos Bárka Kikötő Fesztivál koncertekkel, irodalmi beszélgetéssekkel, Meseházzal és színházi előadásokkal várja a kicsiket és a nagyokat.

A zenei programok fellépői között lesz „a kortárs-, a könnyű- és a népzenét elválasztó senkiföldjén berendezkedett” Balanescu Quartet (Alexander Balanescu – hegedű, brácsa, James Shenton – hegedű, Andrew Parker – brácsa, Nicholas Holland – cselló, Nagy-Britannia), a „világvégi balkántangót” játszó Boris Kovac és a Ladaaba Orchest (Szerbia-Montenegro), valamint a különféle cigány tradíciókból származó dalokat előadó Juhász Miczura Mónika és zenésztársai.

A színpadi műfajok kedvelői Pergolesi Úrhatnám szolgáló című kamaraoperáját hallhatják Kővári Eszter Sára, Szüle Tamás, Ponó Lili és Becási Áron közreműködésével, illetve Stravinsky-Ramuz A katona története című művét tekinthetik meg a Matuz Gergely vezette Marcato Ensemble előadásában.

A teljes, részletes program az alábbi honlapon olvasható.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.
Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Klasszikus

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

Komolyzene a Vajdahunyadvárban!

Javában tart a nyár legszívderítőbb szabadtéri zenei fesztiválja, a Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál. A soron következő koncerteket a Mendelssohn Kamarazenekar, a Musica Sonora Kamarazenekar és a Budapesti Vonósok adják.
Klasszikus interjú

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Klasszikus fesztivál

Auer Fesztivál Veszprémben

Minden művész hovatartozását a hazai rög dönti el – vallotta Auer Lipót, akinek a szülővárosában, Veszprémben negyedik alkalommal rendeznek zenei fesztivált.
Klasszikus hír

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.
Klasszikus Szentendrei Ister Napok

Szentendrei Ister Napok – a Duna ünnepe

Szentendrén 2018. július 21-22-én kerül sor az immár több mint egy évtizede megrendezendő Ister Napokra, azaz a Duna ünnepére. A város helyi hagyományaira és népzenére épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény.