Klasszikus

Barokk Bál Győrött

2004.01.20. 00:00
Ajánlom
A győri báli szezon legkülönlegesebb eseménye a Barokk Bál, mely országos és nemzetközi eseménnyé nőtte ki magát. A Zichy-palota csodálatos termeiben 2004. február előhavának 21. napján mulatozhatnak a bálozók.

Este hét órától barokk ruhás ajtónállók fogadják az érkezőket. A vendégeket a ceremóniamester jelenti be a már összegyűlteknek. A nyitótánc után kezdődik a barokk lakoma, a menüsor, mely a barokk eredeti receptjei alapján készül, s egyelőre titok. A korabeli ruhákba öltözött kalózok Kovács Gábor és Ruppert László táncmestertől leshetik el a barokk tánclépéseket az éjszaka folyamán.

A bál igazi kuriózuma: társasjátékok a XVII-XVIII. századból a ceremóniamester vezetésével. Éjfélkor értékes tombolatárgyak kerülnek kisorsolásra. A jósnőnél a jövő titkait ismerhetik meg a vendégek. Megjelenés alakalomhoz illő ruhában vagy barokk kosztümben. Bővebb információ található a www.barokk.hu honlapon. Jegyek a Zichy-palotában válthatók (9022 Győr, Liszt F. u. 20., tel.: (96) 320-289).

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.
Klasszikus

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

Komolyzene a Vajdahunyadvárban!

Javában tart a nyár legszívderítőbb szabadtéri zenei fesztiválja, a Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál. A soron következő koncerteket a Mendelssohn Kamarazenekar, a Musica Sonora Kamarazenekar és a Budapesti Vonósok adják.
Klasszikus interjú

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Klasszikus fesztivál

Auer Fesztivál Veszprémben

Minden művész hovatartozását a hazai rög dönti el – vallotta Auer Lipót, akinek a szülővárosában, Veszprémben negyedik alkalommal rendeznek zenei fesztivált.
Klasszikus hír

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.
Klasszikus Szentendrei Ister Napok

Szentendrei Ister Napok – a Duna ünnepe

Szentendrén 2018. július 21-22-én kerül sor az immár több mint egy évtizede megrendezendő Ister Napokra, azaz a Duna ünnepére. A város helyi hagyományaira és népzenére épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény.