Klasszikus

Bartók Béla jogutódja 30 millióval segít

2010.10.12. 10:00
Ajánlom
Egy teljes ház becsült építési költségével, 30 millió forinttal járul hozzá Vásárhelyi Gábor, Bartók Béla jogutódja a Magyar Kármentő Alaphoz.

„Kérem azokat, akik megtehetik, hogy jelképesen építsünk egy-egy házat földönfutóvá lett magyar honfitársainknak" - olvasható Vásárhelyi Gábor az MTI-hez eljuttatott közleményében. Bartók Béla jogutódja hozzátette: ma, amikor elkeseredett harc folyik a még tönkre nem ment értékek megmentéséért, amikor egy nagyközség és egy város vált szinte teljesen lakhatatlanná, nincs helye annak, hogy a segítségnyújtáson gondolkodjunk.

Az alábbiakban Vásárhelyi Gábor a Fidelio.hu-hoz eljuttatott felhívásának teljes szövegét közöljük:

Felhívás valódi együttérzésre

Október 4-én egy pusztító seb keletkezett magyar hazánk közepében. Akivel csak beszélünk, természetes együttérzéssel beszél a vörös-iszap lavina áldozatairól és az okozott pusztításról. De meddig terjed vajon az együttérzésünk valójában? Ha egy tisztes családban valakit kár ér, természetes, hogy minden családtag segít lehetőségei szerint, de megtesszük-e ezt most? Egy nagy családként működik-e vajon a nemzet, amikor egy családrészét ilyen nagy csapás éri. A legnagyobb tiszteletem azoké a kisnyugdíjasoké, munkanélkülieké, akik az utolsó maradék egy-két ezer forintjukat küldik el az adakozás céljára, mert Ők mindenüket odaadták, ami csak maradt.

Ma, amikor elkeseredett harc folyik a még tönkre nem ment értékek megmentéséért, amikor egy nagyközség és egy város vált szinte teljesen lakhatatlanná, nincs helye annak, hogy a segítségnyújtáson gondolkodjunk. Teljes szívemből egyetértve a Miniszterelnök Úr által elindított Magyar Kármentő Alap ötletével és céljával, a magam részéről egy teljes ház becsült építési költségével, 30 millió forinttal járulok hozzá az alaphoz. Kérem mindazokat a magyarokat, akik megtehetik, hogy amennyivel hozzá tudnak járulni e nemes célhoz, ne tétovázzanak sokáig annak felajánlásával.

Felhívom azokat, akik megtehetik, hogy jelképesen építsünk egy-egy házat földönfutóvá lett Magyar honfitársainknak.

Higgyék el, nagyon jó érzés lesz egyszer ellátogatni Kolontárra és Devecserre, és látni azokat a házakat, amelyeket mi építtettünk fel, és látni a benne boldogan élő embereket. Ezt tartom az együttérzés és a részvét valódi formájának, amikor valóban megteszünk mindent, amit megtehetünk, amire lehetőségünk van.

Budapest, 2010. október 10.                                   

Vásárhelyi Gábor

Bartók Béla jogutódja

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Elmaradnak a Billy Elliot előadásai

Tizenöt előadás marad el a két éve futó Billy Elliotból. A közelmúltban kormányközeli oldalról kritizált musicalnek egy ezernyolcszáz férőhelyes színházat kellene megtöltenie gyakran naponta kétszer.
Vizuál

Amit ne hagyjon ki a Múzeumok Éjszakáján

Hasznos tudnivalók és szerkesztőségünk tagjainak tippjei.
Színház

Működik a kémia Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka között

Megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok új Shakespeare-bemutatójának, a Rómeó és Júlia próbái Hegedűs D. Géza vezetésével.
Klasszikus

Kiállítás nyílik Bősze Ádám antikváriumának kottagyűjteményéből

Sopronban, az Ünnepi Hetek Alkalmából nyílik meg Bősze Ádám Zenei Antikváriumának kiállítása, amely a két háború közötti különleges kottacímlapjait mutatja meg az érdeklődőknek.
Zenés színház

Lőrinczy György: Ezen az úton mennék tovább

Az Operettszínház főigazgatója büszke arra, hogy sokszínű intézményt vezethet és újfajta közönséget vonz a színházuk. A kultura.hu-nak adott interjúban azt is bejelentette, újra pályázik a vezetői pozícióra.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus

Ez a klarinétos nem jutott be álmai iskolájába, mert a barátnője hamis elutasító levelet küldött neki

Szegény Eric Abramovitz hétéves kora óta egy Los Angeles-i konzervatóriumban akart tanulni, de a barátnője nem akarta, hogy a fiú olyan messze költözzön tőle, és akcióba lépett.
Klasszikus ajánló

Fidelio Klasszik: Ha leszáll az éj, írni kezd

A Fidelio és a Klasszik Rádió 92.1 közös magazinműsorának június 23-i adásában vendégünk lesz Érdi Szabó Márta, Dr. Földvári-Oláh Csaba, Horváth János Antal és Vaskor Gréta.
Klasszikus hír

Magyar Örökség Díjat kap az Óbudai Danubia Zenekar

A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő együttest az MTA dísztermében tüntetik ki szombaton további hat díjazottal együtt.
Klasszikus hír

Senki nem akart négyoldalas Mozart-kéziratot venni 163 millióért

A Figaro házassága utolsó felvonásának egyik zenei vázlata az előzetes becslések szerint 500 ezer euróért kelhetett volna el egy árverésen. Nem vette meg senki.
Klasszikus ajánló

„A kezdetekben minden zene kamarazene volt”

Kokas Katalin és Kelemen Barnabás világhírű hegedűművészek által alapított Fesztiválakadémiát június 23-29-ig rendezik a Liszt Ferenc Zeneakadémián.