Klasszikus

Bartók Béla jogutódja 30 millióval segít

2010.10.12. 10:00
Ajánlom
Egy teljes ház becsült építési költségével, 30 millió forinttal járul hozzá Vásárhelyi Gábor, Bartók Béla jogutódja a Magyar Kármentő Alaphoz.

„Kérem azokat, akik megtehetik, hogy jelképesen építsünk egy-egy házat földönfutóvá lett magyar honfitársainknak" - olvasható Vásárhelyi Gábor az MTI-hez eljuttatott közleményében. Bartók Béla jogutódja hozzátette: ma, amikor elkeseredett harc folyik a még tönkre nem ment értékek megmentéséért, amikor egy nagyközség és egy város vált szinte teljesen lakhatatlanná, nincs helye annak, hogy a segítségnyújtáson gondolkodjunk.

Az alábbiakban Vásárhelyi Gábor a Fidelio.hu-hoz eljuttatott felhívásának teljes szövegét közöljük:

Felhívás valódi együttérzésre

Október 4-én egy pusztító seb keletkezett magyar hazánk közepében. Akivel csak beszélünk, természetes együttérzéssel beszél a vörös-iszap lavina áldozatairól és az okozott pusztításról. De meddig terjed vajon az együttérzésünk valójában? Ha egy tisztes családban valakit kár ér, természetes, hogy minden családtag segít lehetőségei szerint, de megtesszük-e ezt most? Egy nagy családként működik-e vajon a nemzet, amikor egy családrészét ilyen nagy csapás éri. A legnagyobb tiszteletem azoké a kisnyugdíjasoké, munkanélkülieké, akik az utolsó maradék egy-két ezer forintjukat küldik el az adakozás céljára, mert Ők mindenüket odaadták, ami csak maradt.

Ma, amikor elkeseredett harc folyik a még tönkre nem ment értékek megmentéséért, amikor egy nagyközség és egy város vált szinte teljesen lakhatatlanná, nincs helye annak, hogy a segítségnyújtáson gondolkodjunk. Teljes szívemből egyetértve a Miniszterelnök Úr által elindított Magyar Kármentő Alap ötletével és céljával, a magam részéről egy teljes ház becsült építési költségével, 30 millió forinttal járulok hozzá az alaphoz. Kérem mindazokat a magyarokat, akik megtehetik, hogy amennyivel hozzá tudnak járulni e nemes célhoz, ne tétovázzanak sokáig annak felajánlásával.

Felhívom azokat, akik megtehetik, hogy jelképesen építsünk egy-egy házat földönfutóvá lett Magyar honfitársainknak.

Higgyék el, nagyon jó érzés lesz egyszer ellátogatni Kolontárra és Devecserre, és látni azokat a házakat, amelyeket mi építtettünk fel, és látni a benne boldogan élő embereket. Ezt tartom az együttérzés és a részvét valódi formájának, amikor valóban megteszünk mindent, amit megtehetünk, amire lehetőségünk van.

Budapest, 2010. október 10.                                   

Vásárhelyi Gábor

Bartók Béla jogutódja

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Bemutatták a Természetes fényt a Berlinalén – A sajtóvisszhangokból válogattunk

Kedden, a Berlinale második napján mutatták be Nagy Dénes Természetes fény című nagyjátékfilmjét. A magyar alkotást méltató külföldi kritikákból válogattunk.
Plusz

Anthony Hopkins… ááá, ehhez már nem lehet mit hozzátenni!

A hazai sajtón is végigsöpört a 83 éves angol színészlegenda legújabb videója. Nézze meg, hányféleképp találtak rajta fogást az egyes orgánumok. Szubjektív sajtószemle
Klasszikus

Egy egész nap Mozart bűvöletében – Íme a Mozart-nap teljes programja!

A Concerto Budapest élőben közvetíti a 3+1 koncertből és egy exkluzív körkapcsolásból álló nagyszabású Mozart-napját. A nap sztárszólistája Angela Hewitt. Egy újonnan felfedezett mű, a D-dúr Allegro is elhangzik.
Vizuál

Klausztrofób kollázs az emberi diszfunkcióról – Fliegauf Bence új filmje a Berlinalén debütált

Fliegauf Bence Rengeteg – Mindenhol látlak című filmjét a Berlinale harmadik napján láthattuk. Soha nincs könnyű dolga annak a rendezőnek, aki egy sikeres epizódfilm folytatására adja a fejét, ugyanis mindenki az elsőhöz fogja mérni az újat. Nem tettek másként a kritikusok sem. A filmről megjelent véleményekből válogattunk.
Vizuál

Enyedi Ildikó kémthriller sorozattervét díjazták a Berlinalén

A Balaton Brigád című sorozatot kilenc másik tervvel szemben találták a legjobbnak a Berlinale Co-Pro Series nevű rendezvényén – írta meg a hvg.hu.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

Egy egész nap Mozart bűvöletében – Íme a Mozart-nap teljes programja!

A Concerto Budapest élőben közvetíti a 3+1 koncertből és egy exkluzív körkapcsolásból álló nagyszabású Mozart-napját. A nap sztárszólistája Angela Hewitt. Egy újonnan felfedezett mű, a D-dúr Allegro is elhangzik.
Klasszikus interjú

„Közös nyelven zenélünk” – Újjáalakult a Kelemen Kvartett

Két éve ideiglenesen feloszlott, most újjáalakult az elmúlt évtized legsikeresebb kamarazenei együttese. A két alapító, Kelemen Barnabás és Kokas Katalin Vashti Mimosa Hunter csellóművésszel és Jonian Ilias Kadesha hegedűművésszel a Bartók Tavasz fesztiválon mutatkoznak be. Nem akármilyen vállalással: két koncerten Bartók hat vonósnégyesét adják elő.
Klasszikus hír

Bartók nevét viseli a Müpa új fesztiválja

Online zajlik a Bartók Tavasz Művészeti Hetek április 2. és 18. között. Nemcsak a Müpából, hanem Európa neves hangversenytermeiből is közvetítenek koncerteket, amelyeket a közönség ingyenesen láthat a képernyőkön. Mutatjuk, milyen programok lesznek.
Klasszikus ajánló

Csajkovszkij legnépszerűbb zongoraversenyével lép fel Farkas Gábor

Farkas Gábor zongoraművész közreműködésével ad online hangversenyt a Nemzeti Filharmonikus Zenekar Nánási Henrik vezényletével csütörtökön a Zeneakadémiáról.
Klasszikus online közvetítés

Feledkezzünk bele a klasszikus zene dallamaiba!

A Filharmónia Magyarország novemberben nyitotta meg virtuális koncerttermét, így a vírushelyzethez alkalmazkodva folytatják missziójukat és népszerűsítik a klasszikus zenét. Az élő közvetítések a Filharmónia közösségi oldalain követhetőek. Márciusban közel húsz koncerten hallhatja a közönség hazánk legkiválóbb zenekarait, művészeit.