Klasszikus

Bartók-kotta, Wagner-album, akár egy órán belül! – Házhoz jön a Rózsavölgyi kínálata

2021.05.06. 09:50
Ajánlom
Mostantól még kényelmesebben juthatunk hozzá a Rózsavölgyi Zenemű- és Könyvesboltban fellelhető zenei kiadványokhoz és sikerkönyvekhez, ugyanis a Wolt futárai szállítják azokat házhoz, akár a rendeléstől számított egy órán belül.

A nagy hagyománnyal bíró Szervita téri üzlet, amely tavaly ünnepelte alapításának 170. évfordulóját, a kultúraszerető közönség állandó zarándokhelye. Májustól még könnyebben juthatunk hozzá a Rózsavölgyi Zenemű- és Könyvesbolt kínálatához, hiszen felkerült a Wolt felületére, amely rendkívül gyors házhozszállítási idővel vállalja a megrendelt termékek kiszállítását.

A kínálatban szerepelnek sikerkönyvek, felnőtteknek és gyerekeknek szóló zenei kiadványok, kották, ajándéktárgyak, CD- és DVD-albumok különféle műfajokban könnyűzenétől klasszikusig, valamint bakelitlemezek széles választékban.

Idén ünnepeljük Bartók Béla születésének 140. évfordulóját. Az 1910-11-ben komponált Allegro Barbaro Bartók egyik legismertebb és legnépszerűbb zongoraműve, amelyet a szerző maga is örömmel játszott koncerteken. A zenemű az Urtext gondozásában kiadott kottája is megrendelhető a Wolt felületén.

Ugyancsak elérhető a Müpa Ring-kiadványa, amelyen Fischer Ádám művészeti vezetésével és vezényletével, jelentős Wagner-szólisták, valamint a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának közreműködésével elevenedik meg Wagner monumentális zenedráma-ciklusa.

Tizenhat órányi zenét kínál a Müpa új Ring-kiadványa

Kapcsolódó

Tizenhat órányi zenét kínál a Müpa új Ring-kiadványa

Fischer Ádám művészeti vezetésével és vezényletével, jelentős Wagner-szólisták, valamint a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának közreműködésével elevenedik meg Wagner monumentális zenedráma-ciklusa a Müpa kiadványán.

A könnyedebb műfajok kedvelői is kedvükre válogathatnak, az elődók között szerepel Bródy János, a Budapest Klezmer Band, Lana Del Ray és Ákos is, akitől a Fel a szívekkel című maxi CD érhető el a Rózsavölgyi kínálatában.

Akik pedig a sikerkönyvek iránt érdeklődnek, azok is jó helyen kopogtatnak, hiszen a gazdag zenei témájú könyvkínálat mellett népszerű hazai szépirodalmi szerzők műveit és a világirodalom jelentős képviselőinek munkáit is megtalálhatjuk. Az egyik ilyen Michel Houellebecq Intervenciók 2020 című esszé és publicisztika válogatása, amelyet Szabó T. Anna is jó szívvel ajánlott a Líra Könyv és a Fidelio új irodalmi podcastjában, a Lírástudókban.

„Ezt megint nem lehet majd elmesélni” – Mesterházi Mónika a Lírástudókban

Kapcsolódó

„Ezt megint nem lehet majd elmesélni” – Mesterházi Mónika a Lírástudókban

A könyvesboltok újdonságai között segít eligazodni a Líra Könyv és a Fidelio április 28-án, szerda este fél 8-kor induló új irodalmi podcastja. A friss könyvajánlókat és tartalmas beszélgetéseket kínáló műsor házigazdája Szabó T. Anna, az első adás vendége Mesterházi Mónika költő, műfordító.

A Rózsavölgyi Rózsavölgyi Zenemű- és Könyvesbolt ajánlatai a Wolt felületén ide kattintva érhetők el. >>>

Akik pedig vásárlás előtt személyesen is kézbe vennék az egyes kiadványokat, azokat továbbra is várják a Szervita téri üzletbe hétfőtől péntekig 10.00 és 19.00 óra között, valamint szombaton 10.00 és 15.00 óra között. Az előtéren keresztül megközelíthető a Rózsavölgyi Szalon jegyirodája is, amely május 17-től hétfőtől szombatig 10.00 és 20.00 óra között várja a vásárlókat.

A Churchill és Garbo bemutatójával nyit újra a Rózsavölgyi Szalon

Kapcsolódó

A Churchill és Garbo bemutatójával nyit újra a Rózsavölgyi Szalon

„A művészet az emberiségben megnyilvánuló nagyság. A művészet túléli a politikát. A művészet mindent túlél.” Ezt Winston Churchill mondja a Churchill és Garbo című darabban, amelyet május 17-én mutat be a Rózsavölgyi Szalon, ezzel újra kinyitva kapuját a közönség előtt.

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Színház

A színház volt az én igazi házasságom – Máthé Erzsi 95 éves

A születésnapját ünneplő Máthé Erzsi olykor úgy érzi, annyi figurát játszott már el élete során, hogy sokszor önmagát kell keresnie. Pedig mindegyik alakításában teljes lényével jelen volt. A színésznő néhány éve már a nyilvánosságtól visszavonultan él. Az alábbi interjút tizenöt éve, 2007-ben adta Canjavec Juditnak a Buda Lapjában, a másodközlés a szerző engedélyével történt.
Jazz/World

Jazzstandardek műfajközi fényben: Tigran Hamasyan koncertje a Müpában

2015-ös sikerkoncertje után május 20-án újra a Müpa színpadára lép napjaink egyik legkeresettebb jazz-zongoristája és -zeneszerzője, Tigran Hamasyan, hogy bemutassa április végén megjelent StandArt című új lemezét. A klasszikus jazzstandardek megfogalmazásában teljesen friss értelmezést nyernek.
Zenés színház

Kritikaszemle Kurtág György párizsi operabemutatójáról

A Scalában tartott ősbemutató után április 30-án a Párizsi Nemzeti Operában is színre került Kurtág György egyetlen operája, a Beckett nyomán írt A játszma vége. A kritikák remekműként írták le az alkotást.
Klasszikus

Második díjat nyert a Chaos Quartet Bordeaux-ban

A korábban Budapesten is díjazott vonósnégyesnek a Bordeaux-i Nemzetközi Vonósnégyesverseny zsűrije második helyezést, valamint egy különdíjat ítélt meg.
Tánc

Egyed Bea és Bozsányi Liliána győzelmével ért véget a X. Nemzetközi Monotánc Fesztivál

A különleges hangulatú és látványvilágú előadás mellett a nemzetközi táncszakma képviselői is tiszteletüket tették a Bethlen Téri Színházban.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Klasszikus hír

Második díjat nyert a Chaos Quartet Bordeaux-ban

A korábban Budapesten is díjazott vonósnégyesnek a Bordeaux-i Nemzetközi Vonósnégyesverseny zsűrije második helyezést, valamint egy különdíjat ítélt meg.
Klasszikus magazin

Egy ukrán dallam, amit mindenki ismer

A háború kitörése óta az ukrán kultúra is egyre jobban a figyelem középpontjába kerül, ám létezik egy zenemű, amit eddig is világszerte ismertek. Csak épp azt nem tudják, hogy a dallam forrása egy ukrán zeneszerző népdalfeldolgozása.
Klasszikus hír

Orgona mesterkurzust tart Karosi Bálint és Szabó Balázs

Közösségi programokkal, koncertekkel és az orgona rejtelmeivel várja a jelentkezőket július 4. és 9. között a Budapest Orgona Mesterkurzus. Karosi Bálint és Szabó Balázs azok jelentkezését várja, akik mind a középfokú, mind a nehéz orgonarepertoárt jól ismerik.
Klasszikus kritika

Megfontoltan, líraian

A Zongora című sorozat rendezésében Berecz Mihályt követően újabb fiatal zongorista, Palojtay János adott szólóestet a Zeneakadémián, május 4-én. Ha van bennünk kellő türelem és igény az odafigyelésre, különleges élményben lehet részünk koncertjein.
Klasszikus ajánló

Negyedszázados fennállását ünnepli a Kremerata Baltica a Concerto Budapesttel

Három koncerten, rendkívüli és izgalmas összeállítású műsorral ünnepli a 75 éves Gidon Kremert és fiatal zenészekből álló, 25 éves kamaraegyüttesét a Keller András vezette Concerto Budapest a Zeneakadémián. A koncertek műsora múlt és jelen, a Baltikum és Magyarország közt képez hidat.