Klasszikus

Bayreuthban nem lesz gázsiemelés

2008.08.19. 00:00
Ajánlom
Bár konkrét számokat nem árultak el, az biztos, ha Katharina Wagner és Eva Wagner-Pasquier igazgatja a Bayreuthi Ünnepi Játékokat, a fellépők nem számíthatnak magasabb honoráriumra.

A Süddeutsche Zeitungban olvasható interjúban Katharina Wagner a Christian Thielemann és Peter Ruzicka jövőjét firtató (temészetesen feltételes módú) kérdésre azt válaszolta: a karmester mindenképpen marad, a Ruzickára viszont nincs szükség; a finanszírozást új alapokra kell helyezni, mivel igazi művészeti értékeket csak komoly ráfordítással lehet létrehozni. Újságírói kérdésre nem árulta el az évtizedek óta változatlan fellépti díjak nagyságát, viszont kiemelte, hogy a bayreuthi fellépési lehetőséget a művészek mindig is inkább elismerésnek tekintették.

Wagner kisasszony, akinek dédapjával ellentétben egyetlen centtel sem volt mínuszban a bankszámlája, kiemelte, hogy a fesztivál a kulturális események között a költségeket tekintve igen nagy arányban, mintegy 60%-ban önfinanszírozó (14 és 208 euró közötti jegyárakból, illetve idéntől az online közvetítések 49 eurós díjából származó bevételekből, valamint egyéb, szponzori bevételekből), és kritizálta a – szerinte meglehetősen alacsony – 4,5 millió eurós állami-tartományi hozzájárulást, továbbá megvédte a szerinte közepes méretű vállalkozásnak számító Bayreuthi Ünnepi Játékok iden 14 millió eurós büdzséjét.

A Richard Wagner Alapítvány tanácsadó testülete szeptember 1-jén határoz arról, ki ül a jelenlegi fesztiváligazgató, Wolfgang Wagner székébe. A pozíciót lányai, Katharina Wagner és Eva Wagner-Pasquier pályázták meg.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus fesztivál

Auer Fesztivál Veszprémben

Minden művész hovatartozását a hazai rög dönti el – vallotta Auer Lipót, akinek a szülővárosában, Veszprémben negyedik alkalommal rendeznek zenei fesztivált.
Klasszikus hír

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.
Klasszikus Szentendrei Ister Napok

Szentendrei Ister Napok – a Duna ünnepe

Szentendrén 2018. július 21-22-én kerül sor az immár több mint egy évtizede megrendezendő Ister Napokra, azaz a Duna ünnepére. A város helyi hagyományaira és népzenére épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény. A hagyományos szombat esti zenés gyertyaúsztatás mellett számtalan, a Duna köré szerveződő játék, táncház, koncert - többek között a Muzsikás, Vujicsics Együttes, Zuboly, Guca Partyzans, Dalabai, Herczku Ágnes és Nikola Parov Quartet - várja a Szentendrére látogatókat.
Klasszikus vicces

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.
Klasszikus vagyim holodenko

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.