Klasszikus

Bécsi szalon Korcsolán Orsolyával

2011.08.16. 07:41
Ajánlom
Augusztus 30-án a Bécsben élő hegedűművész ez alkalommal is sokszínű programmal lepi meg a közönséget.

A hangversenyen, mely a császárváros egykori szalonjainak hangulatát idézi meg, a felcsendülő remekművek tolmácsolásában zongorán Florian Krumpöck, a Norddeutsche Philharmonie újonnan kinevezett zeneigazgatója, Daniel Barenboim pártfogoltja, valamint Sugár Gergely a Bécsi Szimfonikus Zenekar kürtművésze lesznek segítségére. Az est különös találkozások színhelye is egyben, hiszen ritka pillanat, hogy a világjáró Korcsolán-Sugár művészházaspár együtt, szülővárosában, Budapesten adjon koncertet, a virtuóz bécsi karmester és zongorista közreműködésével. Brahms, Kreisler és kortársaik kompozíciói felejthetetlen élményt ígérnek, csakúgy mint Korcsolán Orsolya személyes bevezetője és kommentárjai, melyek immáron hagyományos módon színesítik koncertjeit a Zsidó Nyári Fesztiválon.

Korcsolán Orsolya napjaink egyik legígéretesebb, legsokoldalúbb fiatal hangszeres művésze, akinek játékát a közelmúltban a TIME magazin kritikusai ugyanazzal a lelkesedéssel méltatták, mint egykor Sir Solti György, aki élete végéig egyengette kibontakozó karrierjét. Sir Solti tanácsára a budapesti Zeneakadémia elvégzése után a világ talán legrangosabb zenei intézményében, a New York-i Juilliard School-on Dorothy DeLay és Itzhak Perlman osztályában szerezte meg mesterdiplomáját, melyet az Oscar díjas színésztől, Morgen Freeman-től, az egyetem díszdoktorától vehetett át.

Sugár Gergely a Bécsi Szimfonikus zenekar kürtművésze, a zenekari társaság elnökeként, valamint a zenekar lemezkiadójának igazgatójaként is meghatározó szerepet vállal Európa ezen kiemelkedő hangszeres együttesének reprezentálásában. Mint a Konservatorium Wien Privatuniversität és a Graz-i Universität für Musik  professzora, előadói munkássága mellett különös hangsúlyt fektet az ifjú zenészgeneráció képzésére. Az idei koncertévadban nem csak kiváló zongoristák, Florian Krumpöck és Christopher Hinterhuber kamarapartnereként, de a Barockensemble der Wiener Symphoniker szólistájaként is hallhatja  majd a közönség hangversenyeit a bécsi Musikvereinsaal-ban.

Ravel: Kaddish

Km.: Korcsolán Orsoly (hegedű), Zsoldos Bálint (zongora)

Bécsi szalon - Korcsolán Orsolya kamarazenei estje

2011. augusztus 30. 19:30 Rumbach utcai zsinagóga

Zsidó Nyári Fesztivál

Km.: Sugár Gergely (kürt), Florian Krumpöck (zongora)

Brahms, Kreisler, Sulzer es Grunfeld művei

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus fesztivál

Auer Fesztivál Veszprémben

Minden művész hovatartozását a hazai rög dönti el – vallotta Auer Lipót, akinek a szülővárosában, Veszprémben negyedik alkalommal rendeznek zenei fesztivált.
Klasszikus hír

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.
Klasszikus Szentendrei Ister Napok

Szentendrei Ister Napok – a Duna ünnepe

Szentendrén 2018. július 21-22-én kerül sor az immár több mint egy évtizede megrendezendő Ister Napokra, azaz a Duna ünnepére. A város helyi hagyományaira és népzenére épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény. A hagyományos szombat esti zenés gyertyaúsztatás mellett számtalan, a Duna köré szerveződő játék, táncház, koncert - többek között a Muzsikás, Vujicsics Együttes, Zuboly, Guca Partyzans, Dalabai, Herczku Ágnes és Nikola Parov Quartet - várja a Szentendrére látogatókat.
Klasszikus vicces

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.
Klasszikus vagyim holodenko

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.