Klasszikus

Beethoventől a Jazzig

2009.05.21. 13:02
Ajánlom
Balázs János a fiatal zongorista generáció egyik legkiemelkedőbb tagja, minden idők legfiatalabb nemzetközi Liszt-verseny győztese, valamint több nemzetközi zongoraverseny 1. helyezettje. Játsszon a Fidelióval, és nyerjen két jegyet Balázs János május 28-i koncertjére!

A szakma és a közönség véleménye szerint ő Cziffra György legméltóbb utódja. Koncertezett már Európa számos országában, valamint Japánban. Rangos fesztiválok és szimfonikus zenekarok állandó vendégművésze. Két lemeze jelent eddig meg Liszt Ferenc műveivel.

A májusi koncert különlegessége hogy a klasszikus zene mellett felcsendülnek Cziffra György, és Vladimir Horowitz ritkán hallható átiratai, valamint világhírű jazz melódiák.

Kérdésünk: Balázs János melyik évben lett a Nemzetközi Liszt Zongoraverseny első helyezettje? 

Ha a helyes választ a fenti időpontig elküldi nekünk, sorsoláson vesz részt, amelyen tíz szerencsés megfejtőnk két jegyet nyer a koncertre.

2009. május 28. 20:00 Duna Palota - Színházterem (Budapest)
Beethoventől a Jazzig - Balázs János (zongora)

Km.: Balázs Norbert (zongora)
Beethoven: cisz-moll "Holdfény" szonáta
Mendelssohn: Tavaszi dal, Fonódal
Mendelssohn-Liszt: Nászinduló és tündértánc
Cziffra-Brahms: 5. magyar tánc
Sousa-Horowitz: The stars and stripes forever
Kodály: Székely keserves
Bartók: Allegro Barbaro
Gershwin: Kék rapszódia
Balázs: Improvizációk Duke Ellington témákra
Charlie Parker: Donna lee
Jegyár: 3900 Ft

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Miklósa Erika az örökbefogadásról mesélt: Nagyon vártuk ezt a kislányt!

Az operaénekesnő és férje, Csiszár Zsolt a Családvarázs sorozatban mesélt arról, hogy milyen kockázatot jelentett egy olyan csecsemőt magukhoz venni, aki halva született.
Klasszikus

Fáy Miklós: „Nem a zenekar, nem a komponista, hanem maga a szimfónia a főszereplő"

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. Az augusztusi szám tartalmából.
Könyv

Nyáry Krisztián: Nem a politika, hanem az olvasó fogja eldönteni, milyen könyvet vesz a kezébe

A Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatója szerint hiába erőlködnek a jobboldali, kormánypárti ideológusok, nem lehet az olvasók nélkül lecserélni az irodalmi kánont. És végső soron nem számít az író politikai beállítottsága, csak az, hogy milyen szöveget írt.
Jazz/World

Elkészült a Kossuth téri ünnepség és a tűzijáték zenéje

Az István király dicsérete című mű zeneszerzője Szarka Tamás, a Ghymes együttes alapító tagja, szólistaként Miklósa Erika operaénekesnő hallható.
Könyv

950 személy számára állítottak ki igazolást arról, hogy Arany János rokona

Nem várt fordulat az Arany-kutatásban: az egyházi anyagkönyvek vizsgálata alapján akár 2000 élő rokona is lehet a költőnek, igaz, mind oldalági.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus magazin

Így telt Vásáry Tamás 85. születésnapja

A torta egy zongorát mintázott, számtalan zenerajongó köszöntötte, este pedig a Fővárosi Nagycirkusz is meglátogatta. Vásáry Tamás augusztus 11-én ünnepelte a 85. születésnapját.
Klasszikus kotta

Ez a francia zenekar iPad-re cseréli a nyomtatott kottákat

Az Orchestre National d’Île-de-France a következő évadtól elfelejtheti a nyomtatott kottákat, 120 muzsikusuk ugyanis iPad-eket kap. De nem ők az egyetlen zenekar, akik lépést tartanak a technológiával.
Klasszikus bencze máté

Bencze Mátéért szurkolhatunk a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyén

A Virtuózokban megismert fiatal szaxofonos augusztus 18-án, a verseny elődöntőjében elsőként áll színpadra Edinburghben.
Klasszikus ajánló

Fáy Miklós: „Nem a zenekar, nem a komponista, hanem maga a szimfónia a főszereplő"

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. Az augusztusi szám tartalmából.
Klasszikus kulissza

Előkerült még egy hangfelvétel, amelyen Rahmanyinov játszik Rahmanyinovot

A Szimfonikus táncok című művének zenekari próbái idején a zeneszerző a zongorához ült, hogy demonstrálja, hogyan képzeli a darabot. Ennek a felvétele jelent most meg.