Klasszikus

Bélyegen a Kodály Filharmónia együttesei

2014.05.05. 08:26
Ajánlom
Mostantól bélyegen is szerepelnek a Kodály Filharmonikusok és a Kodály Kórus. A Magyar Posta által kibocsátotta QR-kóddal is ellátott személyes bélyegeket először a HUNFILA 2014 DEBRECEN Nemzetközi Bélyegkiállításon mutatták be.

A Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetsége szervezésében lezajlott HUNFILA 2014-es filatéliai seregszemlének a debreceni Kölcsey Központ adott otthont. A gyűjtők több mint hatszáz kiállítási keretoldalon mutatták be féltve őrzött kincseiket, a kiállítás ideje alatt szakmai előadásokat, gyerekeknek filatéliai vetélkedőket tartottak, valamint több bélyegkereskedő, illetve alkalmi postahivatal várja itt a látogatókat. Ezen a rangos szakmai rendezvényen találkozhattak először az érdeklődők a Kodály Filharmonikusok és a Kodály Kórus személyes bélyegeivel, amelyen egy QR-kód is található. A kód segítségével az interneten meghallgathatók a Kodály Kórus és a Kodály Filharmonikusok felvételei. A kollekcióban az elmúlt egy év meghatározó koncertjeiből kapnak ízelítőt a kíváncsiak, illetve a két együttes honlapjára mutató linket is megtalálhatják.

Az úgynevezett megszemélyesített, vagy személyes bélyegek azt a célt szolgálják, hogy a 21. század emberéhez közelebb vigyék a bélyeget, mint komplex információforrást. 1999-ben, egy melbourne-i világkiállításon az ausztrál posta mutatott be először személyes bélyeget. Magyarországon 2004-től használatos ez a bélyegtípus, a Magyar Posta elsősorban azért jelentet meg ilyen bélyegeket, mert az okostelefon-alkalmazások és a világháló segítségével kiválóan alkalmasak arra, hogy a napjainkban már kevés papíralapú levelezést folytató, fiatalabb generációkhoz juttassanak el információkat és üzeneteket. A Kodály Filharmonikusok és a Kodály Kórus személyes bélyegei a postahivatalokban vásárolhatók meg.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Varázslatosan festő koncertközpont épül Münchenben

Az osztrák Cukrowicz Nachbaur Architekte mérnökei építik azt a koncertpalotát, amelynek nagytermében 1800 néző kaphat majd helyet.
Klasszikus

Fidelio Klasszik: Bérczes, Elsässer, Tóth Vera

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 14-én lesz hallható a 92.1-en.
Vizuál

Frida hétfőnként is fogad

A nagy érdeklődésre való tekintettel július harmadik hetétől hétfőnként is látogatható a Nemzeti Galériában a Frida Kahlo-kiállítás.
Vizuál

Száz ólomkatonát cserélt egy vetítőgépre és az egész élete megváltozott

70 film, öt feleség, kilenc gyerek. A 100 éve született Ingmar Bergman titkát próbálják megfejteni hozzátartozók, munkatársak, kutatók, köztük a rendező egykori asszisztense, a magyar származású Katinka Faragó a legendás svédről készült dokumentumfilmben.
Jazz/World

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg júliusban!

Új – régóta időszerű – sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent magyar és külföldi kiadványok közül. Az első cikk jogán megengedjük magunknak, hogy az előző hónapok terméséből is válogassunk.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus Beatrice Rana

Piknik Beethovennel a kastélyparkban, a zene szárnyán Párizsba és Londonba

Július 21-én szombaton este és július 22-én vasárnap délelőtt újra piknikkoncertek a kismartoni Esterházy-kastély parkjában.
Klasszikus ajánló

Óbudai Nyár az Óbudai Társaskör kertjében

Az elmúlt évek hagyományait folytatva idén nyáron is várja közönségét az Óbudai Társaskör kertje, ahol július 4. és augusztus 5. között tizenhét estén át klasszikus és könnyűzenei koncertek, zenés színház, opera és színházi előadás közül válogathatnak az érdeklődők.
Klasszikus magazin

A minimalista zene már 1797-ben létezett

Ismerősen cseng Anton Reicha neve? Ugye, hogy nem. Épp ezért döntött úgy Ivan Ilić zongoraművész, hogy a videósorozatban mutatja be ennek a cseh-francia zeneszerzőnek az életét.
Klasszikus magazin

Mozart zenéje enyhíti az epilepszia tüneteit

Egy friss kutatás szerint öt perc Mozart-muzsika is hozzájárulhat a betegek jobb közérzetéhez. Mindez azért is fontos, mert nem mindenkinek segítenek a drága gyógyszerek.
Klasszikus építészet

Varázslatosan festő koncertközpont épül Münchenben

Az osztrák Cukrowicz Nachbaur Architekte mérnökei építik azt a koncertpalotát, amelynek nagytermében 1800 néző kaphat majd helyet.