Klasszikus

Bence Ottó a Hungarofest élén

2003.11.22. 00:00
Ajánlom
A Hungarofest Kht. vezetői posztjának betöltésére nyáron kiírt pályázatra beérkezett anyagok közül Hiller István kulturális miniszter Bence Ottóét tartotta a legmegalapozottabnak. A rendezvényszervező kht. új vezetője kedden mutatkozott be a sajtó képviselői előtt.

Bence Ottó 38 éves, két diplomával rendelkezik, három nyelven beszél, s majd’ egy év után nyáron tért haza Németországból, ahol a berlini Freie Universitat és az Európai Akadémia közös ösztöndíjasaként részt vett egy 12 nemzetközi újságíró és médiaszakember részvételével zajló európai kutatási programban.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán történelem szakos diplomát szerzett, majd kulturális és kommunikációs menedzsment posztgraduális képzésen vett részt. A Törökfürdő című irodalmi és kulturális folyóirat főszerkesztőjeként és felelős kiadójaként 1993-1999 között sikeres irodalmi műhelyt alapított, és maga köré gyűjtötte a kortárs írók mai középgenerációjának tagjait. Az elektronikus médiában 1994-2000 között szerkesztő-riporterként, illetve műsorvezetőként jegyezte a TV2 Nyugat, az MTV2 Záróra, az MTV1 Publikum, illetve Körző című műsorait.

Novelláskötete 1999-ben jelent meg Mesebeszéd címmel; Szikrák című tízperces országimázs filmjével pedig a 2000. évben I. díjat nyert a Chicagói Nemzetközi Reklám- és PR Filmfesztiválon. Mindezek mellett három éven keresztül alelnöke volt a Szépírók Társaságának, számos publicisztikája jelent meg különböző közéleti lapokban, s ugyancsak három éven át irodalmi tárca-sorozatot írt a Népszabadság hasábjain Budapestről. Munkája elismeréséül 1997-ben a Kultúraközvetítők Társasága Fehér Rózsa-díját kapta.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Varázslatosan festő koncertközpont épül Münchenben

Az osztrák Cukrowicz Nachbaur Architekte mérnökei építik azt a koncertpalotát, amelynek nagytermében 1800 néző kaphat majd helyet.
Klasszikus

Fidelio Klasszik: Bérczes, Elsässer, Tóth Vera

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 14-én lesz hallható a 92.1-en.
Vizuál

Frida hétfőnként is fogad

A nagy érdeklődésre való tekintettel július harmadik hetétől hétfőnként is látogatható a Nemzeti Galériában a Frida Kahlo-kiállítás.
Vizuál

Száz ólomkatonát cserélt egy vetítőgépre és az egész élete megváltozott

70 film, öt feleség, kilenc gyerek. A 100 éve született Ingmar Bergman titkát próbálják megfejteni hozzátartozók, munkatársak, kutatók, köztük a rendező egykori asszisztense, a magyar származású Katinka Faragó a legendás svédről készült dokumentumfilmben.
Jazz/World

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg júliusban!

Új – régóta időszerű – sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent magyar és külföldi kiadványok közül. Az első cikk jogán megengedjük magunknak, hogy az előző hónapok terméséből is válogassunk.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus Beatrice Rana

Piknik Beethovennel a kastélyparkban, a zene szárnyán Párizsba és Londonba

Július 21-én szombaton este és július 22-én vasárnap délelőtt újra piknikkoncertek a kismartoni Esterházy-kastély parkjában.
Klasszikus ajánló

Óbudai Nyár az Óbudai Társaskör kertjében

Az elmúlt évek hagyományait folytatva idén nyáron is várja közönségét az Óbudai Társaskör kertje, ahol július 4. és augusztus 5. között tizenhét estén át klasszikus és könnyűzenei koncertek, zenés színház, opera és színházi előadás közül válogathatnak az érdeklődők.
Klasszikus magazin

A minimalista zene már 1797-ben létezett

Ismerősen cseng Anton Reicha neve? Ugye, hogy nem. Épp ezért döntött úgy Ivan Ilić zongoraművész, hogy a videósorozatban mutatja be ennek a cseh-francia zeneszerzőnek az életét.
Klasszikus magazin

Mozart zenéje enyhíti az epilepszia tüneteit

Egy friss kutatás szerint öt perc Mozart-muzsika is hozzájárulhat a betegek jobb közérzetéhez. Mindez azért is fontos, mert nem mindenkinek segítenek a drága gyógyszerek.
Klasszikus építészet

Varázslatosan festő koncertközpont épül Münchenben

Az osztrák Cukrowicz Nachbaur Architekte mérnökei építik azt a koncertpalotát, amelynek nagytermében 1800 néző kaphat majd helyet.