Klasszikus

Benkó Dixieland Band: When I’m sixty-four

2005.03.19. 00:00
Ajánlom
A Raiffeisen Jazz Klub soron következő, április elsején, este fél nyolckor sorra kerülő koncertjén a Benkó Dixieland Band játszik az IBS Színpadán (1021 Budapest, Tárogató út 2-4.). A vendégszólista Szalóky Béla (harsona) lesz.

Az 1957-ben alakult, azóta megszakítás nélkül koncertező, külföldön is nevet szervett Benkó Dixieland Band a ’80-as évek elején, közvetlenül John Lennon halála után Beatles-emlékműsort adott a Magyar Televízióban. Ennek a tévéműsornak emlékezetes pillanata volt a When I’m Sixty-Four című Beatles-klasszikus dixieland-feldolgozása, amelyhez az akkor még fiatal muzsikusokat 64 évesre maszkírozták. Mivel az együttes alapítója és művészeti vezetője, Benkó Sándor éppen most 64 éves, a Benkó Dixieland Band pedig pályafutása 64. lemezénél tart, a csapat „leporolta” a negyedszázaddal ezelőtti Beatles-repertoárt, s beépítette egy új show-műsorba, amely eddig csak egyetlen alkalommal – tavaly novemberben, a Budapest Kongresszusi Központban – hangzott el.

A Benkó Dixieland Band tagjai: Benkó Sándor (klarinét, zenekarvezető), Halmos Vilmos (zongora, ének), Nagy Jenő (bendzsó), Kelemen Zsolt (bőgő), Kovacsevics Gábor (dob), Nagy Iván (pozan, ének), Zoltán Béla (trombita, szárnykürt). A koncert vendégszólistája a tradicionális dzsessz egyik kiemelkedő, fiatal hazai képviselője, a rendkívül képzett, sokféle fúvós hangszeren játszó harsona- és trombitaművész, Szalóky Béla.

Jegyár: 1100 Ft.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Dolhai Attila: „Egészséges versengés van bennünk”

Hagyomány és újítás jegyében rendezik meg hatodik alkalommal a nagy sikerű Palotakoncerteket a budai Vár gyönyörű díszletében. Bemutatjuk a húsz szólistát: elsőként az Operettszínház jól ismert és szeretett bonvivánját, Dolhai Attilát kérdeztük.
Könyv

Depressziós? Olvasson krimit!

Természetesen senkit nem arra buzdítunk, hogy a szakember segítsége vagy esetleg a gyógyszeres kezelés helyett essen neki az Agatha Christie-összesnek, mert mire a végére ér, kutya baj. Annyit azonban kutatások nélkül is állíthatunk, hogy egy jó könyv fel tudja dobni az ember napját.
Klasszikus

Mozart zenéje enyhíti az epilepszia tüneteit

Egy friss kutatás szerint öt perc Mozart-muzsika is hozzájárulhat a betegek jobb közérzetéhez. Mindez azért is fontos, mert nem mindenkinek segítenek a drága gyógyszerek.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus hír

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.
Klasszikus Szentendrei Ister Napok

Szentendrei Ister Napok – a Duna ünnepe

Szentendrén 2018. július 21-22-én kerül sor az immár több mint egy évtizede megrendezendő Ister Napokra, azaz a Duna ünnepére. A város helyi hagyományaira és népzenére épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény. A hagyományos szombat esti zenés gyertyaúsztatás mellett számtalan, a Duna köré szerveződő játék, táncház, koncert - többek között a Muzsikás, Vujicsics Együttes, Zuboly, Guca Partyzans, Dalabai, Herczku Ágnes és Nikola Parov Quartet - várja a Szentendrére látogatókat.
Klasszikus vicces

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.
Klasszikus vagyim holodenko

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Klasszikus hír

Gödöllőn megfér egymás mellett Bach és Django Reinhardt

Klasszikus műveket és crossover produkciókat is bemutat a Barokk Randevú elnevezésű zenei fesztivál augusztus 10-én és 12-én a Gödöllői Királyi Kastélyban.