Klasszikus

Berlinben járt a Művészetek Palotája

2008.09.19. 00:00
Ajánlom
A Művészetek Palotája – Budapest nyitotta meg a berlini magyar nagykövetség őszi rendezvényeinek sorát tegnap a nagykövetség épületében, az Unter den Lindenen.

Elsőként Dr. Peisch Sándor Magyarország berlini nagykövete és Csonka András a Müpa vezérigazgató-helyettese üdvözölte a megjelent vendégeket. A Művészetek Palotájáról szóló tájékoztatót a Ludwig Múzeum prezentációja követte. A meghívott vendégek, újságírók kérdéseire az intézményeket képviselő szakemberek válaszoltak. A meghívott vendégek között volt többek között Peter Spary a német-magyar baráti társaság elnöke, aki felajánlotta a több mint tízezer tagot számláló szervezet együttműködését, egyben meghívta a Müpa és a Lumú képviselőit egy, a jövő hétvégén Budapesten tartandó konferenciájára is.

Csonka András újságírói kérdésre elmondta, hogy ez a Müpa első külföldi intézményi bemutatkozása, melyet több magyar kulturális intézetben való megjelenés követ. Elhangzott továbbá, hogy az elmúlt három évben a Müpa Európa kulturális vérkeringésének szerves részévé, egyben a kulturális turizmus egyik legfontosabb célpontjává vált. A folyamat következő állomása, hogy az intézmény 2008. novemberében egy ezerfős turisztikai konferenciának ad otthont, melyen Németország legfontosabb utazási irodáinak vezetői és munkatársai vesznek részt.
A nagy érdeklődésre számot tartó sajtótájékoztató után a sajtó képviselői és a meghívott vendégek megtekintették a Művészetek Palotáját és programjainak műfaji sokszínűségét reprezentáló, 2008 október 31-ig látogatható fotókiállítást, melyet Csonka András nyitotta meg.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Megkezdte munkáját Antal Zsolt az SZFE Elméleti Intézetének élén

Sára Balázs és Bodolay Géza után újabb intézetvezető kezdte meg munkáját a Színház- és Filmművészeti Egyetemen.
Színház

Kétszer is látható lesz Pintér Béla népszerű előadása

Pintér Béla és Társulata online térbe költözik a leállás idején, egyik legnépszerűbb előadásukat, a Szívszakadtigot két alkalommal, december 6-án és 9-én is közvetítik.
Könyv

Közösségben alkotni – Könyv mutatja be Fodor Tamás pályájának első szakaszát

Szabadságszigetek címmel írta meg Fodor Tamás és Stúdió „K” történetét Sándor L. István. A kötet december közepén jelenik meg.
Zenés színház

Magyar kontratenor főszereplésével debütál Philip Glass operája Finnországban

Daragó Zoltán alakítja Ehnatont az azonos című Philip Glass operában, amelyet minden remény szerint a jövő évben mutatnak be Helsinkiben.
Jazz/World

Egyedül a hangszerparkban – Négy dal Barabás Lőrinc készülő lemezéről

A Fidelio közönsége hallhatja elsőként Barabás Lőrinc legújabb számait, amik a következő szólólemezen is szerepelnek majd. Hangerőt fel, húszperces koncert következik az egyik legizgalmasabb jazztrombitástól.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus hír

Ferencváros díszpolgára lett Kurtág György

Ferencváros díszpolgára díjat adományozott Kurtág György zeneszerzőnek Baranyi Krisztina, a IX. kerület polgármestere.
Klasszikus ajánló

Közönség nélkül tartják meg a Bécsi Filharmonikusok újévi koncertjét

Közönség nélkül tartják meg a Bécsi Filharmonikusok újévi koncertjét, mivel Ausztriában január 7-ig tilos közönség előtt koncerteket tartani.
Klasszikus ajánló

30. születésnapját ünnepli az Orfeo Zenekar

A zenekar Haydn és Mozart-művekből álló koncerttel ünnepli fennállásának harmincadik évfordulóját 2021. január 19-én a Zeneakadémián.
Klasszikus mvm

A zeneművészet fiatal tehetségeit díjazta az MVM

A zeneművészet legtehetségesebb fiatal képviselői tizenharmadik alkalommal vehették át a Junior Prima Díj magyar zeneművészet kategóriájának elismeréseit. Az MVM Zrt. idén is tíz hazai tehetséget díjazott, ez alkalommal először bárki ingyenesen nyomon követhette az online megrendezett díjátadót és a fiatal zenei géniuszok gálakoncertjét 2020. november 26-án, az mvmjuniorprima.hu oldalon.