Klasszikus

Bilson szólóban, Bach kamarában

2008.10.29. 00:00
Ajánlom
Malcolm Bilsont, a Purcell Kórust és az Orfeo Zenekart hétfői közös koncertjük után a héten külön-külön is hallhatja a közönség a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében.

A világhírű fortepiano művész, Malcolm Bilson szólóestjén Budapesten első alkalommal hallhatunk romantikus fortepiano-kópián előadott programot, ezért az október 29-i este igazán különleges élménynek ígérkezik. Műsorán Schubert, Beethoven, Schumann és Chopin művei szerepelnek.

Október 31-én pénteken pedig a Purcell Kórust és a korabeli hangszereken játszó Orfeo Zenekart hallhatjuk szintén ebben a teremben, amikor is Szutrély Katalin, Bárány Péter, Gavodi Zoltán, Kálmán László, Szigetvári Dávid, Csizmár Dávid szólisták közreműködésével, és természetesen Vashegyi György vezényletével Bach-kantátákat és motettákat szólaltatnak meg.

(2008. október 29. 19:30 MTA Díszterem (Budapest) - Malcolm Bilson fortepiano-szolóestje; Schubert: f-moll impromptu, D 935; Beethoven: Esz-dúr szonáta, op. 31/3; Schumann: Erdei jelenetek; Chopin: Gesz-dúr impromptu, op. 51; cisz-moll mazurka, op. 50/3; Asz-dúr keringő, op. 34/1

2008. október 31. 19:30 MTA Díszterem (Budapest) - Bach-est; km.: Szutrély Katalin (szoprán), Bárány Péter, Gavodi Zoltán (kontratenor), Kálmán László, Szigetvári Dávid (tenor), Csizmár Dávid (basszus), Purcell Kórus, Orfeo Zenekar (korabeli hangszereken); vez.: Vashegyi György; Bach: Jesus nahm zu sich die Zwölfe, BWV 22; O Jesu Christ, meins Lebens Licht, BWV 118; Herr, gehe nicht ins Gericht, BWV 105; O Ewigkeit, du Donnerwort, BWV 20)

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Elmaradnak a Billy Elliot előadásai

Tizenöt előadás marad el a két éve futó Billy Elliotból. A közelmúltban kormányközeli oldalról kritizált musicalnek egy ezernyolcszáz férőhelyes színházat kellene megtöltenie gyakran naponta kétszer.
Vizuál

Amit ne hagyjon ki a Múzeumok Éjszakáján

Hasznos tudnivalók és szerkesztőségünk tagjainak tippjei.
Színház

Működik a kémia Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka között

Megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok új Shakespeare-bemutatójának, a Rómeó és Júlia próbái Hegedűs D. Géza vezetésével.
Zenés színház

Lőrinczy György: Ezen az úton mennék tovább

Az Operettszínház főigazgatója büszke arra, hogy sokszínű intézményt vezethet és újfajta közönséget vonz a színházuk. A kultura.hu-nak adott interjúban azt is bejelentette, újra pályázik a vezetői pozícióra.
Klasszikus

„A kezdetekben minden zene kamarazene volt”

Kokas Katalin és Kelemen Barnabás világhírű hegedűművészek által alapított Fesztiválakadémiát július 23-29-ig rendezik a Liszt Ferenc Zeneakadémián.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus humor

Molto scherzando: Ilyen, ha a karmester szelfibotra cseréli a pálcát

Persze csak a Photoshop segítségével, egy komoly karmester soha nem tenne ilyet!
Klasszikus

Ez a klarinétos nem jutott be álmai iskolájába, mert a barátnője hamis elutasító levelet küldött neki

Szegény Eric Abramovitz hétéves kora óta egy Los Angeles-i konzervatóriumban akart tanulni, de a barátnője nem akarta, hogy a fiú olyan messze költözzön tőle, és akcióba lépett.
Klasszikus ajánló

Fidelio Klasszik: Ha leszáll az éj, írni kezd

A Fidelio és a Klasszik Rádió 92.1 közös magazinműsorának június 23-i adásában vendégünk lesz Érdi Szabó Márta, Dr. Földvári-Oláh Csaba, Horváth János Antal és Vaskor Gréta.
Klasszikus hír

Magyar Örökség Díjat kap az Óbudai Danubia Zenekar

A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő együttest az MTA dísztermében tüntetik ki szombaton további hat díjazottal együtt.
Klasszikus hír

Senki nem akart négyoldalas Mozart-kéziratot venni 163 millióért

A Figaro házassága utolsó felvonásának egyik zenei vázlata az előzetes becslések szerint 500 ezer euróért kelhetett volna el egy árverésen. Nem vette meg senki.