Klasszikus

Bizánctól Budáig segítenek az árvízkárosultakon

2010.06.11. 16:50
Ajánlom
Jótékonysági koncertet szervez a Szent Efrém Férfikar Miskolcon a felsőzsolcai árvízkárosultak javára.

A Szent Efrém Férfikar 2010. június 12-én délután három órakor az aggteleki Baradla-cseppkőbarlangban mutatja be „Bizánctól Budáig" című új műsorát a Miskolci Operafesztivál rendezvényeként. A korábbi tervek szerint este húsz órakor a felsőzsolcai görögkatolikus templomban is elhangzott volna e műsor - ám a községet sújtó, katasztrofális károkat okozó árvíz miatt ez meghiúsult.

A férfikar ezért felajánlotta, hogy a község és görögkatolikus közössége javára jótékonysági koncertként elénekli a „Bizánctól Budáig" című műsorát Miskolcon, a Búza téri görögkatolikus templomban, 2010. június 12-én, szombaton, este fél héttől. A felajánlást Bátor Tamás fesztiváligazgató örömmel elfogadta, és a fesztivál programjába illesztette. Támogatásáról biztosította a fellépőket és a rendező szerveket a Hajdúdorogi Egyházmegye megyéspüspöke és a Miskolci Apostoli Exarchátus apostoli kormányzója, Kocsis Fülöp is.

"Bizánctól Budáig" - Szent Efrém Férfikar

15:00 - Cseppkőbarlang (Baradla-barlang) (Aggtelek) Miskolci Nemzetközi Operafesztivál

"Bizánctól Budáig" - Szent Efrém Férfikar

20:00 - Görög katolikus templom (Miskolc) Miskolci Nemzetközi Operafesztivál

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Klasszikus

Egyik húzza a másikat – Almási Miklós bejegyzése

Valami titkos versenyfélének tűnhet az a csoporthatás, ahogy a klasszikus zene korszakos alakjai egymás mellett és által jutottak el a csúcsig. Almási Miklós Széchenyi-díjas esztéta, filozófus, esszéíró vendégcikke.
Plusz

Hátborzongatóan szép történet áll Bereményi Géza legnépszerűbb dalszövege mögött

A Kossuth-díjas művészt egy rádióműsorban kérdezték halhatatlanságról és a Nagy utazás című számáról, válaszul azonban az egyik legkedveltebb Cseh Tamás-dal, a Csönded vagyok keletkezésének történetét osztotta meg, amelynek versszakaiban valójában párbeszédet folytat egy elhunyt fiúval.
Plusz

Szabó T. Anna: „Elkötelezem magam az irodalommal. Mindörökké.”

Egy 1988-ból származó naplórészletet osztott meg néhány nappal ezelőtt közösségi oldalán Szabó T. Anna költő.
Plusz

Cate Blanchett Virág Emesétől tanult zongorázni a Tár című filmhez

A színésznő egy fiktív női karmestert alakít a Todd Field által rendezett életrajzi filmben. A figura életre keltéséhez karmesteri és zongoratanulmányokat is folytatott, ez utóbbit Virág Emese segítségével.
Zenés színház

Nézze vissza Mundruczó Kornél müncheni Lohengrin-rendezését!

December 3-án mutatta be a Bajor Állami Opera Wagner Lohengrinjét Mundruczó Kornél rendezésében. Az előadást a színház saját streamingfelülete és a BR-Klassik is közvetítette, ahol vissza is nézhető a produkció.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Klasszikus interjú

„Az intuíció vezet” – Beszélgetés Tabajdi Ádám orgonaművésszel

Tabajdi Ádám az orgonistavilág sokoldalú alakja. Kívül-belül ismeri a hangszert és irodalmát, gyakornok volt a párizsi Notre-Dame-ban, számos rangos, nemzetközi versenyen szerepelt már sikerrel és előkészületben van egy átiratának kottás kiadása. Az MVM Zrt. jóvoltából Junior Prima Díjjal kitüntetett művész azt is elárulta, mit gondol a versenyekről, és milyen orgonát választana magának.
Klasszikus videó

Három nyelven csendül fel a Csendes éj a Danubia Zenekar és a Máltai Szimfónia videójában

Hátrányos helyzetű gyerekekkel rögzítették a Csendes éj című klasszikus karácsonyi dalt, amely lovári, angol és magyar nyelven csendül fel Lakatos Mónika, Nótár Mary és Takács Nikolas, valamint a Szent Efrém Férfikar közreműködésével.
Klasszikus hír

Elmarad Nina Stemme áriaestje a Müpában

Az intézmény tájékoztatása alapján a világhírű svéd szoprán lemondta december 7-re tervezett Wagner-estjét, így a koncertre szóló jegyeket az intézmény visszaváltja.
Klasszikus ajánló

Kállai Ernő lesz az Anima Musicae vendége

December 9-én egy újabb zseniális művész, Kállai Ernő foglalja el az Anima Musicae kamarazenekar koncertmesteri székét a Nádor Teremben, ahol szólójátékával is megajándékozza a közönséget.
Klasszikus magazin

Egyik húzza a másikat – Almási Miklós bejegyzése

Valami titkos versenyfélének tűnhet az a csoporthatás, ahogy a klasszikus zene korszakos alakjai egymás mellett és által jutottak el a csúcsig. Almási Miklós Széchenyi-díjas esztéta, filozófus, esszéíró vendégcikke.