Klasszikus

Biztosított a Sziget Fesztivál jövője

2005.03.23. 00:00
Ajánlom
Újabb három évre közterület-használati engedélyt adott szerdán a fővárosi önkormányzat városképvédelmi bizottsága több fővárosi nagyrendezvény, köztük a Sziget Fesztivál és a Budapest Parádé megtartásához.

A kormánypárti többség elutasította Németh Zoltán (Fidesz) alelnök azon indítványát, hogy a rendezvényekhez kapcsolódó kereskedelmi-vendéglátói tevékenységek által elfoglalt területek után kérjenek térítést. Az ellenzéki politikus utalva arra, hogy másfél éve ezt az elvet alkalmazzák minden rendezvénynél, diszkriminatívnak tartotta ezt az eljárást a többi, ilyen kedvezményben nem részesülő rendezvénnyel szemben. A többség szerint e rendezvények szervezésébe már évek óta bekalkulálják a teljes mértékű ingyenes közterület-használatot. Nem támogatta a többség azt sem, hogy csak idén legyen ingyenes a vendéglátó területek közterület foglalása, a következő két évben fizessenek ezért.

A XI. kerület véleményének megismeréséig elnapolta döntését a testület a budai plázs szervezői által három évre kért közterület-használati engedély megadásáról. A kormánypárti képviselők szavazataival a bizottság tulajdonosi hozzájárulást adott a jövő évi margitszigeti úszó Eb megtartásához szükséges létesítmények, illetve a csatorna-beruházás építési munkálataihoz.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus fesztivál

Auer Fesztivál Veszprémben

Minden művész hovatartozását a hazai rög dönti el – vallotta Auer Lipót, akinek a szülővárosában, Veszprémben negyedik alkalommal rendeznek zenei fesztivált.
Klasszikus hír

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.
Klasszikus Szentendrei Ister Napok

Szentendrei Ister Napok – a Duna ünnepe

Szentendrén 2018. július 21-22-én kerül sor az immár több mint egy évtizede megrendezendő Ister Napokra, azaz a Duna ünnepére. A város helyi hagyományaira és népzenére épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény. A hagyományos szombat esti zenés gyertyaúsztatás mellett számtalan, a Duna köré szerveződő játék, táncház, koncert - többek között a Muzsikás, Vujicsics Együttes, Zuboly, Guca Partyzans, Dalabai, Herczku Ágnes és Nikola Parov Quartet - várja a Szentendrére látogatókat.
Klasszikus vicces

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.
Klasszikus vagyim holodenko

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.