Klasszikus

Bobby McFerrin újra Magyarországon?

2004.11.29. 00:00
Ajánlom
2005. február 20. – igen, ezt a mágikus dátumot kell megjegyezniük azoknak, akik Bobby McFerrint élőben akarják látni és hallani. A tervezett helyszín ezúttal a Budapest Kongresszusi Központ, a műsor pedig egész estés, egyszemélyes, egymikrofonos szólókoncert – amúgy Bobby-módra.

A Fidelio értesülése szerint a Budapesti Kongresszusi Központ működésének 20. évfordulóját kívánja megünnepelni ezzel a koncerttel. A szervezők úgy nyilatkoztak, a művészre tavaly rendkívül jó benyomást tett a magyar közönség zenei affinitása, és kifejezetten ezért fordult a mostani koncert szervezőihez azzal a kéréssel, hogy újra felléphessen Budapesten.

A tervek szerint ezúttal teljes estés szólókoncert várható. Az egyszemélyes a capella Bobby McFerrin sokoldalú tevékenységének leginkább figyelemre méltó oldala. A koncertpódium puritán kulisszája – az egy szál mikrofon, egy bárszék és egy pohár víz – immár a művész színpadi viselkedésének, különleges zenei stílusának védjegyévé vált. A koncertprogram szerves része a közönség aktív bevonása az egyes tételek szólamainak felépítésébe. Alighanem ezúttal is együtt énekelhetünk-fütyülhetünk-csettinthetünk-pummoghatunk Bobbyval.

A tavalyi koncert az évad egyik kiemelt eseménye volt, amelyre megkülönböztetett figyelmet fordított a komolyzenei és a jazzkritika egyaránt. A közönség legszélesebb rétegei óriási tömegekben jelentek meg az Erkel Színházban, a délutáni pótelődással együtt az összes jegy elkelt. A fogadtatásra jellemző, hogy a Fidelio fórumán kisebbfajta vita is kialakult az előadást illetően. A magyar közönség - sokféle indíttatásból ugyan, de
- alapvetően fogékony az újszerű, eddig élőben még át nem élt zenei produkciókra. Aki hasonlóan gondolkozik, annak alighanem felejthetetlen élményt nyújt majd a BKK-beli koncert február 20-án, vasárnap este 7 órától.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Gyönyörű Bach-klipet forgatott Yo-Yo Ma

A világ 36 helyszínére viszi el Yo-Yo Ma Bach-csellószvitjeit. Íme a projekt lenyűgöző első klipje.
Klasszikus

Az Óbudai Danubia mutathatja be Kurtág György operáját itthon

Előreláthatóan 2020-ban. Jövőbeli terveiről tájékoztatta a sajtót Óbuda 25 éves zenekara.
Tánc

Februárban megnyit a Nemzeti Táncszínház várva várt új épülete

Négy év bizonytalan helyzet után február 15-én a Budapest Táncfesztivállal egybekötve adják át a nagyközönségnek az intézmény új épületét a Millenáris Parkban.
Színház

Liliom mint intellektuális művész – ifj. Vidnyánszky Attila rendezése a Vígben

A Vígszínház hatalmas színpadát is szinte szétfeszítő, óriási díszletben mutatták be Molnár Ferenc emblematikus darabját, a Liliomot. A kisemberek szinte elvesznek a térben, de tragédiájuk elemi erővel tör át a rivaldán.
Jazz/World

Írók, akiknek szövegeiben ott lüktet a jazz

A jazz és az irodalom keveredéséből igazi varázsital jön létre, ha avatott kezek keverik. Olyan prózaírókat gyűjtöttünk össze, akik a jazz és az irodalom iránti szenvedélyüket igazi esszenciába oltották.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus icma

Rangos nemzetközi díjat kapott Várjon Dénesék lemeze

Várjon Dénesé mellett Bartók-művek felvételeit is díjazta a rangos ICMA zsűrije.
Klasszikus virtuózok

Plácido Domingo koncertjén álló tapsot kaptak a Virtuózok

A legendás tenor Gertler Teóval, Abouzahra Amirával és Abouzahra Mariammal lépett fel Dániában. A kis virtuózok álló ovációt kaptak, és hatalmas motivációt az előttük álló feladatokhoz.
Klasszikus hír

Az Óbudai Danubia mutathatja be Kurtág György operáját itthon

Előreláthatóan 2020-ban. Jövőbeli terveiről tájékoztatta a sajtót Óbuda 25 éves zenekara.
Klasszikus videó

Gyönyörű Bach-klipet forgatott Yo-Yo Ma

A világ 36 helyszínére viszi el Yo-Yo Ma Bach-csellószvitjeit. Íme a projekt lenyűgöző első klipje.
Klasszikus ajánló

Adj hangot a térnek és a télnek!

Második alkalommal rendezik meg február 9-én a nagy népszerűségnek örvendő nyárindító fesztivál téli változatát, a Kórusok Téli Éjszakáját.  Tekintettel az időjárásra, a szabadtéri helyszínek helyett ezúttal a barátságos hangulatú MagNet Közösségi Ház ad otthont az eseménynek.